עבור לתוכן

מדוע - הויסטה SP1 משתמש בג'יגה מהזיכרון עוד לפני שהפעלתי משהו בכלל?!

Featured Replies

פורסם

כשהווינדוס דלוק ככה סתם בלי שום דבר מופעל הוא רושם לי בטסק מנג'ר בביצועים שהוא משתמש בג'יגה מהזיכרון (מתוך 2GB)

אני לא מבין אני לא מפעילו כלום והוא בולע משאבים

אני רוצה לציין שביטלתי באפשריות את כל האפקטיים הויזואלים והסקין של שבא עם הויסטה ממש מראה של ווינדוס 98

זה עוד איכשהו עשה שיפור מינמלי אבל אתם חושבים שיש איזה כמה אפשריות להמריץ את המערכת הזאת..??

ואופציה שנייה שנאי חושב עליה הרבה זמן זה לעבור לXP

יש לי מחשב נייד והויסטה בא מולבש עליה מבפנים זה יהיה בעיה לעשות זאת ?

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

• תגובות 37
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברוך הבא לויסטא...

ובצורה קצת יותר עניינית-

יש אפשרות לבטל כמה שירותים אבל זה לא ממש יעזור לצריכת הזיכרון... ככה זה ויסטא

פורסם

זה נכון שויסטה זוללת זיכרון , אבל כשה אתה פותח איזשהו ישום (מישחק/תוכנה) , היא מקצה לישום זה את הזיכרון שהוא דורש.

פורסם

מה שחשוב לבדוק לא את נפח הזיכרון בשימוש ע"י ה RAM אילא נפח הזיכרון ב RAM + נפח הזיכרון הנוכחי ב PAGEFILE.

כך שתעדיף שהמערכת תתפוס לך (לדוגמא) 1GB ב RAM ועוד 200MB ב PAGE FILE, ולא 0.6GB ב RAM ו- 0.6GB ב PAGEFILE.

חוצמזה, ויסטה תופסת באמת יותר זיכרון עבור הליבה שלה ושירותים נוספים.

פורסם
  • מחבר

מה שחשוב לבדוק לא את נפח הזיכרון בשימוש ע"י ה RAM אילא נפח הזיכרון ב RAM + נפח הזיכרון הנוכחי ב PAGEFILE.

כך שתעדיף שהמערכת תתפוס לך (לדוגמא) 1GB ב RAM ועוד 200MB ב PAGE FILE, ולא 0.6GB ב RAM ו- 0.6GB ב PAGEFILE.

חוצמזה, ויסטה תופסת באמת יותר זיכרון עבור הליבה שלה ושירותים נוספים.

לא הבנתי כל כך את ההסבר שלך!

סה"כ הווינדוס עובד בסדר אבל זה יכל להיות אפילו יותר נחמד אם הוא היה משתמש ברבע ממה שהוא משתמש עכשיו !!

פורסם

ויסטה לוקחת יותר זיכרון? זה לטובתך.

ויסטה לוקחת יותר זיכרון כדי לעבוד מהר יותר, אבל אם נגיד יש לך 2GB זיכרון וויסטה תופסת 1GB ואתה צריך להפעיל תוכנה שצריכה 1.5GB, אז ויסטה "תחזיר" את הזיכרון, כדי לאפשר לו לעבוד כראוי, וכשתסגור אותו, היא לאט לאט תעלה בחזרה.

פורסם

במעבדים שמריצים windows יש MMU (בגדול) שאחראי על תרגום של כתובות וירטואליות לכתובות אמיתיות בזיכרון. הזיכרון מחולק לעמודים (של 4KB למשל) ומתי שהמעבד ניגש לכתובת מסוימת בזיכרון המעבד מנסה לתרגם אותה בעזרת טבלאות לכתובת אמיתית בזיכרון. אם הכתובת הזאת לא נמצאת בטבלה הראשונה (TLB) אז קורה event שנקרא "page fault " ואז המערכת הפעלה בודקת בעזרת עוד טבלה אם העמוד נמצא על הזיכרון (לא הכל נכנס לTLB) או על הדיסק הקשיח. אם העמוד בזיכרון אין בעיה מביאים אותו ומעדכנים TLB . אם העמוד על הדיסק הקשיח אז מערכת ההפעלה מחפשת עמוד (PAGE ) בזיכרון שלא היה בשימוש הרבה זמן (LRU ) ומעבירה אותו לדיסק הקשיח ואז לוקחת את העמוד שנמצא בדיסק שהתהליך ביקש ומעבירה אותו לזיכרון. הכתיבה לרוב זה לא נורא כי מערכת הפעלה חכמה תשמור לעצמה קצת מקום בצד ותתן לתהליך שביקש אותה את הזיכרון אבל היא תמצא "קורבן" שיוותר על הזיכרון שלו בשביל העמוד שהיא נתנה.

מה שהמערכת הזאת נותנת זה אפשרות להריץ הרבה תוכניות במקביל גם אם הן צריכות כמויות גדולות מאוד של זיכרוון. התופעת לואי לזה היא הבעיה שהדיסק הקשיח איטי מאוד. הזמן תגובה של דיסק קשיח הוא בערך פי אחד חלקי מיליון יותר איטי מזיכרון זה כמו ההבדל בין 3 שניות לחודש. מהירות ההעברה של המידע גם לא להיט אבל לא נורא כלכך משהו כמו אחד חלקי 20. כל זה מגביל את מספר פעולות הIO שאתה יכול לבצע ואם יש לך הרבה מאוד page faults לעמודים בדיסק הקשיח זה אומר שהמחשב יזחול עד שהעמודים של התהליך שאתה מנסה להריץ יגיעו לזיכרון. מספר ה page failts בשניה מוגבל כעיקרון מספר פעולות ה IO שאתה יכול לעשות בדיסק קשיח.

בדיסק קשיח רגיל אפשר לעשות 100-200 פעולות כתיבה/קריאה. בדיסק flash אפשר לעשות קרוב ל10000 (יקר לנפחים גדולים ומהירות התעבורה של בערך חצי או שליש לרכיב אחד ביחס לדיסק קשיח רגיל) ולדיסק מבוסס DDR כ50000 + (יקר מאוד ). בגלל שdisk on key נפוץ ומבוסס על FLASH אפשר להשתמש בו כדי להאיץ את המערכת הפעלה על ידי שימוש בו בשביל הpage file . יש בVISTA תכונה שנקראת readyboost שמשתמשת בdisk on key שעובד בusb2.0 כדי להאיץ את מערכת ההפעלה. בwikipedia טוענים שזה עובד טוב רק מSP1 . אז אם יש לך DOK ספייר אולי שווה לנסות.

הבעיה עם להוסיף DDR היא עם מערכות הפעלה של 32 ביט שלא יכולות למפות יותר מ4GB זיכרון. אולי להוסיף DDR זול בערך בסדרי גודל של DOK אבל עם מערכת הפעלה של 32 ביט אתה לא תוכל לנצל יותר מכ3.5GB .

פורסם

תכבה שירותים וזהו

פורסם

יש לי 2G RAM והיא משתמשת רק ב 370M אחרי הפעלה.

פורסם

שלום

ברשותי WINDOWS VISTA 32 BIT וגם אני משתמש ב REDY BOOST ,על דיסק און קי 8 GB ,האם אני יכול להעביר את ה page file לתוך הדיסק און קי??

אשמח לעזרה

פורסם

אני לא מבין איך ג'יגה שהכל כבוי S:

אני ברגע זה ממש בדקתי- 867 מגה, וזה שה AERO פועל, שכמה תוכנות קטנות של דל פועלות, ושאינטרנט אקספלורר יושב כרגע על 100 מגה מהזיכרון.

זה, ועוד 230 מגה ב PAGE FILE.

פורסם

שלום לכולם

ברשותי WINDOWS VISTA ואני משתמש ב REDY BOOST עם disk on key בנפח 8 גיגה

האם עליי להעביר את ה PAGE FILE ל disk on key

אשמח לעזרה ,ואם כן איך אני מבצע את זה?

פורסם

אם תשתדרג ל-4 גיגה זיכרון אז כשוינדוס יעלה הוא יקח לך 2 גיגה מהזיכרון

הרעיון הוא שמערכת ההפעלה מקצה לעצמה יותר זיכרון ממה שהיא צריכה בעליה כדי שאם בעתיד היא תצטרך זיכרון נוסף היא לא תצטרך להתחיל לחפש זיכרון פנוי ולהקצות אותו (פעולה יקרה) אלה פשוט תקח מתוך הזיכרון שהיא הקצתה לעצמה בעליה. רוב התוכנות היום עובדות בשיטה דומה של הקצאת כמות מקום גדולה בעליה של התוכנה כדי לחסוך הקצאות עתידיות.

ברגע שמערכת ההפעלה מזהה שיש מחסור בזיכרון ויש לה זיכרון שהיא הקצתה שלא נמצא בשימוש היא תשחרר אותו

עם 4 גיגה זיכרון אפשר כבר לבטל את ה-Page file לגמרי ובכך לשפר את ביצועי המערכת.

פורסם

אני לא מבין איך ג'יגה שהכל כבוי S:

אני ברגע זה ממש בדקתי- 867 מגה, וזה שה AERO פועל, שכמה תוכנות קטנות של דל פועלות, ושאינטרנט אקספלורר יושב כרגע על 100 מגה מהזיכרון.

זה, ועוד 230 מגה ב PAGE FILE.

גם לי זה נשמע מוזר, לדעתי יש לו ספייוואר וטרוייאנים סמויים ברקע. :cool2:

פורסם

שלום לכולם

ברשותי WINDOWS VISTA ואני משתמש ב REDY BOOST עם disk on key בנפח 8 גיגה

האם עליי להעביר את ה PAGE FILE ל disk on key

אשמח לעזרה ,ואם כן איך אני מבצע את זה?

אם אתה משתמש ב READY BOOST, אז זה כבר מה שקורה אצלך בפועל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים