עבור לתוכן

מתלבט בעניין קניית מחשב נייד MACBOOK

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש והחלטתי לנסות בפעם בראשונה את העולם של APPLE.

אני מבין שיש שני סוגים עיקריים - MACBOOK ו MACBOOK PRO (והקטגוריה החדשה - AIR).

מה בעצם ההבדלים בינהם?

האם קנייה בארה"ב מאפשרת קבלת אחריות גם בארץ?

איך ניתן לשלב את העברית אם לא נקנה בארץ (בתוכנה וגם על לוח המקשים)?

שמתי עין במיוחד על ה-MACBOOK PRO 17 עם מסך HIRES. אבל עד כמה אתם מעריכים שזה שווה את ההש/קעה של כ-2600$ ? רצוי לציין כי אני לא משתמש גרפיקה מקצועי, אלא לשימושים ביתיים/משרדיים. המחשב גם אמור להיות לרוב בבית ולא אמור להתנייד בצורה מסיבית (אבל אני כן רוצה מחשב נייד ולא DESKTOP שכבר יש לי של PC).

תודה לעונים, חג עצמאות שמח.

פורסם

PRO הוא הדגם הגדול יותר - מסכים בין 15 ל 17, טארקפד בעל מולטי-טאצ', כמו באיפון

הרגיל הוא 13.3 טראק פד רגיל

אחריות היא 12 חודשים, עולמית עם אפשרות בתשלום להרחיב ל3 שנים.

הOSX תומכת בעברית ישר מהקופסא אך ממש עברי מלא אין ולא יהיה בזמן הקרוב, אם בכלל

עברית על המקשים זה עיניין של כ400 שקל (או 500) + 210 שקל שעת עבודת טכנאי. כמובן שאפשר ללכת למקום שמתמחה בדברים האלה לשלם פחוןת, הרבה פחות אבל זה יגרור איבוד אחריות.

אני אישית הייתי קונה מחשב נייד מחברה אחרת, לDELL יש את סדרת ה XPS שהיא די מקבילה למאקים ובדר"כ מקבלים תמורה טובה יותר תמורת הכסף.

אגב, אני חושב שהגיע הזמן להשמיד את המיתוס שהמאקים הם לגראפיקה - הם פשוט לא. פעם זה היה בגלל שאפל שילבו במדפסות משהו מיוחד של אדובי שאפשר למאקים להדפיס באופן מדוייק, בניגוד לשאר המחשבים אבל היום כולם זהים והתמיכה של חלונות היא טובה יותר ברוב הדברים [מונפול, כע?]

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

מה בעניין המסך 17'' עם אופצייה ל-1920*1200?

אני מבין שיש מחשבים חזקים באותנ מידה או יותר שעולים כ-500$ פחות, אבל מאוד מתחשק לי לטעום מהעולם של MAC ואני מבין שזה עולה יותר.

מבין סדרת ה-PRO מה היית ממליץ במיוחד למשתמש ביתי/משרדי פשוט (אינטרנט, תמלילים, מעט סרטים). אגב באתר של אפל יש 3 מחשבים אבל בזאפ יש יותר דגמים, האם הם פשוט ישנים יותר (אני מתכוון רק מסדרת ה-PRO).

פורסם

כן, הם ישנים יותר.

באתר של אפל תמצא רק את הדגמים החדשים שלהם.

בנוסף, גם בדגמים החדשים של המאקבוק הרגיל, גם בעלי

משטח עקיבה מולטי-טאץ'.

פורסם

צודק, מצטער :)

פורסם

אכן גלילה ב2 אצבעות לא נחשבת מולטי טאץ' אצל אפל וקיימת כבר הרבה לפני (ובצורה מעולה ולא כמו רוב הלפטופים)

פורסם

יש עוד מחשבים עם גלילה בעזרת האצבעות? בכל מקרה, זה אחד הדברים הכי נוחים שעבדתי איתם :)

פורסם

יש שיטות שונות כמו שמירת איזור לגלילה בדל ועוד כל מיני קומבינות , לא נתקלתי במשהו נוח כמו במקבוק (וזה משהו שאני משתמש בו כל הזמן בדפי אינטרנט)

ליביו

פורסם

האיזור הזה בצד קיים כמעט בכל מחשב אבל באמת, הגלילה עם 2 אצבעות היא פילו נוחה מגלגלת של העכבר שלי :P

בכל מקרה, מה המולטי נותן לי? חוץ מאפשרות למתוח תמונות, איזה דבר מעשי אפשר לעשות איתו?

פורסם

אתה יכול לעסות אותן כמו בצק משובח,

למתוח, לכווץ, לסובב, ללוש :)

פורסם

:-X

פורסם
  • מחבר

ושוושאלה נוספת בעניין המחשב - מה ההבדל בין מסך רגיל (ANTIGLARE) ל-GLOSSY? לאילו שימושים יתאים כל אחד מהם יותר?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

AntiGlare - מסך שלא מחזיר השתקפות ולא "נוצץ"

Glossy - מבריק ומחזיר השתקפויות

פורסם

עוד לא יצא לי לעבוד עם הארקפד מולטיטאץ' :'( אבל בכלליות מה שנראה לי הכי שימושי בקטע הזה זה הקדימה אחורה באינטרנט בעזרת הטרקפד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים