עבור לתוכן

Sunpak 383 vs AF-360FGZ

Featured Replies

פורסם

מה עדיף מבחינת יחס מחיר:תועלת לK100D SUPER ?

הפלאש המקורי של פנטקס הAF360FGZ או הSUNPAK AUTO 383 ?

מה זה הTTL הזה ועד כמה הוא חשוב לצלם חובבני שכל מטרתו לצלם באירועים\מועדונים בשביל הכיף ?

ובמידה ואני לוקח D80 (יש לי אולי אופציה להביא אותו בגרושים), איזה פלאש מומלץ בשבילו לאותן מטרות אבל לא במחיר שמיים ??

תודה רבה חברים :yelclap:

פורסם

שני הפלאשים לא אידאליים. הפנטקס לא כולל אפשרות לסיבוב לצדדים ולאחור ולכן התאורה שלו פחות טובה, והסאנפק לא כולל TTL ולכן יותר מסובך לעבוד איתו. גם אין לו AF assist ובאור חלש זה יכול להיות משמעותי. הפלאש הגדול של פנטקס (540FGZ) יהיה בחירה טובה יותר משניהם, אבל המחיר שלו גבוה יותר. כמו כן, כדאי לשקול את ה-EF530 החדש של סיגמה שכולל את כל התכונות החשובות במחיר סביר.

אם אתה הולך על D80, אז ה-SB600 הוא פלאש מוצלח מאוד ויחסית לא יקר, וה-SB800 הוא פלאש מושלם, במחיר גבוה יותר (מקביל ל-540FGZ).

פורסם
  • מחבר

לסיגמא אין בעיות תאימות קלות עם הK100D ?

תקן אותי אם אני טועה, הTTL הזה בעצם מאפשר מדידה אוטומאטית של האור שנכנס דרך העדשה ובכך מווסת את כמות האור לפי כמה שצריך ?

חשוב גם שיהיה דיפיוזר לפלאש? עולה גרושים לפי מה שראיתי... מה התפקיד שלו בכלל ?

מה בנוגע לעדשה לניקון? אם אני מזמין זה הגוף בלבד, איזה עדשה תהיה אופטימלית מבחינת עלות:תועלת לשימושים שלי ?

תודה רבה

פורסם

לסיגמא אין בעיות תאימות קלות עם הK100D ?

הדגם החדש אמור להיות טוב יותר, אבל לא מזיק לחפש ביקורות משתמשים.

תקן אותי אם אני טועה, הTTL הזה בעצם מאפשר מדידה אוטומאטית של האור שנכנס דרך העדשה ובכך מווסת את כמות האור לפי כמה שצריך ?

אתה לא טועה.

חשוב גם שיהיה דיפיוזר לפלאש? עולה גרושים לפי מה שראיתי... מה התפקיד שלו בכלל ?

התפקיד של דיפיוזר בכמה גרושים הוא לגרום לצלם להרגיש יותר טוב עם עצמו ;) - ראה טיפ מספר 6 בדף הזה:

http://boren.sent.com/photography/articles/FlashTips

מה בנוגע לעדשה לניקון? אם אני מזמין זה הגוף בלבד, איזה עדשה תהיה אופטימלית מבחינת עלות:תועלת לשימושים שלי ?

אני מציע שתפתח דיון נפרד בנושא הזה (עם כותרת מתאימה כמובן).

פורסם
  • מחבר

boren, אתה מלך :xyxthumbs:

אני אפתח דיון חדש לגבי העדשה

תודה :)

פורסם
  • מחבר

אמממ boren, ביקשתי מאיזה צלם במועדון לצלם את אותה תמונה עם ובלי דיפיוזר, ואני חייב לציין שהאור בתמונה עם הדיפיוזר היה נראה "רך" יותר. הפלאש אגב היה מוקפץ מהתקרה. אמממ אני מפספס פה משהו או שהדיפיוזר כן מועיל ? :nixweiss:

פורסם

בדיוק התייחסתי לנושא הזה בפורום אחר:

name='oren_b' date='Apr 12 2008, 20:40 PM' post='1191855'

אוקי, טוב שאתה אומר. הוא לא ייתן לך את זה. אם תצלם נמלים במקרו, תראה אולי ריכוך כלשהו, אבל בצילום של אנשים בחוץ אתה יכול לשכוח מזה. הדבר היחידי שהוא יעשה זה להחליש את הפלאש בכמה סטופים, לרמה של עוצמה של פלאש פנימי.

name='oren_b' date='Apr 12 2008, 20:55 PM' post='1191875'

התועלת שנויה במחלוקת. אפשר לקבל ריכוך גדול יותר בהקפצה כי המרכך מאיר כמה קירות בו זמנית. זה נשמע יפה, אבל ממילא אפשר בהקפצה לקבל ריכוך נהדר גם בלי האומני כך שעדיף לוותר עליו ולקבל פלאש עם עוצמה נורמלית (וכתוצאה מכך אפשרות לעבוד בצמצמים אופטימליים ו/או לקבל זמן טעינה קצר יותר).

יתרון נוסף הוא שאפשר לצלם בפלאש ישיר עם עדשות אולטרה-רחבות. את דעתי על פלאש ישיר אתה יכול לקרוא בחתימה שלי.

בשורה התחתונה, שני היתרונות לא שווים לדעתי את הכסף.

פורסם
  • מחבר

אממממ לא ממש הבנתי,

אתה מתכוון שעדיף להקפיץ על פני שימוש בדיפיוזר ?

הבחורצ'יק עשה תמונה אחת עם הקפצה מהתקרה בלי דיפיוזר ותמונה שניה עם הקפצה מהתקרה עם דיפיוזר, ככה שבכל מקרה הייתה הקפצה מהתקרה... ובמצב עם הדפיוזר התמונה נראיתה רכה יותר. מה אני מפספס פה ?

פורסם

אתה מתכוון שעדיף להקפיץ על פני שימוש בדיפיוזר ?

אני מתכוון שאני מעדיף להקפיץ ללא דיפיוזר מאשר איתו.

הבחורצ'יק עשה תמונה אחת עם הקפצה מהתקרה בלי דיפיוזר ותמונה שניה עם הקפצה מהתקרה עם דיפיוזר, ככה שבכל מקרה הייתה הקפצה מהתקרה... ובמצב עם הדפיוזר התמונה נראיתה רכה יותר. מה אני מפספס פה ?

אתה מפספס את זה שהקפצה מהתקרה (ב-90 מעלות למעלה) לא מייצרת את התאורה הכי מוצלחת בעולם. בקש מאותו בחור שיכוון את ראש הפלאש למצב הכי רחב שלו ושיקפיץ לאחור. כמו כן, בקש ממנו שיקפיץ לאחור-והצידה כדי לקבל תאורה יותר מעניינת (גם אם פחות מחמיאה).

בהקפצה לאחור עם דיפיוזר יש אמנם תאורה יותר רכה, אבל די חסרת-אופי בעיני. אני מעדיף להשתמש בהקפצה אחורית או אחורית-צידית ללא דיפיוזר. התאורה קרובה לטעם שלי, והיתרון בעוצמת הפלאש משמעותי מאוד - גם מבחינת האפשרות לצלם ב-ISO נמוך עם צמצמים אופטימליים, וגם מבחינת האפשרות לקבל זמן טעינה קצר.

פורסם

RES SHARK יש לי בעיות תאימות עם מצלמה של פנטקס ופלאש של סיגמה, אני לא ממליץ לערבב בין השנים.

אורן חבר שלי קנה דיפיוזר ב3 דולר מבאיביי וממש ניתן לראות שיכוך של התמונה שהוא משתמש בו - במקרה הזה היה שווה להוציא 3 דולרים.

ושאלה: אם אין לי תקרה להקפיץ ממנה ואני רוצה אור רך מה הפתרון האידיאלי?

פורסם

RES SHARK יש לי בעיות תאימות עם מצלמה של פנטקס ופלאש של סיגמה, אני לא ממליץ לערבב בין השנים.

אורן חבר שלי קנה דיפיוזר ב3 דולר מבאיביי וממש ניתן לראות שיכוך של התמונה שהוא משתמש בו - במקרה הזה היה שווה להוציא 3 דולרים.

אפשר לראות הבדל במקרים מסויימים, אבל לא בהכרח לטובה. בכל זווית שבה האומני-באונס אינו מוסתר מהנושא הוא מוסיף אור שדומה לפלאש ישיר, ובזווית שבה לא רואים אותו (למשל בהקפצה אחורית) הוא לא משפר כי גם כך האור גם חסר כיווניות ולכן חסר אופי. בקיצור, מיותר לגמרי. מי שלא מצליח לקבל תאורה טובה בהקפצה לא ייקבל תאורה טובה עם מרכך.

ושאלה: אם אין לי תקרה להקפיץ ממנה ואני רוצה אור רך מה הפתרון האידיאלי?

קיר אחורי הוא בדרך כלל אופציה טובה יותר מתקרה. קיר צידי הוא אופציה טובה אם רוצים תאורה דרמטית.

אם אתה מצלם במקום פתוח (ללא קירות כלל), לא תקבל תאורה טובה עם פלאש שיושב על המצלמה. תוכל לקבל תאורה סבירה עם מספר פלאשים אלחוטיים, או עם תאורה טובה עם פלאשים של סטודיו. אם אין לך אף אחד מאלה, תאלץ להשתמש באור קיים (שיכול להראות מצויין, אבל מגביל מבחינת מהירות/צמצם/ISO) או בפלאש ישיר (שנראה תמיד רע בעיני, עם או בלי דיפיוזר).

פורסם
  • מחבר

boren ידידי, הזמנתי בסוף את הK100D SUPER עם עדשת קיט ב.. 1800 שקל עם אחריות ל3 שנים מPENTAX !!!

עכשיו לגבי פלאש, יש לי 2 אופציות -

או PENTAX AF360FGZ שמצאתי ב170 דולר בערך, או הSUNPAK 383 ב100 דולר

אין מצב שאני משקיע 380 דולר בAF540FGZ, זקוק לעצתך ידידי, איזה מביניהם היית לוקח ?

מפחיד אותי המחסור בSWIVEL HEAD של הפנטקס.. מה אני עושה במקום פתוח בלי תקרה בזמן לילה ?

אלו האופציות היחידות.. הסיגמא לא רוצה להתעסק איתה שמעתי על יותר מדי בעיות

פורסם

אני מניח שרוב האנשים היו מעדיפים את הפנטקס בגלל שהוא קל יותר לשימוש (TTL) ובגלל שהוא כולל AF Assist. אבל אני לא חושש מצילום עם פלאש Auto ולא יכול לוותר על ראש פלאש שמסתובב לכל הכיוונים, ולכן באופן אישי אני הייתי מעדיף את הסאנפק.

אולי כדאי לך לחכות עם הקנייה הזו ולחסוך בינתיים כסף ל-540FGZ, או לקנות את הסיגמה בארץ ואם תתקל בבעיות לדרוש החלפה או החזר מלא של הכסף.

פורסם

תתחדש, היכן קנית אותה ב- 1800 ש"ח?

פורסם
  • מחבר

abes of maine

עריכה:

אולי באמת אני ייקח את הEF530 בארץ, כיצד יכולות להתבטא בעיות תאימות ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים