עבור לתוכן

כונן חיצוני eSATA, כדאי?

Featured Replies

פורסם

כמה כדאי להשקיע יותר בכדי שבכונן החיצוני שאני מתכוון לקנות תיהיה גם יציאת eSATA בנוסף לUSB2???

:xyxthumbs:

פורסם

לדעתי כדאי, כי ההפרש הוא זעום. משהו כמו 20-30 ש"ח.

לעומת זאת ההפרש לאחד בו יש גם FIREWIRE בנוסף ל USB2 ולeSATA הוא כבר משמעותי.

בכל מקרה לדעתי רכישת כונן חיצוני היא מאוד כדאית. בעלות של 50 ש"ח יותר מדיסק רגיל ערום, אתה מקבל כונן ממותג ואיכותי של WD (למשל)

ובמקרה הגרוע אם אתה צריך דיסק נוסף, אתה פשוט מפרק אותו מהמארז ושם במחשב.

פורסם
  • מחבר

ההפרש הוא לא כזה זעום, WD 500GB רק עם USB2 עולה בערך 470 שקל, לאומתו דגם עם יציאת eSATA עולה 650 שקל. השאלה שלי אם כדי להשקיע כל כך הרבה יוצר בשביל היציאה הזאת? הוא שפשוט לחקות קצת שהמחיר ירד כי מחיר של 650 שקל זה יקר לי מדי.

פורסם

אם יש לך יציאת ESATA ומתח בשבילו במחשב שלך והשימוש הוא רק בו (או בכל מחשב אחר שיש בו ESATA) - אולי.

בכל מקרה אחר - אני לא חושב שההפרש שווה את זה.

פורסם

ההפרש הוא לא כזה זעום, WD 500GB רק עם USB2 עולה בערך 470 שקל, לאומתו דגם עם יציאת eSATA עולה 650 שקל. השאלה שלי אם כדי להשקיע כל כך הרבה יוצר בשביל היציאה הזאת? הוא שפשוט לחקות קצת שהמחיר ירד כי מחיר של 650 שקל זה יקר לי מדי.

זה תלוי כמובן בדגם. אני לא יודע מאיפה אתה לוקח את המחירים שלך, אבל ה650 שקל הזה לא קשור לכלום. נשמע יותר כמו המחיר של הדגם שכולל גם FIREWIRE.

ב500GB של WD שאני קניתי ,ההפרש היה משהו כמו 20 ש"ח בין הדגם שכלל רק USB2 לבין הדגם שכלל בנוסף גם eSATA.

שילמתי על הכונן 560 ש"ח, מדובר בדגם WDG1SU5000 שכולל eSATA+USB2 , ביחס לדגם WDH1U5000e שכולל רק USB2.

פורסם

אני חושב שזה מיותר מידי, בזבוז מוחלט, נקודה.

אתה לא הולך להפעיל ממנו מערכת הפעלה. :nixweiss:

פורסם

חביבי, תנסה להעתיק כמה עשרות ג'יגות ב USB2 , ותקלל את הרגע שלא לקחת ממשקים מהירים יותר !

מנסיון....

פורסם

אמממ האמת היא שאפילו ב SATA-2 זה לא כזה מהיר ,אם אתה מדבר על עשרות ג'יגות, אז מזה משנה<?

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני כן חושב להריץ ממנו מערכת הפעלה.

דבר שני הייתי שמח למצוא דגם עם יציאת eSATA אבל בנפח 320 ג'יגה. ה-500 עם ה-eSATA (לפחות על פי ZAP) פשוט יקר לי מדי, אם למישהו יש אינפורמציה אחרת אז אני השמח לדעת. הולכת להיות איזה ירידת מחירים בקרוב? כנראה שאין לי ברירה אלה לחכות עד שהמחיר של הeSATA יירד

פורסם

אמממ האמת היא שאפילו ב SATA-2 זה לא כזה מהיר ,אם אתה מדבר על עשרות ג'יגות, אז מזה משנה<?

אתה מכיר ממשק מהיר יותר? אין בכלל מה להשוות בין SATA לUSB2, USB2 הוא 480MBIT תיאורטית - במציאות

הרבה יותר נמוך מזה. SATA מגיע ל150M ו300M שזה כבר הרבה יותר מהיכולות של הכונן (וזה לפני שהיזכרתי

DMA ושאר ירקות)

פורסם

בהמשך לדיון

על מנת להוריד סרטים שצולמו שמצלמת וידאו של סוני יש להשתמש בחיבור FIRE WIRE

על מנת לערוך את הסרט צריך ממשק מהיר מהמחשב לדיסק החיצוני - נניח גם FIRE WIRE או ESATA .

בזאפ לכותב הביקורות אלכס הנחשב חכותב טוב יש דעות חלוקות על ה- ESATA והוא היום הבנתי חושב כי להרכיב דיסק חיצוני ממארז ודיסק פנימי רגיל בתוכו זה יעיל יותר ויותר איכותי . האם גם לדעתכם כך הדבר ?

בכלל לווסטרן דיגיטל יש ביקורות לא טובות על ה- MY BOOK החיצוני שלהם . לסיגגיט למשל יש 5 שנות אחריות , אך אינני יודע אם זה אומר כי זה טוב יותר

מן הסתם כן .

מה דעתכם ? .

פורסם

יש שמועות לא טובות

האם יש משו בכך? לא יודע

ואל תתפשר על ESATA , כניסה מאוד חשובה לפי דעתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים