עבור לתוכן

מה יותר אמיתי מאלוהים

מה יותר הגיוני מאלוהים 2,502 הצבעות

1. 1. מה יותר הגיוני מאלוהים

• שלושת החזירונים והזאב שנשף
    • יודה ממלחמת הכוכבים
    • המחסל משליחות קטלנית
    • מכנסיים מדברים
      0
    • דרקון בגובה 500 מטרים ללא חור של תחת
    • האמפטי דמפטי
      0
    • שלגייה
    • THE FORCE
    • הארי פוטר
    • קרירין מדרגון בול
    • סוניק הקיפוד
      0
    • איש עם בננה במקום ראש
    • דרדסאבא
    • מפלצת הספגטי המעופפת
    • קיפי הקיפוד
      0
    • ארתור מערוץ הילדים
    • האבירים שאומרים "ני!"
    • עוזה ובץ
    • Q
    • הערנב :-O

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

נמאס לי מההורים שלא מרשים לי חמץ ואני מנסה כל הזמן להסביר להם שהאל שלהם לא הגיוני ושיש דברים אחרים הרבה יותר אמיתיים והם מסרבים להאמין לי..

אז עשיתי סקר קטן ורציתי לבדוק מה אנשים חושבים שיותר הגיוני

אני אומר שיודה יותר אמיתי כי אני יכול לראות אותו (חהחה) והוא אפילו מדבר

מה אתם? :xyxthumbs:

• תגובות 70
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מאמיןשהוא לא אמיתי

והם מאמיניםשהוא אמיתי

פורסם

קראתי לאחרונה קצת תאוריות אסטרופיזיות (מפץ גדול, תאוריות קוסמולוגיות וכו'), חומר שמפוצץ לך את המוח ללא קושי. אני עוד זוכר שבתיכון מאוד נמשכתי לתחום זה, לפני שביצעתי פניה חדה לתחום מדעי החיים...

אם מתייחסים לאלוהים כישות חסרת זמן בעלת מימדים אינסופיים ויכולות תפיסה אינסופיות, אזי לפי תאוריות שונות אין שום מניעה לקיומו - לפחות מנקודת המבט שלנו. המונח זמן הוא יחסי ומתקיים רק ביקום שלנו ובמצב הנוכחי שלו, גם מונחי המרחב הם יחסיים. האם אלוהים הוא היקום עם תחילתו של המפץ הגדול? כי אז הוא באמת היה-הווה-ויהיה משום שלא היה זמן ולא היה מרחב. בנוסף בתפיסה קוסמולוגית רחבה אין דבר שלא יהיה, ומכאן שגם אלוהים קיים במרחב-זמן (השאלה איך מגדירים זמן).

מצד שני - גם כל שאר הדברים שתארת מתקיימים במרחב-זמן, לכן אלוהים הגיוני בדיוק כמוהם.

(ועכשיו יבואו בוגרי התואר השני בפיזיקה ויתקפו את "האדיוט ההוא ממדעי החיים" בתיאום)

פורסם

הצבעתי לשליחות קטלנית,

אסטה לה ויסטה, בייבי!

בעקבות מותו בטרם-עת של שרשור המאמין/לא מאמין הגדול (90 עמודים במותו), אני לא מופתע למצוא שרשורים דומים :)

חמץ זה אחד הקונספטים המטומטמים שהכרתי... ופסח? כל כך הרבה טרחה על לא כלום. נו טוב, לפחות מנקים את הבוידם :silly:

מזל שאני חצי גרוזיני ויש לנו תחליפים למצה, אחרת היה רע.

פורסם
  • מחבר

זה לא ממש דיון על אם הוא אמיתי או לא וכולנו כבר יודעים מה נכון ..

זה דיון על מה יותר אמיתי ממנו

תביאו עוד דוגמאות שאני אוסיף לסקר אם בא לכם

דרך אגב אמרו לי שאם אני יאכל חמץ מצידם שאני אשן בחוץ על הנדנדה.. לא התעללות?

אז אני נוסע לאבא שלי לכל פסח (הריעו :D)

(ההורים זה אמא סבא וסבתא)

פורסם

לאדיוט ההוא ממדעי החיים (ואל תאשימו אותי- כה הוא הגדיר את עצמו :nixweiss:):

איך מה שכתבת קשור ליצור תבוני כלשהו?

למה זה לא יכול להיות הצתברות של ארועים שייצרו מצב מסויים (AKA יקום), שאנחנו חלק ממנו (AKA היקום שבו אנחנו חיים)? הרי גם אין מניעה לזה שכל הארועים האפשריים התרחשו ויצרו אינסוף מצבים, שאנחנו נמצאים רק בגירסה אחת מהם....

ולצערי עדיין אין תואר שני בפיסיקה... רק BS'c בחומרים....

אגב, הגבתי פה רק כי זה הולך להתפתח לדיון משעשע מאוד, עם אזהרות, הרחקות ותריקת לחצן "נעילה" בסופו :smile1:

ואני מאמין אילווטר הגדול.

פורסם

לאדיוט ההוא ממדעי החיים (ואל תאשימו אותי- כה הוא הגדיר את עצמו :nixweiss:):

איך מה שכתבת קשור ליצור תבוני כלשהו?

למה זה לא יכול להיות הצתברות של ארועים שייצרו מצב מסויים (AKA יקום), שאנחנו חלק ממנו (AKA היקום שבו אנחנו חיים)? הרי גם אין מניעה לזה שכל הארועים האפשריים התרחשו ויצרו אינסוף מצבים, שאנחנו נמצאים רק בגירסה אחת מהם....

ולצערי עדיין אין תואר שני בפיסיקה... רק BS'c בחומרים....

אגב, הגבתי פה רק כי זה הולך להתפתח לדיון משעשע מאוד, עם אזהרות, הרחקות ותריקת לחצן "נעילה" בסופו :smile1:

ואני מאמין אילווטר הגדול.

אתה בעצם מחזק את דברי - אם יש אינסוף מצבים - בהכרח יש גם "אלוהים" או דבר שאנו עשויים לתפוס כאלוהים ואותו אלוהים מתקיים איתנו בזמן-מרחב. לכן יש אלוהים (דרך אגב, הרבה מאוד אסטרופיזיקאים מאמינים מאוד באלוהים).

אם תקרא את הדברים שכתבתי תראה שאין קשר ליצור תבוני כלשהו, לפחות לא לפי הבנתו את "התבונה". הרי לפי התאוריה הקוונטית יתכן שיש יד מכוונת עליונה בו בזמן שאין כזאת.

לדוגמא, מבחינה התבוננות המצב כיום מראה שתאוריות האבולוציה הידועות היום מתארות בצורה המדויקת ביותר את התפתחות החיים. בתור אדם שיצא לו לגדל מיקרואורגניזמים בצלחות, ראיתי אבולוציה מול העיניים. אולם בתפיסה הקוסמולוגית כפי שתארתי, אין הדבר שולל "יצירה תבונית" או "תבונה עליונה".

אני על כל פנים מאמין באלוהים (אבל לא דתי).

פורסם

מה הקשר לאנסוף מצבים (אגב, אני בספק לגבי האינסוף... אבל זה לא קשור) ולזה שיש אלוהים?

עד כמה שאני הבנתי את ההסבר הזה, זה כמו שתגיד- השמש זורחת בבוקר, לכן יש אלוהים.... אין פה שום הוכחה....

חוץ מזה, כל העניין של אלוהים מתבסס על תבונה כלשהי שמנווטת את הייקום...

ומבחינה קוסמולוגית אין שום דבר ששולל אלוהים, ואין משהו שתומך בקיום שלו :nixweiss:

בינתיים כל יום מוצאים דרכים להסביר כל מיני תופעות, ואני בטוח שסופו של דבר (ולכול הדבילים שחושבים שאם היום לא מצליחים למצוא תשובות זה אומר שכל המדע טועה: בסופו של דבר יכול להיות גם עוד מליון שנה) יצליחו להסביר את כולן בלי איזה "אלוהים" שעשה שמשהו יהייה מכלום...

פורסם

בואו אני יגיד משהו שנקווה שיסיים את הדיון הטיפשי הזה

אם בנאדם מאמין שיש אלוהים אז יש אלוהים אם בנאדם מאמין שאין אלוהים אין אלוהים תאמינו במה שאתם רוצים אבל למה לזלזל ולנסות לערער אמונה של בנאדם אחר

פורסם

אתה רוצה לאכול חמץ תאכל חמץ,

תן להם דוגמה מעשית לכן שאין אלוהים ,

תגיד להם ככה : הפסח הזה אני אוכל חמץ ואם אלוהים בכבודו ובעצמו לא רוצה שאני אוכל חמץ בפסח הזה אז שישלח עלי סופת ברקים ברגע זה !!!

תביט בתקרה מס' שניות ואם שום דבר לא קורה אז תגיד להורים שלך, אתם רואים לאלוהים לא איכפת אם אני אוכל חמץ או לא אז ככה שמותר לי לאכול עכשיו חמץ ...

פורסם

אתה רוצה לאכול חמץ תאכל חמץ,

תן להם דוגמה מעשית לכן שאין אלוהים ,

תגיד להם ככה : הפסח הזה אני אוכל חמץ ואם אלוהים בכבודו ובעצמו לא רוצה שאני אוכל חמץ בפסח הזה אז שישלח עלי סופת ברקים ברגע זה !!!

תביט בתקרה מס' שניות ואם שום דבר לא קורה אז תגיד להורים שלך, אתם רואים לאלוהים לא איכפת אם אני אוכל חמץ או לא אז ככה שמותר לי לאכול עכשיו חמץ ...

טיעון טיפשי. לעולם לא יתיחסו אליו ברצינות בכל מקרה.

דרך אגב למה לא נתת אופציה בסקר ל-אלוהים הגיוני יותר מכל האפשרויות?

פורסם

חוץ מזה, כל העניין של אלוהים מתבסס על תבונה כלשהי שמנווטת את הייקום...

אי אפשר לשלול את זה :smile1:

מה הקשר לאנסוף מצבים (אגב, אני בספק לגבי האינסוף... אבל זה לא קשור) ולזה שיש אלוהים?

עד כמה שאני הבנתי את ההסבר הזה, זה כמו שתגיד- השמש זורחת בבוקר, לכן יש אלוהים.... אין פה שום הוכחה....

יש קשר = אם כל דבר יכול להתקיים (לא בהכרח בזמן הנוכחי שלנו, אבל כן בזמן-מרחב שלנו), אלוהים מתקיים בדיוק כמו שהשמש זורחת בבוקר. ד"א, יש פה הוכחה לוגית קלאסית - אם U הוא היקום שמכיל בתוכו את כל הדברים ותת-הקבוצות הקיימות, אין דבר שלא מוכל ב-U. לכן "אלוהים" שהוא בהכרח "דבר מה", בהכרח קיים ביקום. מאחר וגם "ישות תבונית ונצחית השולטת בכל" היא "דבר מה", גם היא מוכלת ב-U.

אם יש לך תואר BSc בוודאי למדת מתמטיקה דיסקרטית ואתה מבין את אשר כתבתי פה.

ומבחינה קוסמולוגית אין שום דבר ששולל אלוהים, ואין משהו שתומך בקיום שלו :nixweiss:

בינתיים כל יום מוצאים דרכים להסביר כל מיני תופעות, ואני בטוח שסופו של דבר (ולכול הדבילים שחושבים שאם היום לא מצליחים למצוא תשובות זה אומר שכל המדע טועה: בסופו של דבר יכול להיות גם עוד מליון שנה) יצליחו להסביר את כולן בלי איזה "אלוהים" שעשה שמשהו יהייה מכלום...

גם בעוד מיליון שנה (שזה פסיק אפסי במונחים קוסמולוגיים) לא נדע הכל, משום שלפי מה שרשמתי מעלה, תמיד יהיה קיים a = "משהו שאנחנו לא מבינים" ב-U.

אם אתה רוצה לתקוף את הטיעונים שלי, תעשה זאת באופן מדעי-לוגי בבקשה :hat:

פורסם

טיעון טפשי, אולי

אבל לפעמים זה עובד ועובד טוב

בכל אופן אתה יכול ללכת לאכול בחוץ חמץ לאחר שיש את החוק שמסעדות ומרכולים יכולים למכור חמץ בפסח השנה

פורסם

מתי זה עובד?!

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר גם החד הקרן הוורוד הבלתי נראה קיים

ואיתו הצדף הסגול (או איך שלא קוראים לו)

וישו

ובודהה

ואללה

ומפלצת הספגטי המעופפת

והנחה שיש משהו תבוני שמנווט את העולם (כי אמרת שיש הכל)... מי אמר שזה דווקא אלוהים?

אולי "אלוהים" (אותו גבר-גבר מהתנך) הוא בעצם גמד בלתי נראה עם מגפון פלאי ויותר מידי ידע בפירוטכניקה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים