עבור לתוכן

הבדל בין AMD ואינטל

Featured Replies

פורסם

האם ההבדל בין AMD לאינטל משמעותי למשחקים?

איזה לוחות M יתאימו למעבד Phenom 9600 Socket AM2 BoxוAMD

פורסם

כל לוח עם סוקט AM2+.

פורסם

תשנה את הכותרת לכותרת עניינית ואינפורמטיבית

פורסם
  • מחבר

תודה על ההערה שיניתי..

פורסם

למען האמת, זוהי שאלה כללית מידי.

הQ6600 של אינטל חזק מאוד ועושה יופי של עבודה במחיר טוב מאוד. ישנם הפנרינים 45 ננו-מטר שהחליפו אותו, במעט יותר כסף. לאוברקלוק מדובר במעבדים מעולים, שעם קירור אוויר נחמד עולים בג'יגה הרץ כמו כלום.

מצד שני, אם אתה לא עושה אוברקלוק, ורוצה מערכת קצת יותר זולה עם ביצועים טובים, הפאנום החדשים בהחלט אטרקטיביים.

פורסם

אז ככה.

המעבדים מרובעי ליבה (והחלש בהם, הQ6600) של אינטל חזקים מכל פאנום אחר של AMD.

אם אתה רוצה מרובעי ליבה בשביל לעשות בהם גם כן OC, מומלץ מאוד אינטל.

במעבדים כפולי הליבה החזקים הם שוב, של אינטל, כדוגמת הE8200 \ E8400 \ E8500.

אך לרוב משתלם יותר מבחינת יחס ביצועים למחיר AMD לקהל הנמוך מבחינת כסף ולמיין סטרים.

בשביל מספיק חדשים כדוגמאת קרייסיס, בAMD מעבד 5600+ כפול ליבה יספיק לך בהחלט, ופאנום 9600 גם כן.

היום מבחינת יחס ביצועים למחיר, עסקה שנחשבת למשתלמת מאוד בשוק : הכי מומלץ עבור משחקים בינוניים עד כבדים לוח אם בעל צ'יפסט 780 החדש של AMD, הוא מנצל מעולה את כרטיס המסך + המעבד, הוא חסכוני בחשמל, ובעל כרטיס מובנה שנחשב לחזק ביותר (בדרגת המובנים). אם באמת תרצה AMD אני ממליץ ללכת על לוח אם עם הלוח הזה, מעבד פאנום 9600 מינימום (או כפול ליבה (מדגם 4800 עד 5600 עבור משחקים), וכרטיס מסך טוב של ATI, בסגנון הHD3850\HD3650 ומעלה.

פורסם
  • מחבר

אני לא יבצע במעבד שום OC

והוא למשחקים

אז מה כדאי??

פורסם

אני לא יבצע במעבד שום OC

והוא למשחקים

אז מה כדאי??

אם התקציב נמוך, קח AMD כפול ליבה (מ4800 ועד 5600) + לוח אם מבוסס צ'יפסט 770 + כרטיס מסך HD3850 512MB של CLUB3D.

אם התקציב כבר בינוני - גבוה, קח אינטל E8200 ומעלה.

עכשיו כשאני חושב על זה מעבדי פאנום לא כל כך משתלמים בשום מצב.. הרי הQ6600 ברמת המחיר של ה9600 PHENOM, וברמת ביצועים גבוהה מזו של הPHENOM 9700..

פורסם

מישהו באמת יודע איזה ניקוד מקבל לוח 780G עם מעבד 5600 או 9600 עם נגיד 2 גיג'ה זיכרון וכרטיס מסך נוסף 3850

או לחילופין 3870

והאם נכון לומר שלוח כזה יתן ציון יותר טוב מQ6660 באותה מפרט רק עם כרטיס 3870

(מכיוון שיש כאן כביכול מערך של כרטיסי מסך)

פורסם

במקרה שלך, אם תוכל להשיג Q6600 פלוס 3870, זה המפרט העדיף.

אם התקציב יותר צנוע, אפשר להסתפק בפאנום 9550 עם 3850. ההפרש הגדול באינטל הוא בעיקר באוברקלוק, ואם אתה לא מתכוון לבצע אוברקלוק - המעבדים הללו (פאנום והקוואד 6600) לא יציגו הבדל משמעותי.

קח בחשבון שלוחות מתאימים לאינטל עולים בד"כ יותר מלוחות לפאנום.

ובמקרה הזה, אני ממליץ אך ורק 4 ג'יגה זכרון בקיט של 2X2048.

פורסם

אתה לא יכול לקחת את המעבד הכי חזק של AMD ולהשוות אותו עם Q6600 (שהוא ממש לא הכיחזק של אינטל), אבל נראה לי שלא שמת לב שגם ה QX9650 היה בתמונה ...

בכל מקרה, מבחינת משחקים, אינטל עדיפה, בטח שיש מעבדים כמו הe8400..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים