עבור לתוכן

מחפש כרטיס PCI מתאם ל-IDE או SATA שיפעל על MAC

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי לא מזמן מחשב Power Mac G3 במצב מעולה, ואני רוצה לשים בו הארדיסק גדול. הבעיה היא, שלפי מה שקראתי, בקר ה-IDE על לוח האם שלו לא מזהה הארדיסקים הגדולים מ-128GB. קראתי שהפתרון הוא כרטיס PCI עם מתאם ל-IDE או ל-SATA. ראיתי הרבה כרטיסים כאלו באינטרנט, אבל על חלקם רשום חלונות כחלק מדרישות המערכת, ועל חלקם לא רשום כלום בכלל. איך אדע שהם יפעלו עם MAC? אני מניח שלאף אחד אין דרייברים ל-MAC, אבל האם כרטיסים כאלו בכלל צריכים דרייברים?

וגם: יש איזו חברה מוכרת עם מוניטין טוב שעושה כרטיסים כאלו? עד כה ראיתי המון כרטיסים כאלו בלי שם יצרן בכלל, בטח משהו סיני, וסה"כ מדובר במידע שלי, לא הייתי רוצה שמשהו יידפק...

פורסם

הכרטיסים האלה לא יעבדו כי ה BIOS שלהם לא מתאים למק, טבנית זה אפשרי שכרטיס PCI יעבוד גם על מק וגם על PC אבל זה מאוד נדיר וצריך אחד שמיועד למק. (אני מכיר רק את ה RADEON 9600 MAC+PC בתור כרטיס הרחבה שיש עליו BIOS שמתאים גם וגם.)

פורסם
  • מחבר

... כי מדברים על זה כאן:

ובתגובות כולם מאשרים שכרטיס PCI to IDE הוא הפתרון (חוץ מהתגובה עם השאלה הזהה - היא שלי :) )

בקיצור, אני רוצה לעשות כמו החנון ההוא מהסרטון. האם לכרטיסים כאלו יש BIOS?? איך אדע שכרטיס כזה יפעל גם על MAC, אם כן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים