עבור לתוכן

מה עושה RAID 5 של שלוש כוננים של 500GB ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מאחר והתקלקל לי דיסק קשיח של 750GB של סיגייט החלטתי שאני הולך על גיבוי קניתי זוג כוננים 500GB ואני מתכוון לעשות RAID1

הבנתי מזה RAID 10 וRAID 0 אבל לא הבנתי מזה RAID5 של 3 כוננים--- ואם אפשר אל תביאו לי את הקישור הזה של הויקיפדיה שמדבר על הרייד כי לא הבנתי מה אומרים שם על RAID5.

חשבתי אולי לקנות עוד כונן של 500GB ולעשות RAID5 אז מה הוא עושה ? מה הוא משפר ? הוא גם מגבה וגם משפר מהירות ?

אם אפשר כמה שיותר מהר שזה דחוף ליומיים הקרובים.

פורסם
  • מחבר

קראתי, תודה.

אבל לא הבנתי מזה עושה הבנתי שזה משפר מהירות אבל מה לגבי האמינות ?

אם הולך לי דיסק קשיח אחד שהוא חלק מהרייד 5 של ה500GB אז כל הDATA הולך ?( אם כן אז אני לא אקנה אני צריך אמינות, אבל חשוב גם מהירות)

אז בו נגיד יש לי 3 דיסקים של 500GB אז שניים עובדים על מהירות והשלישי יש בו את הDATA ? או משהו אחר ?

פורסם

זה משלב בין אמינות לביצועים.אם אחד הולך זה לא הורס את המידע.פשוט צריך להכניס דיסק חדש.לא כדאי לעבוד על המערך כשדיסק אחד תקול כי קילקול השני גורם לאיבוד כל המידע.

פורסם
  • מחבר

זה משלב בין אמינות לביצועים.אם אחד הולך זה לא הורס את המידע.פשוט צריך להכניס דיסק חדש.לא כדאי לעבוד על המערך כשדיסק אחד תקול כי קילקול השני גורם לאיבוד כל המידע.

אז בעצם החומר נשמר בשני מקומות ופועל מהר יותר כמו ברייד 0 ?

ככה שאם הולך הארדיסק אחד אז לא הולך המידע אבל אם אחר כך הלך הדיסק קשיח ואז אני מקבל חדש 500GB איך אני מחזיר אותו לרייד ? ואם אצטרך לעשות רייד חדש אז זה כבר יאלץ אותי לוותר על כל החומרה אז איך זה כאן בידיוק גם אמינות ?

פורסם

ב-RAID5 נפח של אחד ההארד דיסקים משתמש לגיבוי של כל האחרים, כך שאם נופל כונן אחד לא אובד מידע. עד כמה שאני יודע (לא בטוח) אתה פשוט מחבר כונן חדש במקום זה שהתקלקל והוא אמור ליצור מחדש את הגיבוי ברגע שזה קורה. (כמובן שאם נופל עוד כונן לפני ששמת אחד במקום המקולקל אז כן הולך המידע, כי כבר אין גיבוי)

פורסם

ב RAID5 משתמשים במערך של כוננים כאשר ה PARITY מאוחסן כל פעם בכונן אחר מה שמאפשר לעבוד ללא כונן שנפל, ולאחזר אותו.

חשוב להביא בחשבון ש RAID5 פחות יעיל עם קבצים מאוד גדולים, ושהוא מואט משמעותי כשאחד הכוננים כושל, ועד שמסתיים תהליך הבנייה מחדש של הכונן שהחליף אותו. נפח הכוננים צריך להיות זהה והנפח הכולל של המערך יהיה זהה לנפח הדיסקים הכולל פחות דיסק אחד, לכן מערך של ארבעה דיסקים של 500GB ייתן נפח של 1.5TB. (בכל מקרה כונן אחד לא משמש לגיבוי של כל האחרים, אלה המידע מפוזר ביניהם)

בכל מקרה במערך כל כך קטן אני הייתי משקיע עוד קצת והולך על RAID10 מאחר והביצועים יהיו יותר גבוהים בהשקעה מינימלית, ונפח האחסון יהיה זהה, RAID5 כדאי יותר מגודל של ארבעה דיסקים ומעלה (לפחות לדעתי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים