עבור לתוכן

תשתית אינטרנט של הוט - מוגבלת?

Featured Replies

פורסם

נאמר לי ע"י נציג של בזק כי בתשתית האינטרנט של הוט אתה בעצם נמצא על אותו רוחב פס עם עוד אנשים בבניין שלך אשר יושבים על תשתית הוט וכך אתה מקבל פחות רוחב פס ממה שאתה משלם עליו.

האם הדברים נכונים? או שזו אגדת עם שיווקית של בזק?

פורסם

זה נכון שאתה יושב על תשתית עם עוד אנשים אבל אתה לא מתחלק איתם במהירות אלה מקבל את מה שאתה משלם עליו.

פורסם
  • מחבר

יש איזושהי בעיה בזה שאני מתחלק איתם ברוחב פס? זה משפיע באופן כלשהו על הגלישה שלי?

פורסם

למרות שהחיבור הוא תורי ולא מקבילי אתה עדיין אמור לקבל את רוחב הפס שאתה משלם עבורו לא משנה עם כמה לקוחות אתה משתף את עורק התקשורת.

פורסם

אבל יבגי, זה לא נכון שאם יש בזמן מסויים עומס גולשים בבניין הוא יחווה איטיות ובעיות בגלישה?

פורסם

זה נכון שבניגוד לADSL "הקילומטר האחרון" בתשתית הכבלים משותף למספר מסויים של לקוחות מאותו איזור, אבל לרוב ניצול התשתית הוא כזה שאין אפילו הגעה למצב שכל רוחב הפס בשימוש... שלא לדבר על ניצול יתר.

בנוסף, ע"מ האישור הפעלה של הוט מול משרד התקשורת אסור להם לחבר יותר ממספר מסויים של לקוחות לאותו ציוד (למרות שהיו שמועות שהם כן עושים את זה), ככה שלא אמור לקרוב מצב שפתאום התחברו הרה אנשים באזור שלך ועכשיו אתה לא מקבל את החיבור המגיע לך.

חוצמזה שמדובר רק על מה שנקרא "הקילומטר האחרון", כלומר החיבור הפיזי בין הלקוח לתשתית (קו טלפון בADSL וכבל coax בכבלים), משם והלאה ממילא התשתית (ה-backbone) בשתי הטכנולוגיות היא משותפת לכל הלקוחות (כמובן שמדובר בכל הלקוחות של הוט וכל הלקוחות של בזק בנפרד). עומס בחלק הזה של התשתית יגרום לאיטיות לא משנה אם זה בADSL או בכבלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים