עבור לתוכן

בעייה עם סרגל השפה בויסטה(עליתי על הבעיה א&#14

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

ברשותי מחשב נייד HP פביליון DV6515.המחשב מצוייד במע' הפעלה מסוג ויסטה פרמיום בעברית מלאה ללא שום בעיה שנתקלתי בה עד היום.לאחרונה התקנתי גם את עדכון הSP1.

בימים האחרונים שמתי לב לבעייה מוזרה למדי.

אין באפשרותי לעבור לשפה עברית מאנגלית ע"י הקשת ALT שמאלי+SHIFT.

נכנסתי לאפש' שפה,ראיתי שיש לי אפשרות של פריסת לוח המקשים בעברית,הסרתי והוספתי מחדש - לא הסתדר.נכנסתי לאפ' צירופי מקשים,מוגדר שם על הצירוף הנ"ל ע"מ להחליף שפה,החלפתי אפילו לצירופים אחרים עם החלת ההגדרות ולא פתר את הבעיה.חוץ מזה סרגל השפה לא מופיע לי בכלל בסרגל המשימות,כל נסיון להציג אותו למרות שהוא מסומן לא צלח.

לא משנה מה עשיתי,לא הצלחתי לעבור לשפה עברית.

במקרה הייתי צריך לעבוד על מצגת בPPT שהייתה כתובה בעברית,כשרציתי לשנות משהו במלל - העברית עבדה בצורה תקינה(בPPT בלבד,אופיס 07 בעברית),אבל כשהעלתי את הדפדפן שוב זה לא עזר,ולא הצלחתי לכתוב בעברית.

ניסיתי להזכר ולשחזר האם זה קרה לאחר התקנת איזשהוא דרייבר או משהו מיוחד ולא מצאתי.

האם מישהו נתקל בתופעה הזו או שמע עליה?יכול להיות שמדובר בוירוס או רוגלה(לא נמצא שום דבר בסריקות של קספרסקי וספייוור דוקטור).

מחכה לעזרה,תודה.

פורסם

אהם... קורה רק בדפדפן? נטרל כל סרגל כלים שמותקן עליו, ובדוק אם הבעייה נעלמה.

פורסם
  • מחבר

בדקתי גם עם הדפדפן הנוסף של פיירפוקס שמותקן אצלי,ואותה בעיה.אין שום סרגל כלים שמותקן בדפדפנים.

כשאני פותח מסמך וורד,אוטו' הוא מכוון על עברית,אבל אין באפשרותי לעבור לאנגלית(לדוג')ובשאר המקומות כמו הדפדפן או שינוי שמות של תיקיות אין באפשרותי להחליף מאנגלית לעברית,סרגל שפה לא מופיע למרות שהוא מסומן בתור גלוי.

**עדכון**

כשאני בוחר את שפת הקלט כברירת מחדל עברית,עושה רסטרט אז אני כן יכול לכתוב בעברית,אבל אין באפשרותי להחליף לשפת קלט אנגלית.שרגל השפה לא מופיע למרות שהוא צריך להיות גלוי עפ"י ההגדרות.

העליתי במצב בטוח את הויסטה,ללא שינוי.

האם מדובר אולי באיזה SERVICE פגום שקשור לסרגל השפה?

**עדכון נוסף**

שטטתי קצת בגוגל ומצאתי מישהו עם בעיה זהה לשלי אבל בשפות אחרות,מדובר כנראה באיזשהוא עדכון של ויסטה שגורם לבאג הזה.

http://www.tutorials-win.com/Vista/Language-bartext/#

לבנתיים התחלתי להסיר את כל העדכונים שהותקנו בזמן הזה בערך,אם עוד מישהו נתקל בזה או שהצליח לזהות את מס' העדכון שגורם לבעיה הזו אשמח אם יעדכן.

**עדכון סופי**

לאחר עבודה רבה ומאומצת הצלחתי לפתור את הבעיה.

שורש הבעיה מצוי במתזמן המשימות או בtask scheduler כפי שמופיע ברשימת הSERVICES.

מוזר למדי,כי לא זכור לא אי פעם שנגעתי בשירות הזה או שכיביתי אותו.

ברגע שאני לוחץ על "הפעל" ברשימת השירותים דרך מנהל המשימות,אז סרגל השפה חוזר לתפקד וגם מופיע בשורת המשימות וגם ניתן לעבור בין השפות בALT+SHIFT.הבעיה שברגע שאני עושה רסטרט למחשב הבעיה חוזרת שנית.לא ניתן להפוך את השירות הנ"ל ל"אוטומטי" אלא הוא מופיע על "ידני" בלבד.

הבעיה הזו כבר די חירפנה אותי,אשמח אם מישהו יפנה אותי לאיזה פתרון שיהיה ניתן להפעיל את השירות הנ"ל באופן אוטומטי ולא ידני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים