עבור לתוכן

בעיית קירור בSLI - כרטיסים צמודים מידי = הבדל 10 מעלות מסלוט 1 לסלוט 2

Featured Replies

פורסם

הסלוטים של הPCIe יושבים צמוד מידי והכרטיסי מסך נוגעים אחד בשני.

הסלוט הראשון בטמפ' טובה אבל הסלוט השני חם יותר ב10 מעלות וזה מוריד מהביצועים ומונע OC

מה עושים במצב כזה? יש אפשרות לאוורר את הכרטיס מלמטה?

חשבתי על להחליף לוח אם מP5N-D לP5N-T Deluxe או Striker II Formula ולהביא אותם מארה"ב.

:jump:

פורסם

חבל שלא בחנת תמונה של הלוח לפני שקנית... אפשר לצפות מצבים כאילו לפי סידור חריצי ה-PCI-E.

אני יוצא מנקודת הנחה שהסלוט "הראשון" הוא העליון (בצבע כחול)

אני הייתי שוקל להחליף את גוף הקירור של הכרטיס הראשון לאחד שמוציא את האוויר אל מחוץ למארז (תופס את חריץ ה- PCI שמתחת)

במקום שיזרוק אוויר חם על הכרטיס התחתון.

או לשים SLOT EXHAUST מתחת לכרטיס התחתון (אין מקום בין הכרטיסים) כגון:

http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=SB-F1&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=286&aff=Zap

אם יש לך אפשרות להחליף\לשדרג לוח מבלי לצאת מופסד על הלוח הנוכחי - זה יכול להיות פתרון נחמד.

פורסם
  • מחבר

הבעיה גם שכל כרטיס תופס 2 מקומות מאחורי המחשב, אז איך אני יחבר את הקירור הזה לכרטיס מסך :nixweiss:

יש לי מאוורר 120mm מאחורה והוא מוציא אוויר מהמארז - הקידמי(25ס"מ)מכניס אוויר, והצד(36ס"מ) מכניס אוויר...

כמו שאמרת, הכרטיס הראשון פולט את החום מהמאוורר שלו לגב הכרטיס השני ומעלה לו את הטמפ'

הפיתרון הכי טוב יהיה להחליף לוח אם :-\

להפוך את הכרטיס אני מתאר לעצמי שאי אפשר ;D

אין סוג של כבל מאריך שמתחבר לPCIe וניתן לחבר עליו את הכרטיס מסך וככה אני יוכל לשים את הכרטיס איפשהו במארז או אם יש סוג של הלבשה על הPCIe(כמו מן גשר) והיא בעצם הופכת לPCIe שכביכול התפקיד שלה 'כאילו' להזיז את החריץ קצת הצידה, ועל זה לשים את הכרטיס(מקווה שהבנת את הראש היצירתי שלי :lol:)

פורסם

בכדי לחבר קירור חדש לכרטיס מסך אתה צריך לפרק את הקיים ולהרכיב אחר במקומו (שגם יתפוס ביחד עם הכרטיס "2 מקומות מאחורי המחשב")

אבל זאת פרוצדורה, אם אין לך נסיון בהחלפת גוף קירור (כולל ניקוי\מריחת משחה) אז אולי זה לא רעיון הכי טוב בשבילך :)

ניסית להפוך את מאוורר הצד כך שיוציא אוויר חם מהמארז ? (אם הוא מכוון לכיוון 2 הכרטיסים זה יכול לעזור)

ולא אני לא חושב שיש כבל מאריך ל-PCIe (למרות ששמעתי על פיתוח כזה פעם)

ד"א, על כמה מעלות אנחנו מדברים ? (לכל כרטיס, לא הפרש)

פורסם

אממ..אני לא מומחה גדול מדי אבל מה שאתה אומר כאן מדאיג גם אותי כי יש לי את אותו הלוח ואת אותו הכרטיס(בערך,רק תצורה שונה..),וגם אני תכננתי על SLI בעתיד-וזה בדיוק המצב שממנו פחדתי...

אולי תנסה לקנות לכרטיס החם קירור איכותי(כמו הפסיביים של טרמלייט או הDUORB),זה יתפוס את אותו המקום אבל יעניק לו קירור טוב יותר...

פורסם
  • מחבר

בכדי לחבר קירור חדש לכרטיס מסך אתה צריך לפרק את הקיים ולהרכיב אחר במקומו (שגם יתפוס ביחד עם הכרטיס "2 מקומות מאחורי המחשב")

אבל זאת פרוצדורה, אם אין לך נסיון בהחלפת גוף קירור (כולל ניקוי\מריחת משחה) אז אולי זה לא רעיון הכי טוב בשבילך :)

ניסית להפוך את מאוורר הצד כך שיוציא אוויר חם מהמארז ? (אם הוא מכוון לכיוון 2 הכרטיסים זה יכול לעזור)

ולא אני לא חושב שיש כבל מאריך ל-PCIe (למרות ששמעתי על פיתוח כזה פעם)

ד"א, על כמה מעלות אנחנו מדברים ? (לכל כרטיס, לא הפרש)

הכרטיס תופס 2 מקומות גם בלי קשר לקירור אני חושב... זאת אומרת שאני לא חושב שאני יוכל להחליף קירור.. כאילו הפלטה של החיבורים מאחורה תופסת 2 מקומות...

המאוורר צד כרגע מכניס אוויר ולא ניסיתי להפוך אותו. המאוורר היחידי שמוציא אוויר הוא האחורי(120mm) וגם הקידמי(25CM) מכניס אוויר...

כרגע במנוחה טוטאלית

GPU#1 - 43

GPU#2 - 49

בקרייסיס למשל, הטמפ' של 1 מגיע ל50+ והטמפ' של 2 מגיע ל66(לא זוכר בדיוק אבל כ10 מעלות הבדל ביניהם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים