עבור לתוכן

דחוף לפני קניית dell 2007fp-חששות מתקלות: דליפת אור פיקסלים שרופים ועוד...

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אני מתכוון לרכוש מסך Dell 200fp מחר ואני באי ודאות בנוגע לתקלות/פגמים במסך.

הבנתי שהמסך איכותי וטוב, אבל בכל זאת במקרה של תקלות כגון: פיקסלים שרופים, דליפת אור, נצנוץ, השתקפויות וכו'-

מה המדיניות של היבואנים/Dell בנושא? האם אני זכאי למסך חדש במקום/תיקון הבעיה?

כיצד אני בודק תופעות כמו: ניצנוץ/דליפת אור והשאר בחנות עצמה? הבנתי היטב מהן התופעות אבל לא הבנתי איך לבצע אותה בפועל.

לגבי הפאנל-השימוש שלי במסך הוא בעיקר למשחקים ושימושים משניים הם: סרטים וגלישה באינטרנט. הבנתי שהפאנל הטוב עבורי הוא IPS,

אך אף חנות לא מתחייבת לפאנל הנ"ל.

האם אני יכול לבדוק את סוג הפאנל לפני פתיחתו מהקופסא? הסתכלתי בקופסה ויש בה מעין מדבקה עליה יש קודים ומשהו שנראה כמו מס' סידורי

והציון-A05. האם עפ"י זאת אני אוכל לקבוע בסבירות מסוימת את סוג הפאנל? וכיצד?

אני זקוק לתשובה מבעל ניסיון עם המסך (ווהבנתי שיש הרבה כאלו פה) או Dell בעצמה, אך כל תגובה תהיה מבורכת.

תודה.

פורסם

פיקסלים שרופים - מחליפים אם יש 6 ומעלה. חלק מהחנויות יסכימו להחליף על פיקסל בודד במקום או תוך 24/48 שעות, תלוי במידת הנדיבות.

זליגת אור - אם היא חמורה, כנראה יחליפו לך. הבעיה היא שלפעמים קשה להגיע להסכמה מה נחשב חמור ומה לא.

נצנוץ, השתקפויות - אין דברים כאלה.

בדיקה של דליפת אור מתבצעת ע"י הצגת מסך שחור לגמרי (עדיף בתנאי תאורה נמוכה) ובדיקת אחידות הצבע השחור על פני המסך.

כמו שנאמר לא פעם אחת - האות האחרונה במספר הסידורי מצביעה על סוג הפאנל. S=PVA, L=IPS. במקרה של ה-2007FP אני כלל לא בטוח ש-IPS עדיף באופן חד-משמעי. לשני הסוגים יש יתרונות וחסרונות והם לא כ"כ מהותיים.

פורסם
  • מחבר

תודה.

מהחנות, כזכור לי, מסרו שמחליפים מפיקסל שרוף אחד (או 3, לא זוכר בדיוק) למסך חדש בחודש הראשון, ואח"כ מ-6 פיקסלים עד תום תקופת האחריות.

אולי הם דיברו על המדיניות שלהם ולא של דל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים