עבור לתוכן

פיירפוקס, ניפוץ המיתוס?

Featured Replies

פורסם

אז כל העולם ואשתו ממליצים על פיירפוקס...האם הוא באמת יותר טוב מהאקספלורר?

יש לי את גירסה 3 ולפני כן הייתה לי את גירסה 2...

יש לי בעיות קשות עם פיירפוקס, אני באמת חושב שזה דפדפן מצויין מבחינה רעיונית ומבחינת כל האפשרויות האינסופיות שלו...

אבל ואולי זה לא ממש באשמתו, יש הרבה אתרים שמתחרבנים לגמרי כשמעלים אותם עם פיירפוקס...חלק מהבעיות:

* בעיות של קידוד שפה באתרים ישראליים, כל פעם צריך לשנות מחדש את הקידוד.

* בעיות של טקסט רץ, (מבזקים וכדומה) שמתעוותים לגמרי.

* הרבה פעמים פתאום יש כמה תמונות ש"נתקעות" ומסרבות לעלות בלי שום סיבה מוסברת.

* לפעמים האתרים נחצים לשניים ונראים מעוותים לגמרי.

יש בדפדפן הזה כל כך הרבה יתרונות ואני מאוד רוצה לעבוד איתו, אבל תמיד שאני מנסה אותו, אחרי כמה ימים אני מתחרפן מכל הבעיות וחוזר לאקספלורר הנבזה...

יתרונות הפיירפוקס:

*טוען במהירות מסחררת.

*אינסוף אפשרויות וADDONS.

*פילטר פרסומות מצויין.

*לא של מייקרוסופט.

*קלילות מדהימה (פתחתי 99 טאבים בלי בעיה, לשם השוואה במקסטון אחרי 7 טאבים בו זמנית המחשב מתחנן לרחמים)

אז מה אתם בעצם עושים? פשוט מתעלמים מכל הבעיות והעיוותים? כי לי זה ממש מפריע, למרות שאני מאוד רוצה להשתמש בפיירפוקס...

קחו את כל היתרונות של פיירפוקס, שלבו את התאימות של אקספלורר וקיבלתם דפדפן מושלם.

פורסם

... אתה מודע לזה שכל הבעיות שציינת הם באשמת האתרים שנכנסת אליהם, שלא עומדים בסטנדרטים הנכונים לבניית אתרים ומותאמים רק לIE, ולא באשמת הדפדפן כן?

פורסם

ShayGTi אני כמאת לא נתקל בבעיות שצינתה

אולי אתה גולש לאתרים מחורבנים

בכל מקרא יש תוסף בשם IE TAB

מה שהוא עושה זה להריץ את המנוע של אקספלורר באתרים שאתה אומר לו להריץ

וזה פותר לך בעיות ברוב האתרים המחורבנים

ואין בעיה להוסיף לו שמות של אתרים לרשימה

חוץ מזה הרבה מהיתרונות של FF מגיעות לידי ביטוי רק אחרי שאתה מתרגל לדפדפן

ומתאים אותו לצרכים שלך

בכמה ימים בודדים לא תוכל לעשות את זה

אז אני ממליץ לך להוריד IE TAB ולהתחיל להשתמש בפירפוקס יותר

עד שתתרגל ותלמד על תוספות שמעניינות אותך

פורסם

קררין בלבד:

כמאת = כמעט

שאר העולם:

אין ספק שיש פה ושם בעיות ...לדעתי הם מינוריות,

בכל אופן לרוב האתרים הקריטים יש את "הקוף השמנוני" ...פתר לי את הבעיות באתר ORANGE וניתן לשלוח SMS.

ויש עוד הרבה סקרפטקולרים כאלה.

פורסם
  • מחבר

כן אני מודע לכך שהבעיות הן בגלל האתרים ולא בגלל הדפדפן שלדעתי הוא מ-ע-ו-ל-ה!

אבל...נגיד שאתה רוצה לשמוע מוזיקה, אתה מכניס את הדיסק למערכת ולא שומע כלום, זה באמת משנה אם הדיסק דפוק או שהמערכת דפוקה?

כך או כך, משהו לא עובד, אז נכון שהאתרים הם אלה שצריכים להשתפר, אבל זה לא הופך בינתיים את חוויית הגלישה שלי למשהו שהוא פחות ממתסכל...

לגבי IETAB אני מכיר את התוסף ומשתמש בו כמובן כדי לטעון אתרים בעייתיים, הבעיה היא שברגע שאתר עולה בIETAB מתבטלים כל התוספים שוב דבר שפוגע באיכות הגלישה.

ואני דווקא לא גולש לאתרים מחורבנים (חוץ מהעובדה שהם לא תומכים בצורה מלאה בפיירפוקס), אלא אתרי מיינסטרים ולא אתרים נידחים...

GSM - לא הבנתי מה ניסית להגיד...הקוף השמנוני? סקרפטקולרים? :nixweiss:

פורסם

מי לעזאזל פותח 99 טאבים?!

פורסם
ואני דווקא לא גולש לאתרים מחורבנים (חוץ מהעובדה שהם לא תומכים בצורה מלאה בפיירפוקס), אלא אתרי מיינסטרים ולא אתרים נידחים...

לא יודע לאיזה אתרים אתה גולש

אבל בניגוד לעבר היום המון אתרים עברו התאמות לפירפוקס

ואני לא נתקל בהרבה בעיות

גם שיש בעיות אפשר להפוך הרבה מהם ליתרונות אם תוסף מתאים

סתם לדוגמה אתר לא נותן לך לצפות בווידיאו דרך פירפוקס ?

אז אתה מוריד תוסף שמנגן את הווידיאו בנגן שאתה רוצה +אפשרות קלילה לדלג על פרסומות מעצבנות

כמובן אתה גם יכול להקליט אם אתה רוצה

הכל עניין של ניסיון

יש כל כך הרבה תוספים ופשוט כל אחד צריך לראות מה מתאים לו וזה לוקח זמן

פורסם

* בעיות של קידוד שפה באתרים ישראליים, כל פעם צריך לשנות מחדש את הקידוד.

פתרון חלקי לבעיה הזו: גש ל Tools->Options->Content, לחץ על Advanced תחת Fonts & Colors ובחר ב- Hebrew (Windows-1255) עבור ה- Default character encoding.

זה הקידוד הנפוץ בעברית, ההגדרה הזו תפתור את הבעיה בכל האתרים שלא טרחו להגדיר קידוד. זה ישאיר לך רק את כל האתרים שמגדירים קידוד שגוי או שמגדירים קידוד אחד בדף עצמו וקידוד אחר ב- HTTP Headers (למשל אתר הארץ הידוע לשמצה).

מי לעזאזל פותח 99 טאבים?!

צודק. עכשיו יש לי במחשב בעבודה 136 טאבים פתוחים (היו 151, אבל סגרתי כמה). בבית אני מסתפק ב- 68 כרגע.

פורסם

אבל למה ? :'(

פורסם

אבל למה ? :'(

נתקלתי במשהו מעניין. לא מספיק עניין כדי לקרוא עכשיו או שמור בבוקמרק. אז מה עושים? משאירים פתוח. אם הדפדפן יכול לספוג את זה בלי להתאמץ, למה לא?

פורסם

מה אני אגיד לך.. המיתוס ממש התנפץ לי בפנים.. :2girls:

פורסם
  • מחבר

לגבי ה99 טאבים, זה סתם היה ניסיון לראות אם פיירפוקס יחזיק אותם...והוא החזיק נפלא. :yelclap:

לגבי הפתרון - אני כבר מכיר אותו, תודה.

פורסם
  • מחבר

אגב, מה אני אמור לעשות עם הGREASE MONKEY הזה ואיך הוא עוזר לי לפתור את הבעיות שציינתי?

פורסם

למה FF לא מסוגל להציג פונטים ב CLEAR TYPE??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים