עבור לתוכן

קנייה נבונה להמהרת המחשב ב28% !?

Featured Replies

פורסם

1] כל השדרוגים והטכנולוגיות החדשות הינם במעבדים זכרונות כ.מסך וכו'

לעומת זאת בדיסק קשיח אין כמעט [חוץ מקאש וכדו'] והוא צוואר הבקבוק שסוחב אליו ומוריד את מהירות הביצועים אליו למטה

השאלה שלי, למה כל שקל פנוי שיש מקובל להשקיע אותו ברכיבי החומרה הראשונים, ולא בדיסק קשיח של 10,000 RPM

אם לדוגמא יש לי מעבד של 2.4 למה להשקיע ב 2.6 שזה הרבה פחות אחוזים מאשר ההבדל בין 7200 ל 10000 RPM

וכן למה במפרטים למחשבים יקרים אני לא מוצא איזכור לHDD שכזה, האם אינו משפר ביצועים? לכאורה זה אמור להשפיע ב28% !!!

האם אני צודק???

2] למעשה אפשר לשאול גם האם יש אופציה לקנות מעבד זול יותר ולהפציץ עם רכיב אחר זול יותר לדוגמא זכרון שיפצה או אף יגביר את עוצמת המערכת

פורסם

אתה מבלבל פה בכמה דברים, ראשית תלוי מה הצרכים שלך, אם חשוב לך כח עיבוד אז כמובן תלך על מעבד יותר חזק, כנ"ל לגבי זכרונות.

גם אם תקנה דיסק קשיח 10,000 RPM עדיין תצטרך לחכות בזמן העברת קבצים\טעינת מסכים, נכון, פחות מאשר דיסק קשיח יותר איטי אבל אתה עדיין תחכה.

לכן אני לא רואה הצדקה להוצאת לפחות 1000 שקל (בינינו אתה לא תלך על דיסק קשיח של 74GB) בשביל לחכות מעט פחות זמן.

כוננים מבוססי פלאש שייכנסו בעתיד יהיו מהפכה בתחום האיכסון, כרגע מה שאפשר לעשות זה לחכות ולסבול :silly:

2] למעשה אפשר לשאול גם האם יש אופציה לקנות מעבד זול יותר ולהפציץ עם רכיב אחר זול יותר לדוגמא זכרון שיפצה או אף יגביר את עוצמת המערכת

תחשוב על זה, אם נקח דוגמא קיצונית... מעבד פנטיום 2 עם 8GB זכרונות (רק לשם הדוגמא), מה זה בדיוק ייתן לך?

או דוגמא הפוכה, quad core עם כרטיס מסך ATI 8MB... אתה חושב שתוכל להריץ תכני HD?

אתה צריך ליצור שיווי משקל בין הרכיבים. כיום באמת הטכנולוגיה רצה בספיד, הדבר היחידי שנשאר מאחור הם הכוננים הקשיחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים