פורסם 2008 במאי 1117 שנים ראיתי שאפשר לשים כוננים קשיחים (רגילים - 3.5) בתא של CD וכו' (5.25) ע"י "מתאמים".יש מתאמים פשוטים (וזולים) שהם פשוט כמה ברזלים שמתאימים את גודל התא בשביל הארד דיסק.ויש מתאמים "מתוחכמים" עם גוף שלם ולפעמים כבלים, פתח מקדימה וכו'.אם המטרה היא פשוט לקבל עוד מקום לכונן קשיח במקום כונן אופטי (ולא קירור יוצא דופן/ שקט מיוחד) האם יש צורך במתאמים ה"מתוחכמים" ?האם שימוש במקום 5.25 עם מתאם פשוט פחות טוב מאשר לשים את הכונן בכלוב ה-HDD הרגיל או שזה אותו דבר?
פורסם 2008 במאי 1217 שנים יש מתאמים שהם פשוט שני מסילות פלסטיק שאתה מבריג והאמת זה לא נראה פחות טוב ממתאמים משוכללים לביצועים של הדיסק הקשיח.
פורסם 2008 במאי 1217 שנים מחבר זה סוג המתאמים שקראתי להם "פשוטים".למה שמישהו יקנה את המתאמים המתוחכמים אם הם לא שווים כלום? גם ראיתי ביקורות על מתאמים כאלה שבודקים את הביצועים שלהם מבחינת קירור/ שקט, וחלקם עובדים טוב, אז לא נראה לי שכולם כל כך מיותרים..השאלה שלי הייתה האם המתאמים הפשוטים טובים באותה מידה כמו לשים את הכונן בכלוב ה-HDD הרגיל (והמתוחכמים הם בשביל יתרונות שהם מעבר לכלוב הרגיל), או שהם פחות טובים מהכלוב?
פורסם 2008 במאי 1217 שנים אני לא מומחה, אפילו לא קרוב, אבל ממה שאני מכיר יש 1. פלסטיקים סתם כי אין מקום בכלוב2. מארזים מתוחכמים שמקררים ו\או מחרישים את הדיסק
פורסם 2008 במאי 1217 שנים מחבר תודה, אבל את זה גם אני הבנתי, זה לא עונה על השאלה שליהאם המתאמים הפשוטים טובים באותה מידה כמו לשים את הכונן בכלוב ה-HDD הרגיל (והמתוחכמים הם בשביל יתרונות שהם מעבר לכלוב הרגיל), או שהם פחות טובים מהכלוב?מישהו יודע להשוות בין המתאמים הפשוטים לבין כלוב HDD ממוצע של מארז? (פחות טוב או טוב באותה מידה)
פורסם 2008 במאי 1217 שנים ההבדל המשמעותי בין התקני 5.25 מאווררים ופשוטים לכלוב דיסקים הוא קרור ה HDD בד"כ.כמעט בכל כלוב יש מאוורר לפניו / אחריו, בעוד שבהתקני 5.25 הפשוטים אין.בנקודה זו יש להתחשב בסוג ומס' הדיסקים הקשיחים , כמות התקני ה 5.25 הפנויים , ביצועי הקרור של המארז המדובר וטמפ' החדר בזמן עבודה.לדוגמא אצלי במארז 6A19 , עשיתי שינויים רבים ויש לי 2 דיסקים 320 AAKS נישלפים במגירות בהתקני 5.25 .אבל.... המגירות הן פתוחות מלמעלה ולמטה כדי לאפשר פיזור חום , והמארז מאוורר מאוד, כולל 3 מאווררי 120 בגג של המארז להוצאת החום [1 נמצא מעל הדיסקים].מקדימה למטה אני העפתי את הכלוב FLOPPY + HDD ויש 2 מאווררי 120 להכנסת אוויר [אחד עליון ואחד תחתון] , מאוורר 120 מוציא מאחורה ו 2 על גוף הקרור של המעבד.http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=317362.msg2782956#msg2782956
פורסם 2008 במאי 1317 שנים יש לי גם את המגירה הזאת של TT ואני ממליץ עליה.ההסתיגות היחידה היא שבלימת הוירבציות שלה זוועתית.המחיר בזיגזאג הוא 163 שקל כולל משלוח.למי שרוצה אפשר לקנות מגירה דומה, רק בלי הלדים מקדימה, ב-90 שקל כאן:http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8099~r.77291022זה לא חיקוי. כי TT בעצמם לא מיצרים את המגירה אלא קנו אותה מיצרן OEM.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.