עבור לתוכן

Ubuntu למחשב נייד ושמירה על אנרגיה

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

בזכות הפורם הזה התקנתי מערכת הפעלה Ubuntu על המחשב הנייד שלי Toshiba Tecra A8. חוץ מהבעיות השוטפות שאיכשהוא התגברתי ברצוני לדעת הכיצד ניתן לשמור על אורך חיי הסוללה בעזרת Linux.

כיוון שToshiba מספקת חבילת עזרים מדימה למערכות הפעלה Windows XP/Vista מן הראוי שיהיה פתרון גם עבור Linux.

מה דעתכם ?

פורסם

אם אכפת לך מהסוללה אל תתקין לינוקס על מחשב נייד, שום פיטשר של power saving לא נתמך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי֚ אז על מחשב נייד עדיף Windows XP השנוא כל כך֭

מה ששמתי לב שכאשר אני נכנס לאתר אינטרנט עם אנימציות FLASH המעבד מתחמם וכך גם המחשב֭

פורסם

אם אתה מחפש מידע בנושא, יש את האתר LessWatts. אני לא יודע מה החבילה של טושיבה תורמת ב-Windows, אני לא מאמין שמדובר בהרבה מעבר למה ש-Windows גם ככה מציעה.

אם אכפת לך מהסוללה אל תתקין לינוקס על מחשב נייד' date=' שום פיטשר של power saving לא נתמך.

[/quote']

שטויות. בלינוקס יש תמיכה בחסכון בחשמל בכל הרכיבים - מעבד, מסך, דיסק קשיח וכו'.

פורסם

אם התקנת את ה ubuntu האחרון, הכל אמור להיות בסדר, רק תריץ גם powertop בתור root ותיישם את המלצות שלו, תדאג לקבוע זמנים קצרים לכיבוי מסך לאחר חוסר שימוש, תדאג להוריד את בהירות המסך כשלא בחשמל.

פורסם

אם אתה מחפש מידע בנושא, יש את האתר LessWatts. אני לא יודע מה החבילה של טושיבה תורמת ב-Windows, אני לא מאמין שמדובר בהרבה מעבר למה ש-Windows גם ככה מציעה.

שטויות. בלינוקס יש תמיכה בחסכון בחשמל בכל הרכיבים - מעבד, מסך, דיסק קשיח וכו'.

כן שומר מסך, דיסקים קשיחים לא עושים Powerdown, במיוחד לא SATA, המעבדים החדשים של אינטל(וגם הישן שלי לא) לא עושים down stepping, אין כיבוי RAM, אין כיבוי כרטיסי מסך לא משולבים, Wifi משדר על עוצמה מלאה, ועוד מיליון דברים.

מנסיון לא קטן עם לינוקס על מחשב נייד של HP מול ווינודס, יש הבדל של שעה ויותר בזמן סוללה בין XP לSUSE.

פורסם

EIST ושאר הפיצ'רים של אינטל נתמכים בקרנלים עדכניים.

כיבוי של המסך ושל הדיסקים זה דברים שאתה צריך להגדיר (כמו ב-Windows), אל תספר סיפורים שהפצות לינוקס לא יודעות לעשות את זה.

יש כלים לניהול צריכת חשמל ב-SUSE:‏

http://en.opensuse.org/Projects_Powersave

http://en.opensuse.org/Pm-utils

פורסם

כן שומר מסך, דיסקים קשיחים לא עושים Powerdown, במיוחד לא SATA, המעבדים החדשים של אינטל(וגם הישן שלי לא) לא עושים down stepping, אין כיבוי RAM, אין כיבוי כרטיסי מסך לא משולבים, Wifi משדר על עוצמה מלאה, ועוד מיליון דברים.

מנסיון לא קטן עם לינוקס על מחשב נייד של HP מול ווינודס, יש הבדל של שעה ויותר בזמן סוללה בין XP לSUSE.

רוב מה שאמרת נתמך ב ubuntu 7.10

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים