עבור לתוכן

בעיה בהתקנה מחשב ישן

Featured Replies

פורסם

קיבלתי לפרמט מחשב ישן פנטיום 3 שעד עכשיו עבד בסדר גמור.

הבעיה היא שבהתקנת חלונות XP הוא מראה שגיאות של העתקת קבצים ואז מציג מסך כחול עם מגוון הודעות שמשתנות כל פעם. או שהוא פשוט מציג מסך כחול של IRQL.

בכל מקרה, בדקתי את הזכרונות אחד אחד, והם בסדר גמור, ניסיתי עם כרטיס מסך אחר והוא בסדר גמור. השגיאה חזרה על עצמה גם כשעשיתי התקנה באמצעות הדיסק הקשיח עם העתקת הקבצים לפני. גם חלונות 98 לא הצלחתי להתקין עם מסך כחול באמצע.

הדבר היחיד שנשאר זה הלוח, אבל אני חושד שמדובר בהגדרות BIOS, מכיוון שהמחשב עבד עד עכשיו בסדר גמור. ניסיתי לעשות DEFAULT ושוב אותן תקלות.

אני פתוח לרעיונות חדשים.

פורסם

בדוק את הקשיח והכונן האופטי לפני התעסקות עם הלוח.

את הביוס אפס ע"י הוצאת הבטרייה שעל לוח האם בזמן שהמחשב מנותק (פיזית) מהחשמל.

פורסם
  • מחבר

את כל ההתקנות ביצעתי מכונן אופטי תקין שהוצאתי ממחשב אחר וחיברתי עם כבל חדש שעובד.

הקשיח הוא ישן 40GB, פירמטתי אותו כבר באופן מלא כמה פעמים גם ב NTFS וגם ב FAT32, ביצעתי עליו בדיקות עם תוכנות התקנה של דיסקים קשיחים כמו SEATOOLS והוא תקין.

אאפס את הביוס, רעיון טוב עם הסוללה. תודה.

פורסם
  • מחבר

החלפתי כונן אופטי (+כבל חדש), דיסק קשיח, זכרונות. עדיין אותה תוצאה. איפסתי את ה BIOS, עדיין אותה התוצאה.

האם זה יכולה להיות הגדרה כלשהיא ב BIOS שתוקעת את התהליך?

מה שהכי מוזר לי שהמחשב הגיע עובד ותפקד במשך תקופה ארוכה בלי שום בעיה. רק בהתקנה עכשיו הוא עושה בעיות.

פורסם

תעלה את המחשב מ ERD COMMANDER או תוכנות כאלה , ותעשה סריקה להארד דיסק

או אולי תוכל לעשות את זה בRECOVERY CONSOLE ע"י - CHKDSK /P /R

פורסם

אני מניח שהדיסק מזוהה כשורה בביוס - שים על AUTO

או שהדיסק לא מג'ומפר כשורה ,

או שדיסק ההתקנה אני תקין .

פורסם
  • מחבר

סריקה לדיסק הקשיח נעשתה, גם פורמט מס' פעמים פורמט מלא. בדיקת זכרון עם MEMTEST+ נעשתה גם היא ללא שום תקלות.

הדיסק הקשיח מחובר ומג'ומפר בצורה נכונה.

פורסם

תנסה להעלות אותו עם סטיק אחד של זיכרון תנתק כרטיס קול פלופי וכל דבר אחר שלא חיוני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים