עבור לתוכן

סרבר לינוקס למתחיל על מחשב חלש...

Featured Replies

פורסם

יש לי פנטיום 4 1.4 עם 128 RAM, והייתי רוצה להפוך אותו לשרת שיתוף קבצים, אולי גם HTTP וFTP.

ניסיון בלינוקס אין יותר מידי, אבל חוש טכני יש.

על איזה גירסא של לינוקס אתם ממליצים? :xyxthumbs:

פורסם

debian stable ללא GUI

פורסם

לינוקס זה לא מערכת הפעלה קסומה שאוכלת הכל, ה 128mb גבולי עד מאוד.

אני מאמין שההתקנה תעבוד אבל אני ממליץ בחום על יותר זכרון.

פורסם

128 בלי X זה מספיק לגמרי

פורסם

תאמת אני הייתי מעדיף להוסיף עוד 128 מ"ב.

לדעתי כל הפצה ללא X ביחד עם מס' חבילות מצומצמות שמיועדות אך ורק לצרכים שלך , אמורה להתאים.

פורסם

ArchLinux

יש להם אחלה מדריך ו-Wiki.

פורסם

חסר טעם לגמרי, הוא מתחיל עם לינוקס וזה סתם יסבך אותו. הפרש הביצועים [שכנראה לא יהיה ואם כן, לא מורגש] לא שווה את הטרחה

פורסם

אני חושב שלא, מנסיון אישי.

התחלתי עם Ubuntu בזמנו מאחר והתרשמתי שזו ההפצה הפופלרית ביותר. התעסקתי קצת עם גנום ומנהל החבילות (apt), אבל לא הבנתי יותר מדי ובטח לא למה כדאי לי למחוק את המחיצה של חלונות לגמרי.

לאחר מספר שיטוטים ברשת נתקלתי ב-Arch והבנתי שאם אני רוצה ללמוד משהו על המערכת, כדאי לי להתנסות בהפצה הזו. כעבור שעה וחצי הטורנט היה כבר צרוב והתחלתי להתקין בלי להבין יותר מדי בלינוקס. נעזרתי מאוד במדריך התקנה שלהם וב-Wiki ואני חייב לציין שזו הייתה חוויה קלה ומעשירה.

למדתי הרבה מ-Arch ואני עדיין לומד וכול אחד שיש לו סבלנות ורצון ללמוד יכול להסתדר איתה בקלות.

פורסם

שלום עיטעחי, עם כל האהבה שיש לי לארצ' אני לא מסכים איתך בעניין הזה.

אולי כיף ללמוד בארצ' אבל היא ממש לא מערכת לשרת משתי סיבות עיקריות:

1. היא מערכת bleeding edge ולכן לפעמים יש גליצ'ים וחבילות יוצאות בפעם הראשונה פגומות/באגיות.

2. היא דורשת יותר מידי תחזוקה.

פורסם

אני גם בזמנו חשבתי על להקים שרת לינוקס, התייעצתי עם חבר שלי שהוא מבין בזה וכבר הרבה שנים מתעסק עם שרתים ובעיקר עם לינוקס. הארצ' באמת לא הכי מתאים לעניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים