עבור לתוכן

עזרה בקשר להוספת כונן קשיח למחשב...

Featured Replies

פורסם

שלום אני רוצה להוסיף כונן נוסף למחשב שלי

יש לי עכשיו אחד של 80 ג'יגה שאצלי מאז שקניתי תמחשב

השאלה שלי היא האם אני יכול להוסיף אחד נוסף? אם יש איזו דרך לבדוק

חוץ מלפתוח את המארז אז הייתי שמח לדעת ...

כמו כן רציתי לשאול מה לקנות? איך לבחור את הכונן החדש? התקציב שלי הוא עד 300 שקל

ורצוי פחות אני אסתפק בעוד אפילו 60 ג'יגה

פורסם

תבדוק עם תוכנת ניטור לדוגמא PCWIZARD מה הדגם המדוייק של הלוח אם שלך, תברר באתר היצרן בכמה התקני IDE הוא תומך ואם יש לו תמיכה ב SATA או SATA2 וכמה פורטים כאלה קיימים אצלו.

תראה כמה התקנים כבר קיימים לך על כל בקר ולפי זה תדע אם יש לך מקום להוסיף עוד הרדיסק ולאיזה בקר (IDE\SATA\SATA2).

הדרך היותר פשוטה (שאתה לא רוצה) זה לפתוח את המארז ולראות בעצמך.

פורסם

זה תלוי באיזה בקר יש לך SATA/PATA....

בכל מקרה לא אמורה להיות העיה להוסיף עוד כונן גם אם יש לך כבר שתי כוננים אופטיים חוץ מהקשיח.

מה דגם לוח האם שלך?

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם התוכנה EVEREST :

motherboardjl0.th.jpg

storagevh6.th.jpg

האמת היא שאין לי מושג מה זה אומר... :nixweiss:

אז אם זה עוזר תגידו בבקשה... אם לא אני אפתח את המארז

פורסם

בטח שאתה יכול להוסיף.התמונה שהבאת מפרטת על הHD שברשותך אך זה לא עוזר לדעת איזה חיבורים יש בלוח אם שלך.מה ששאלו אם יש חיבור סאטה בלוח שתוכל לחבר אליו דיסק בממשק סאטה.במידה ואין אז לא נורא תיקנה דיסק בחיבור IDE (PATA

אין מצב שכל חיבורי IDE תפוסים כי יש לך רק HD TJS ובלוח יש לפחות 2 חיבורי PATA כלומר 4 התקנים.אני משער שאין לך 3 צורבים נכון?בנוגע לתקציב לדעתי תוכל למצוא בלי בעיה דיסק בנפח של 250 גיגה למשל 2500AAKS של WD או כל דיסק אחר שתרצה.

פורסם
  • מחבר

תודה ! :xyxthumbs:

פתחתי את המארז זה נראה כאילו יש לי ארבעה שקעים שאליהם אפשר לחבר את הפתיל האדום מהדיסק

ורק אחד מחובר... אבל החיבור של המתח כלומר התקע שאליו מחוברים הרבה חוטים קטנים צבעוניים נראה כי יש רק

אחד פנוי

וכמו כן שאלה אחרונה... זה שווה ? :

http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=732

פורסם

לא ממש, כי בעוד טיפה כסף אתה מקבל 320...

פורסם

חיבור במתח נקראה molex וחייב להיות לך אחד פנוי.

תבדוק שוב את הכבלים שיוצאים מספק הכח.

פורסם

אכן גם בהנחה (כמעט ודאית לדעתי) שיש לך ספק גנרי אמורים להיות לך לפחות 4 כאלו.הבנתי שיש לך ממשק סוטה (כבל אדום) לכן תקנה HD בחיבור כזה (הרוב המוחלט כיום).גם לדעתי יותר משתלם 320 או אף 500 אך הכל תלוי בתקציב שברשותך.שיהיה בהצלחה בקניה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים