עבור לתוכן

מר lev_18b היקר...

Featured Replies

פורסם

"אם אני פוגש אותך ברחוב אני לא מקנא בך אחי.

הת'רד הזה זה פשוט בגידה במורשת היהודית לשמה. אני קורא לך בוגד אנטישמי כאן ועכשיו!

תתבייש אם כי אני כבר עושה זאת בשבילך."

בחרתי לשתף את הפורום כולו בתגובתי למר לב, שבת'רד אחר שפתחתי, בחר לכתוב לי את ההודעה הנ"ל כתגובה לתמיכתי בהצעה היפותטית שלפיה תצורף מדינת ישראל כאחת ממדינות ארה"ב של אמריקה:

אני מקווה שאתה מבין כי המנטליות של שנינו שונה לחלוטין.

אתה פטריוט גאה, אוהב את אדמת א"י, בעל מוטיבציה גבוה לשרת בצבא ההגנה של המדינה ולתרום לבטחונה.

אתה אידיאל הציוניזם, וזו זכותך המלאה להיות כזה...

אבל להסיק מכך שאתה יכול להכפיש את שמי ולהרחיק לכת ולקרוא לי אנטישמי, מעידים על בורותך.

במקום לשמור על רמת דיונים נאותה, אתה בוחר להקצין את דעותיי ולהשתלח בי קשות ע"י כך שאתה עושה שימוש במושג "אנטישמי".

כדאי לך לחזור למקורות ולברר בדיוק מהי אנטישמיות; להזכירך, מר אדולף שטקר תבע מושג זה לפני זמן רב. אני מצפה שתביא לי הגדרה מדויקת של המושג, ותראה לי איך לפי תוכן הודעתי אני יכול להיתפס כאחד שדוגל ב"אנטישמיות".

על כל פנים, זו בהחלט חוצפה שיהודי קורא למישנהו "אנטישמי"; בהחלט נעלבתי. הודעתך כתובה בנימה של איום. זה לא מקובל!

אבל עכשיו אני מבין את השקפת עולמך הצרה: כל אחד שלא מזדהה עם אידיאל הציונות, הוא אוטומטית אנטישמי בעיניך, אפילו אם הוא יהודי!

המושג שיצרת," יהודי-אנטישמי", הוא אחד האוקסימורונים הגדולים ששמעתי...

להזכירך, יש יהודים לא ציונים, והם הרוב המכריע מקרב יהודי כל העולם. בארץ חיים כ 38% אחוז יהודים; לא כולם מגדירים עצמם ציונים,

אבל אתן לך להינות מחמת הספק כי אין לי מספר מדויק. כל השאר הם יהודי התפוצות, רובם הגדול לא ציונים (אחרת הם לא היו שם)...

טוב להם, הם חיים טוב בארצות אחרות בקהילות שלהם, יהודים לא פחות ממך, רק מיקומם הגיאוגרפי לא דומה לזה שלך.

זו לא סיבה לקרוא להם אנטישמים!

"בטיפשות יש סוג מסוים של קסם, אך בורות היא בלתי נסלחת."

Fkl0ster

נ.ב. אתה נשמע נלהב לגבי השירות הצבאי. קודם כל תגיע לשם ותתגייס ואז תבוא לספר לנו כמה טוב אתה מרגיש עם עצמך בצבא! >:(

פורסם

ת'רדים כאלו לא מקובלים כאן; אם נפגעת מדבריו של משתמש זה או אחר, אתה מוזמן לפנות לאחד המנהלים או ללבן את העניינים מול אותו משתמש באופן פרטי, ולא אל מול כל הפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים