עבור לתוכן

ערך צמצם של עדשת קיט יגביל אותי ?

Featured Replies

פורסם

עד כמה תגביל אותי העדשת קיט של פנטקס כשאני רוצה ליצור עומק שדה רדוד בצילומי מועדון\אירועים ?

3.5-5.6 כמו כל עדשת קיט, למי ששכח...

חשבתי לקנות PENTAX SMC 50MM F1.4 ב200 דולר כשיהיה לי קצת כסף... אבל האורך מוקד שלה קבוע שזה קצת בעייתי לא... ?

מנגד עומדת הTAMRON 17-50\28-75 עם צמצם 2.8... בעוד 100 דולר

עד כמה גדול ההבדל מבחינה פרקטית בין 1.4 ל2.8 ?

תודה רבה :D

פורסם

תכניס את הערכים שמעניינים אותך במחשבון הבא ותוכל לקבל תשובה מדוייקת:

http://www.dofmaster.com/dofjs.html

פורסם

בזוית רחבה זה לא יהיה משמעותי 2.8 או 3.5

לעומת זאת בפורטרטים שתרצה לקבל עומק שדה רדוד ה5.6 יהיה קצת מעיק אבל אפשר לחיות עם זה - לדוגמה לדאוג שלא יעמוד מישהו קרוב למצולם מאחוריו

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים,

לחבר'ה שהתנסו בעדשה עם אורך מוקד קבוע, כמה מעיק זה לצלם עם עדשה כזאת ?

פורסם

פורטרטים מבויימים ומקרואים לא מעיק בכלל לצלם עם עדשות פריים. סיטואציות משתנות מעיק למדי.

פורסם

תודה רבה חברים,

לחבר'ה שהתנסו בעדשה עם אורך מוקד קבוע, כמה מעיק זה לצלם עם עדשה כזאת ?

למסיבות זה לא נורא

אתה גם תמיד יכול לעשות קרופים גדולים במילא התמונות עולות בגודל של 400X230 עם הורדת פרטים רצינית (חוסך במשקל)

פורסם

קרופ עוזר (עד גבול מסויים) כשהזווית של העדשה לא מספיק צרה, אבל הבעיה עם עדשות פריים כגון 50 מ"מ היא שהן לעיתים קרובות צרות מדי. במקרה כזה קרופ לא עוזר. צריך עדשה רחבה יותר.

פורסם

סליחה על הסטיה מהנושא אבל מה הרעיון מאחורי עדשות פריים, למה נועדו ומה יתרונן על עדשות עם אורך מוקד משתנה?

פורסם

אני משער שיותר קל לייצר אותן ולכן הן גם יותר זולות

פורסם

סליחה על הסטיה מהנושא אבל מה הרעיון מאחורי עדשות פריים, למה נועדו ומה יתרונן על עדשות עם אורך מוקד משתנה?

עדשות פריים בד"כ חדות וקונטרסטיות יותר מעדשות זום כשמשווים צמצמים פתוחים מקבילים (למשל 2.8 ו-4.0). כמו כן יש להן בד"כ פחות עיוותים ופחות פלייר (כתוצאה מכמות קטנה יותר של אלמנטים). יתרונות נוספים הם משקל וגודל נמוכים יותר, ואפשרות לצמצמים פתוחים במיוחד כגון 2.0, 1.4 ואפילו פתוח יותר.

פורסם
  • מחבר

סטייה קטנה מהנושא, נראה לכם שלצלם במועדון על RAW יהיה מיותר מאוד? ::)

פורסם

אם יש מקום בכרטיס הזכרון, תמיד כדאי לצלם RAW+JPEG (שקיים בהרבה מצלמות DSLR, אבל למיטב ידיעתי לא ב-K100D). במקרה הטוב משתמשים ב-JPEG, אבל אם התוצאה לא מספקת או אם יש בעיות WB/חשיפה, תמיד אפשר לעבור ל-RAW.

ל-K100D אין מצב RAW+JPEG, אבל אפשר לצלם ב-RAW ולהשתמש בכלי הזה כדי לשלוף מתוך ה-RAW (שים לב: לא להמיר) את ה-JPEG שמוטבע בו. הדחיסה של ה-JPEG הזה יחסית חזקה, אבל לגדלים שמעניינים אותך זה לא צריך להפריע. בכל מקרה, זה נראה כמו תחליף מעניין למצב RAW+JPEG.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :yelclap:

משהו לא ברור אבל, קובץ JPEG זה בעצם אחרי שהקובץ RAW עבר עיבוד דיגיטלי, לא? אז איך אפשר לשלוף את הJPEG מהRAW אם JPEG זה מצב בעצם "מאוחר" יותר מהRAW ?

פורסם

קובץ ה-RAW שבכרטיס הזכרון גם הוא שלב מאוחר יותר. המידע שבו מגיע קודם מהחיישן לבאפר של המצלמה. לאחר מכן היא מעבדת אותו, יוצרת קובץ JPEG, ובפנטקס שומרת קובץ RAW שכולל גם ה-JPEG הזה, וגם את המידע הגולמי מהחיישן (ה-RAW).

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי אותך.. תודה רבה רבה :yelclap:

נ.ב - הגיע מקודם הפלאש :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים