פורסם 2008 באפריל 2017 שנים היי,אני מחפש מצלמה טובה של Canon לשימוש ביתי, משהו חצי מקצועי DSLR או משהו(אני לא כ"כ מבין בזה).חשוב שיהיו סוללות טובות שלא יהיו בעיות וכאלה, כי יש לנו מצלמה עכשיו שלהם והבטריות עושות המון בעיות.מחיר פחות חשוב, כאילו אל תסחפו, אבל משהו שיתן תועלת מול מחיר טובה ושתספיק סה"כ לשימוש ביתי רגיל(בבית, טיולים כאלה..)תודה וחג שמח,אור.
פורסם 2008 באפריל 2017 שנים מחבר אפשר קצת פרטים על המצלמה בבקשה, כאילו יתרונות שלה וכאלה, לא דברים טכניים שאני במילא לא ממש אבין הרבה.
פורסם 2008 באפריל 2017 שנים לדעתי, למשתמש הפשוט כמוך מצלמה קומפקטית רגילה (720as) בהחלט מספיקה.אך, בגלל שביקשת דמוי SLR, שנותנת ביצועים טובים מקופקטית,ואת התמורה הכי טוב לכסף עד המחיר הזה. (אם אתה לא צלם נוף, אין למצלמה עדשה רחבה)וכמובן, וביקשת מצלמה שאין איתה בעיה של סוללות,במצלמה הזו 4 סוללות AA מספקות כ 550 תמונות.היא נוחה, ונותנת תמורה טובה לכסף.אם תרצה בכל זאת מצלמה טובה יותר,יש לך את ה FUJI S9600 עם עדשה רחבה, ותמיכה בפורמט RAW, וחיישן גדול יותר.(הרבה דברים שלא בטוח שתשים לב אליהם)אבל גם תוספת לא קטנה של כסף.אז מה התקציב שלך?
פורסם 2008 באפריל 2017 שנים מחבר התקציב זה לא ממש מה שחשוב.אני רוצה אבל מצלמה של Canon כי כנראה שיש לנו הנחה על זה.מה היתרונות של פורמט Raw?אני מצלם קצת, ביום מן הימים אני אקנה לי משהו מקצועי. הנה גלריה קטנה:http://buffer-or.deviantart.comעוד קצת חפירה, אפשר הסבר מה הייתרונות של DSLR לעומת מצלמה קומפקטית רגילה?
פורסם 2008 באפריל 2017 שנים אז אצמצם לך את האפשריות - לאחת.ה S5 היא הדמוי SLR היחידה של קנון.יש מקומות שעוד אפשר להשיג את ה S3 (הדור הקודם שלה)אך, הפרש זניח, והשיפורים שיש ב S5 עדיפים.היתרונות של ה RAW הוא שגם אחרי שהתמונה צולמהעוד אפשר לשנות את האיזון לבן, קוסרנט וכו'.(עוד על עליו תוכל לקרוא כאן: http://cliki.site.co.il/RAW )לצלם חובב, אין יתרונות בפורמט זה,מה גם שפורמט זה נתמך רק ע"י מצלמות ה SLR של קנון. (ולא דמוי SLR)
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים מחבר מצטער שאני משגע, אבל אני רוצה לדעת כדי לא לקנות סתם מצלמה גדולה וכל זה, האם ל-DSLR יש יתרון מבחינת תוצאה סופית, לעומת מצלמה קומפקטית שנניח תעלה אפילו 500 שקל יותר? תודה על כל העזרה
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים לא קיים דבר כזה. ה S5 עולה כ-1500 ש"ח ונותנת מעל ומעבר לצלם החובב.אם תוסיף לזה 500 ש"ח, תוכל לקנות רק Nikon D40 ללא עדשה.ועדשה פשוטה, תעלה באזור ה 500 ש"ח. והמצלמה הזו לא מומלצת בכלל.באזור ה 3,000 ש"ח, כבר יש לך את הקנון D400 שהיא כבר בחירה עולמת, (DSLR אמיתית)אך שוב מגיע ללא עדשה, למצלמה כזו כבר כדי להשקיע בעדשה טובה,בעלות התחלחתי של כ-1,000 ש"ח.אך, בתקציב הזה אפשר לקנות פנטקס K10 שנותנת תמורה טובה יותר.תתחיל בזה, שתגיד מה התקציב בערך, ונדע לכוון אותך.כמו כן: ההבדל בן דמוי DSLR ל DSLR (בתוצאה הסופית) - ההבדל הוא גדול לאדם שמבין בצילום, וקטן לצלם החובב.
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים מחבר מה למשל עם Canon G9? היא יקרה ב-500 שקל יותר מהדגם שדיברנו עליו, ומבחינת דברים טכניים אני לא רואה יתרון גדול. חוץ מ-MP שזה לא משנה לי כי אני לא צריך לפתח תמונות לשלטי חוצות חח, ולעומת זאת ב-DSLR הזום האופטי היה גדול יותר) הכסף הוא לא בעיה, אני יכול להשים 7 אלף על מצלמה, אבל זה יהיה בישבילי וזה לא יוכל לשמש את המשפחה שלי. בגלל זה אמרתי מהתחלה, אני רוצה מצלמה שתתאים לכל המשפחה ותתן עלות מול תועלת טובה. וגם חבל לי להשים סכומי עתק על מצלמה, שאני יודע נגיד שאחותי בכיתה ח' צריכה לקחת לטיול שנתי ודברים כאלה. אני מקווה שאתה מבין מה הכוונה שלי ומה אני צריך.
פורסם 2008 באפריל 2217 שנים אז ככה, ה G9 היא מצלצה קומפטית. (ולא דמוי DSLR)השוואה מבחינת איכות במצב אוטו (לבני משפחה שלא מבינים בצילום)ההבדל בינה ל S5, יהיה מורגש. אך לא קריטי.אם זאת מצלמה שכל המשפחה משתמשת בה, ואתה רוצה לצלם בצורה איכותית,ה G9 היא פתרון מעולה. (עולה על הסדרה A בהרבה)אך, ה S5 שיותר גדולה פיזית, אך עדיין לא גדולה מאד.יותר זולה, ונותנת תמורה טובה יותר לכסף.אם אתה חייב להכניס את המצלמה לכיס של הג'ינס,לא תוכל לברוח ותיהיה חייב מצלמה קומפטית. (סדרה A או סדרה G)הבחירה היא שלך.בכל אופן, מה-S5 תקבל תוצאות טובות יותר,ויש בה אופציות רבות, שיעזור לך לשפר את האיכות עוד יותר.בשונה מ-G9, שהיא מצלמת "כוון וצלם".
פורסם 2008 באפריל 2217 שנים לפני שאפשר להציע מצלמה ספציפית, צריך להבין מה אתה צריך:- אילו נושאים אתה מעוניין לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?- מהו טווח העדשה שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי הטווחים השונים.- כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או איכות עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל עם מימדים גדולים יותר ומשקל של 600 גרם היא אופציה מבחינתך?- האם חשוב לך שתהיה למצלמה אפשרות לצלם סרטוני ווידאו?- האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?- מה גודל התמונות שאתה מתכוון להדפיס (אם בכלל)?- האם קנייה של שתי מצלמות (משלימות) היא אופציה?- מדוע חשוב לך שהמצלמה תהיה מתוצרת קנון?
פורסם 2008 באפריל 2217 שנים מחבר לפני שאפשר להציע מצלמה ספציפית, צריך להבין מה אתה צריך: - אילו נושאים אתה מעוניין לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר אנשים, לפעמים נוף ומבנים. גם בתנאים של חושך. - מהו טווח העדשה שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי הטווחים השונים. עדשה רחבה בסביבות 28 - כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או איכות עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל עם מימדים גדולים יותר ומשקל של 600 גרם היא אופציה מבחינתך? פחות משנה הגודל - האם חשוב לך שתהיה למצלמה אפשרות לצלם סרטוני ווידאו? כן - האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? בטריה עושה בעיות, צילום בעייתי בתנאים לא טובים, אין זום אופטי בכלל. - מה גודל התמונות שאתה מתכוון להדפיס (אם בכלל)? סטדנדרטי, אבל רוצה אפשרות להדפיס מידי פעם תמונות בגדול. - האם קנייה של שתי מצלמות (משלימות) היא אופציה? כן, זה יקרה בכל מקרה. כשיהיה לי זמן לצלם, אני אקנה בישבילי SLR מקצועית. - מדוע חשוב לך שהמצלמה תהיה מתוצרת קנון? כי כנראה שתהיה לנו הנחה על מצלמה כזו. Henz16: ה-G9 מאפשר להרכיב עדשות נוספות ככה שאני לא יודע כמה היא קומפקטית. אני לא כ"כ מבין מה היתרון המעשי של ה-DSRL פה
פורסם 2008 באפריל 2317 שנים אם אתה רוצה גם זום רחב (עדשת 28 מ"מ), גם ווידאו וגם איכות טובה באור חלש, אז האופציה הטובה ביותר תהיה פוג'י S6500. הבעיה שכבר לא מייצרים אותה, ולכן תצטרך לקנות את המצלמה במכירות יד שניה (המחיר הממוצע שלה הוא כ-1300 ש"ח). אם חשוב לך לקנות מצלמה חדשה, אז פוג'י S9600 היא אופציה נוספת שכדאי לך לבדוק. האיכות שלה באור חלש ללא פלאש פחות טובה משל ה-S6500, אבל מצד שני, יש לה יתרונות אחרים כגון תושבת לפלאש חיצוני ומסך מסתובב.לקנון אין מצלמת חיישן-קטן שמצטיינת באור חלש ושכוללת עדשה רחבה. הכי קרוב שתוכל להגיע זה לקנות S5 או G9 עם מתאם לזווית רחבה (פוגע באיכות, יקר, לא נוח), ופלאש חיצוני 430EX. קיט כזה גם יעלה לך הרבה יותר מהמצלמות הנ"ל של פוג'י, ולכן הוא לא מהווה אופציה מוצלחת לדעתי.
פורסם 2008 באפריל 2317 שנים מחבר אוקי כנראה שנלך על ה-S5. תודה על העזרה וההסברים אבל כנראה שאחותי רוצה משהו לבד. האם תוכלו להמליץ לי על מצלמה קומפקטית בסביבות ה-700 שקל(אם צריך לחרוג אז עד 1000), המצלמה יכולה להיות מכל חברה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.