עבור לתוכן

[עדכון שאלה] - איך לחבר מערכת סטריאו של סוני למחשב בתור רמקולים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מאז ומתמיד היו ברשותי רמקולים חסרי שם, חסרי מותג.. אותם רמקולים שאפשר לקנות ב20 שקל בכל חנות

ולמרבה הפתעתי, הזוג האחרון שהיה ברשותי, החזיק מעמד כמעט 4 שנים ונשמע מצויין גם ביחס לכמה מותגים שראיתי אצל חברים

אחד הרמקולים מת.. אין לי מושג מה הסיבה, אבל היא גם פחות מעניינת כרגע..

אני יכול לחיות עם הרמקול הנותר גם עוד 10 שנים, אבל חשבתי להשתדרג..

יש ברשותי מערכת סטריאו ישנה של סוני, היא נחשבה דיי יוקרתית בתקופת הרכישה (כ-5 שנים אחורה)

אז חשבתי לחבר את המערכת למחשב כך שתשמש אותי כרמקולים..

2 הרמקולים נראים ונשמעים מצויין (ממה שאני זוכר), אבל המערכת עצמה [אם אינני טועה, המגבר] מסרבת לפעול..

הכבלים שיוצאים מהרמקולים הם חוטי חשמל רגילים, לא משו שאפשר פשוט לחבר למחשב..

יצא לי לשאול כמה חנויות סטייל שקם אלקטריק, ואמרו לי שאני צריך לרכוש מגבר, עסק שמתחיל בכ-1000 שקלים.

ושאין בעיה לחבר את הרמקולים למחשב בלי מגבר, פשוט אני לא אשמע שומדבר

רציתי לשאול מה הפתרון הזול ביותר לפתרון הבעיה שלי

תודה מראש לעוזרים (במידה ויהיו כאלו D:)

[העדכון בתגובה שלי למטה]

פורסם

תראה, הדרך הנורמלית היחידה לחבר רמקולים למחשב היא באמת באמצעות מגבר.

השאלה אם שווה בכלל להשקיע במגבר בשביל הרמקולים שיש לך כרגע.

לדעתי עדיף פשוט לקנות מגבר סטריאו יד שניה, אתה יכול למצוא ממש בגרושים וזה בהחלט יעשה את העבודה.

פורסם

אתה יכול לקנות מגבר יד שניה (באזור ה500 ש"ח)

או באותו מחיר לקחת מערכת רמקולים למחשב

של לוג'יטק X-530, שכוללת 5.1,

ואמורה לספק את הצרכים שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה לעונים.. אני מניח שלהוציא חצי אלפייה (ומעלה..) זאת כרגע לא אופציה מבחינתי..

אבל להפתעתי הרבה, המערכת עובדת, הגומייה, במנגנון ששולף את כונן הדיסקים, קרועה, ולכן בדקתי את המערכת עם קלטת (קסטה, הישנות האלה..)

וזה עובד, למרות שיש רעשים ברקע.. אני מניח שזה בגלל הקלטת ולא בגלל המערכת...

כלמקרה, רציתי לשאול איך אני יכול לחבר את המערכת למחשב שתשמש אותי כרמקולים? מהמערכת יוצא כבל חשמל אחד רגיל שנכנס לשקע.. וזהו

פורסם

אם יש לך כניסות AUDIO IN (חיבור לבננות אדום\לבן) אז אתה יכול לחבר עם כבל אודיו רגיל מהמחשב למערכת.

אם אין, אז אין כל כך מה לעשות...

פורסם

הכבל נמכר בכל חנות מחשבים. באזור ה-20 ש"ח.

חבר שלי "בנה" כבל מדברים שיש לו בבית (כבר PL רגיל - ו AUX)

הבנתי ממנו שזה ממש פשוט, אבל בשביל 20 שקל?

פורסם
  • מחבר

הדגם הוא SONY SSL-80H

היות ואני לא מבין גדול בתחום, תוכל להגיד לי אם זה אפשרי, ואיזה כבל/איפה להשיג אותו

על סמך תמונה שצילמתי?

* הרמקולים עצמם מתחברים לחורים נפרדים שלא מופיעים בתמונה, הם יותר למטה

[attachment deleted by admin]

פורסם

איפה שכתוב AUDIO, יש שני חיבורים למעלה שכתוב עליהם IN (יענו, AUDIO IN), אחד לבן ואחד אדום.

אתה צריך כבל (עולה כמה שקלים) שבצד אחד שלו יש שתי בננות, אדום ולבן (או 2 RCA), ובצד שני שלו PL קטן, כלומר בננה קטנה כמו שיש ברמקולים פשוטים שמחברים למחשב.

אם אתה מסתבך עם ההגדרות, פשוט תגיד למוכר בחנות שאתה צריך לחבר מחשב למגבר, ותבדוק שבכבל שהוא נותן לך יש בצד אחד בננה אחת, ובצד שני שתי בננות.

זה הכל.

פורסם
  • מחבר

גדול, תודה רבה איש (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים