עבור לתוכן

CPU טוחן ללא סיבה - פנטיום 4 1.5Ghz (לא בגלל spyware למיניהם)

Featured Replies

פורסם

היי,

קיבלתי מחשב פנטיום 4 יד שניה, מעבד 1.5Ghz עם זכרון 128MB (יתר המפרט בסוף ההודעה).

למיטב הבנתי ונסיוני, מעבד של 1.5Ghz הוא חזק יחסית, במיוחד לשימושים שלי, שהם אינטרנט וצפייה בסרטים.

המעבד מתקרב ואף מגיע ל-100% בכל פעולה שהיא טיפה כבדה: לדוגמא, ה-task manager עצמו לוקח כ-45% CPU בקלות. צפייה בדף כבד יחסית בפיירפוקס/אקספלורר, נניח הדף הראשי של ynet, לוקחת אותו קרוב ל-100%. על צפייה בסרטים (רזולוציה ממוצעת, לא HD) אין בכלל מה לדבר.

האם הסיבה היא כמות הזכרון המועטה? כי למיטב הבנתי, מעט זכרון אמור לגרום לטחינה של ההארדיסק בגלל paging, ולא של ה-CPU.

לפני כן היה לי מחשב פנטיום 3 400Mhz, עם מעט יותר זכרון, 192MB, והוא תפקד חלק בצפייה בסרטים. כך שזה מוזר לי.

אין שום spyware או וירוס, וכאמור לא מדובר ב-process ספציפי שטוחן את ה-CPU.

המפרט שלי:

פנטיום 4 1.5Ghz

לוח אם של אינטל עם צ'יפסט 845. מהירות FSB 400Mhz

זכרון - 128MB PC133

הארדיסק SeaGate 7200RPM 60GB

כרטיס מסך Nvidia 440MX

פורסם

לא מדובר בתקלה אלא פשוט משילוב של מעט זכרון ומעבד איטי.

גם אם תוסיף זכרון, טעינה של דפי אינטרנט עם פלאש תהיה איטית.

ואם תשים מעבד חזק יותר, הSWAP ישאיר את הביצועים נמוכים.

פורסם

תעלה לפה צילום של ה Task Manager

ועל כמה עומד ה Page File שלך ( תתן גם צילום)

פורסם

128 מגה מספיק בקושי להעלות את XP עצמה לבד, בלי שום דבר מעבר.

פורסם

אחי 128 MB זה מינימום זיכרון כדי להפעיל את הXP ..

מה אתה רוצה .. בטח המחשב יהיה איטי רצחח

אני הייתי מציע לשדרג זיכרון ל256 או 512 .. משהו נורמלי

והPAGE FILE הוא לוקח כמות מההארד דיסק , הטעינה מההאר דיסק יותר איטית מהטעינה ישר מהRAM..

פורסם

איזה מערכת הפעלה יש על המחשב?

כמו כן הזיכרון 128MB היום כמעט לא מספיק לכלום

פורסם

כולם אומרים שחסר זכרון... זה נכון - אין וויכוח אבל מה הלאה?

תעשה בדיקה מה סוג הזכרון שיש לך? (RDRAM) ?? מקווה בשבילך שSDRAM, תמורת 50 ש"ח תוסיף כמה שתמצא (בטח גם הלוח רק עם 2 חריצי זכרון אז יש לך רק מקום אחד במקרה הטוב. תוסיף לפחות 256, אז אולי במינימום תוכנות רצות בו זמנית זה יהיה דומה למשהו כמו מחשב :)

לבינתיים ככה:

תבטל את כל ה"יופי" של XP (כנס למאפייני מערכת ->מתקדם->ביצועים ותעביר אותו ל"מקסימום ביצועים"

כנס ל: c:\windows\Prefech ותמחק את תוכנו.

כנס ל: ccleaner.com תוריד תתקין ותעשה ניקוי.

אם אתה מבין טיפה בXP (לפי השאלה אני מבין שלא ממש) תעשה חיפוש בגוגל לתוכנה AUTORUNS (זה באתר של מיקרוסופט)

תריץ אותה ותמחק משם את כל הרשומות שרשום לידן "file not found" (זאת גם דרך למחוק SPY אבל זה מסוכן כי אתה עלול למחוק משהו מיותר.

כנס ל-MSCONFIG תבטל כמעט כל מה שעולה מ: "הפעלה" (startup)

תפעיל מחדש

תמצא בגוגל: "JKDEFRAG" תסגור את כל התוכנות הרצות שיש (חוץ מהמערכת כמובן) ותפעיל אותו.

זה יגרום לו להזדרז. :)

פורסם

פנטיום 4 1.5 הוא אחד המעבדים הגרועים שיש. (שווה ביצועים לפנטיום 3 1GHZ, כך שהוא יותר טוב מהקודם שלך)

הדף הראשי של YNET הוא מאד כבד בגלל כל מיני אובייקטים של FLASH שיש שם.

וכמות הזיכרון המועטה במחשב לא עוזרת לו.

אם יש בו זיכרון SDRAM אז שווה לשדרג.

אם אני לא טועה אז זה באמת המקרה בלוח 845. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים