עבור לתוכן

בעיה מוזרה עם כרטיס מסך PCI (לא אקספרס).

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב נייח של דל OPTIPLEX GX270 עם כרטיס אונבורד מובנה של אינטל Intel Extreme® Graphics 2 64MB .הוא פועל מצוין על מסך 19" (לא ניסיתי על גודל אחר) ברזולוציה מירבית וגם תכני HD רואים בלי בעיות .

מכיון שאני מתכוון לסחור בשוק ההון ולראות גרפים של מניות אז הייתי צריך כ. מסך שתומך בכמה מסכים. קניתי את הכרטיס הזה שתומך בארבע מסכים שונים במקביל.אמנם קצת מיושן,אבל לא אמור לעשות בעיות מיוחדות. חיברתי אותו רק למסך אחד (הוא אמור לתמוך בארבעה!),כשהמסך הראשי מחובר לאונבורד.שניהם 19".

כל עוד אני גולש באינטרנט או פותח מסמכים הכרטיס פועל כשורה. אבל אם אני שם גרף של מניה עם הרבה נתונים הסמן של העכבר מתחיל לדלג בצורה מעצבנת כך שאי אפשר לעבוד איתו...אין לי בעיה כזאת אם האונבורד. האם יכול להיות שהבעיה היא בספק הכח שלי? נדמה לי שיש לי רק 250W .ואולי אני צריך יותר זיכרון RAM (יש לי 512 MB ) :s05:

תודה לעונים!

פורסם

אני חושב שהבעיה נובעת מרוחב הפס המוגבל שיש ל-PCI לעומת AGP (שבו הכרטיס המובנה משתמש).

באופן כללי, הכרטיס החיצוני שקנית, דומה בביצועיו ובכמות הזיכרון שלו לכרטיס המובנה עם הבדל אחד, הכרטיס המובנה משתמש באפיק AGP בעוד החיצוני משתמש ב-PCI.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהבעיה נובעת מרוחב הפס המוגבל שיש ל-PCI לעומת AGP (שבו הכרטיס המובנה משתמש).

אז איך זה שייעדו אותו במיוחד לעבודה במסחר בשוקי-ההון (כתוב את זה שם בקישור שצירפתי),ועוד ב-4 מסכים בו-זמנית :kopfpatsch:

פורסם

מייעדים אותו במיוחד לעבודה במסחר בשוק ההוק מעצם העובדה שהוא תומך ב-4 מסכים.

תבדוק אם מותקנים אצלך את גירסאות הדרייברים האחרונות הן לכרטיס והן ללוח האם, כמו כן תבדוק במאפייני התצוגה אם "האצת החומרה" שלך נמצאת על המקסימום.

פורסם
  • מחבר

האצת החומרה נמצאת על המקסימום בשני הכרטיסים.לעדכן את הדרייבר של הכרטיס אנסה עוד מעט (קצת חושש מזה).

אבל איך אני מעדכן את הדרייבר של לוח האם?.....איפה הוא בכלל ברשימה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע שאפשר להשתמש במובנה ובנפרד בו זמנית כששניהם מחוברים לתצוגות שונות.

עד כמה שאני יודע, כדי שהכרטיס הלא מובנה יעבוד כראוי צריך לחבר את הכל אליו ולבטל את המובנה דרך הBIOS.

פורסם
  • מחבר

פעם ראשונה שאני שומע שאפשר להשתמש במובנה ובנפרד בו זמנית כששניהם מחוברים לתצוגות שונות.

עד כמה שאני יודע, כדי שהכרטיס הלא מובנה יעבוד כראוי צריך לחבר את הכל אליו ולבטל את המובנה דרך הBIOS.

תמיד יש פעם ראשונה..... :) בכל מקרה אתה צודק אם זה היה כרטיס לא מובנה AGP או PCI-E . הם באמת מבטלים את המובנה ברגע שהם מותקנים (ולא נראה לי שצריך לבטל ידנית בביוס,אבל תקנו אותי אם אני טועה).

במקרה שלי אני משתמש בסלוט PCI רגיל והוא עובד יחד עם המובנה בלי בעיות (חוץ מאלו שציינתי...).

פורסם

ניסית להפעיל את שני המסכים (ביחד) דרך הכרטיס החדש?

פורסם
  • מחבר

כן. אני יכול להפעיל את שניהם דרך הכרטיס החדש או לבחור שאחד יופעל דרך האונבורד והשני (או השני השלישי הרביעי והחמישי) ,יופעל דרך החדש (אהממממ קניתי אותו חדש בקופסא אבל זה דגם מאד מיושן..). המקסימום שאני ניסיתי זה 3 מסכים שאחד עם האונבורד ושניים אחרים עם ה"חדש". עבד בסדר ,בכל מסך ראו משהו אחר ,ואפשר לגרור חלונות ממסך למסך.

פורסם
  • מחבר

עדכון: קודם-כל אם לא הבהרתי אז יש לי כרגע 2 מסכים של 19" שאחד מחובר לאונבורד והשני ל-ATI הרב-מסכי (זה שמחובר ב-PCI רגיל). בכל אופן ,אחרי עדכון הדרייבר של ה ATI ,השתפרה התצוגה במסך שמחובר אליו ,אם כי עדיין לא חלק כמו באונבורד.

את הדרייבר של לוח-האם לא עדכנתי כי אני לא יודע איזה לוח-אם יש לי.......

ועכשיו מה שרציתי לשאול: אני מעוניין להחליף את אחד ממסכי ה-19" שלי למסך 24",ועקב כך כנראה גם להחליף את האונבורד בכרטיס AGP חדש (אני חושב על HD2400 או 7600GS/GT ). האם עלי גם להחליף את הספק שלי (250W)? כי בינתיים המחשב סוחב את שני הכרטיסים (האונבורד וה-PCI ),בלי בעיה,אבל עם כרטיס AGP שיחליף את האונבורד אולי זה יהיה כבד מדי על הספק?....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים