עבור לתוכן

שאלה בקשר לכבל HDMI

Featured Replies

פורסם

אני עדיין לא מבין למה יש כאלה הבדלים בין המחירים בין הכבלים . אני יכול למצוא כבל ב100 שקל ואני יכול למצוא את אותו כבל ב900 שקל . אז איזה כבל

כדי לי לקנות את ה100 או את היותר יקר ??

פורסם

את זה של ה 50 ש"ח אם קיים.

המידע עובר דיגיטלית ולכן אין הבדלי איכות בין הכבלים, יש עובד או לא עובד.

במרחקים ארוכים האות עלול להיות מושפע מהפרעות דיגיטליות וזה עלול לגרום לקיטועים באות הדיגיטלי (לא שניתקלתי בזה אי פעם בוידאו), אבל במרחקים קצרים זה לא קריטי. כמובן יש את העניין שהפלאג אולי ישבר בגלל איכות גימור זולה, אבל אני אישית לא היתי מודאג מזה.

פורסם
  • מחבר

מזה מרחקים ארוכים ? 5 מטר זה ארוך ?

פורסם

מכיוון שאין לי נסיון עם מרחקים ארוכים בHDMI אני לא רוצה לבלבל אותך סתם.

לדעתי לא תהיה שום בעייה עם כבל זול ב 5 מטר אבל זו רק דעתי.

מומלץ לשאול בפורום בAVISRAL שם יש לאנשים הרבה נסיון עם כל דבר בתחום.

פורסם

אני קניתי בדיוק את הכבל הזה ב-KSP ולא נתקלתי בשום בעיות עובד מצויין (החיבור הוא בין LCD ל- XBOX360)

ודרך אגב הכבל הזה עלה לי 50 ש"ח בסניף בב"ש

פורסם

המידע עובר דיגיטלית ולכן אין הבדלי איכות בין הכבלים, יש עובד או לא עובד.

מה לגבי כבלים דיגיטליים באודיו? אותה הדיכוטומיה?

פורסם

אתה מתכוון לחיבור אודיו דיגיטלי, אז כנ"ל - אין שום הבדל באיכות, כל מה שאתה צריך הוא שהאות ישמר יציב כשלרוב אין שום בעייה במרחקים לא ארוכים מאוד.

פורסם

כל מה שאתה צריך הוא שהאות ישמר יציב כשלרוב אין שום בעייה במרחקים לא ארוכים מאוד.

הכוונה לjitter?

פורסם

לא, הכוונה היא לשלמות רציפות האות.

בשביל להקל על ההבנה - כבל שמיועד לחיבור דיגיטלי הוא בדיוק כמו כבל USB או כבל SATA. לא תקבל קבצי WORD איכותיים יותר אם תשתמש בכבל USB איכותי יותר. מכיוון שמדובר בSTREAMING אז בעייה היא: או שלא תקבל אות או שתקבל אותו לסירוגין - ולכן השתמשתי במילה "קיטועים".

פורסם

אות דיגיטלי מקוטע/מעוות נגרם מג'יטר למיטב ידיעתי... יש לך משהו לחדש לי?

אבל אני מסכים שכבל "איכותי" יותר לא ישפיע במובן הזה.

פורסם

בתרד אחר אולי כן. בכל מקרה ג'יטר זה לא משהו שגורם למשהו אלא התופעה - חוסר אחידות בתדר. אבל אני חושב שהמושג הזה רחב ודי מבלבל במקרה הזה, ואני לא ממש מהנדס אותות בשביל להיכנס אליו.

אם עדיין לא הבנת על אילו קיטועים אני מדבר - נתק את הכבל הדיגיטלי מהמקור שלך ותחזיר אותו לסירוגין - מה שתקבל אלו בדיוק הקיטועים ;), רוצה לקרוא לזה ג'יטר - אני לא אתווכח איתך, העיקר שהבנו איך זה עובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים