עבור לתוכן

למה צריך מעבדים כפולים?

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע אם השאלה נכונה, אבל אם כעת אינטל מצליחה ליצר מעבד כפול, שלכל ליבה בו יש 410 מיליון טרנזיסטורים, למה לא ליצר מעבד אחד שיש בו 820 מיליון טרנזיסטורים?

פורסם

שמע הם צריכים להוציא כסף מהציבור איכשהו..

פורסם

כי יש גבול לכמה שאפשר להעלות את מהירות השעון של המעבד, ויש גבול לכמה שאפשר לייעל את המעבד.

קח לדוגמה E8400

נראה לך שאינטל מסוגלת לשחרר חד ליבה בתדר 6GHZ? וגם אז, אף אחד לא מבטיח שהביצועים היו כמו של E8400 לדוגמה. כפולי ליבה מתמודדים טוב יותר עם עומס, כי יש חלוקה, במקום ליצור תור מטלות אינסופי שהמעבד יצטרך להתמודד איתו.

פורסם
  • מחבר

אבל הם הצליחו להתקדם מ290 מיליון טרנזיסטורים ל410 מיליון, זו קפיצה די משמעותית?

פורסם

אוקיי, ו?

מישהו אומר שאם יש שניים של 410 מליון טרנזיסטורים זה אומר שהם מסוגלים לייצר גם ליבה אחת עם 820? יש בזה הרבה בעיות.

חוץ מזה, המעבדים היום ביחס ללפני 3 שנים לדוגמה זולים כמו זבל.

אם לפני 3 שנים היית צריך להשקיע 1000 שקל בשביל לקבל מעבד שנחשב "מיינסטרים טוב" (בזמנו AMD64 3200 היה אחד הפופולריים)

היום מעבד "מיינסטרים טוב" יעלה 600-700 שקל, משהו כמו ה E7200.

ה E8400 שעולה קצת פחות מ 1000 נחשב כבר "חזק", וב 1300 שקל מקבלים Q9300 שזו פצצת ביצועים.

המגמה לגמרי לטובתנו, אני לא רואה מקום לתלונות.

פורסם

אני לא יודע אם השאלה נכונה, אבל אם כעת אינטל מצליחה ליצר מעבד כפול, שלכל ליבה בו יש 410 מיליון טרנזיסטורים, למה לא ליצר מעבד אחד שיש בו 820 מיליון טרנזיסטורים?

שם המשחק זה - מיזעור.

פורסם

כפולות זה אמצעי מצויין לשיפור ביצועים וזול (מבחינת מפתחי החומרה)

זה נכון לגבי מעבדים , זה נכון לגבי כרטיסי מסך ב-SLI או ב-CF , זה נכון לגבי כוננים קשיחים ב-RAID 0 , זה נכון לגבי זכרונות ב-Dual Channel

פורסם

שם המשחק זה - מיזעור.

המזעור מתבצע באמצעות הקטנת הטרנזיסטורים- קרי יכולת לדחוס יותר טרנז' באותו שטח (באופן כללי מאוד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים