עבור לתוכן

סטודנט טרי - התייעצות עם בעלי נסיון...

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל ללמוד את אחד ממקצועות ההנדסה ואני מעוניין לקנות מחשב נייד, אחרי התלבטויות קשות החלטתי לקנות

מחשב של APPLE - ההתלבטויות שלי הן:

א. האם עדיף (מנסיון שלכם !!!) לקנות ''15 או לחסוך בנוחות של העיניים ולקנות ''13 ?

ב. אני רוצה להתקין WINDOWS על המק, אני לא רוצה לשבור את הראש בפעולות פשוטות של WINDOWS

כגון שימוש ב OFFICE וכו'.. (תזכרו שאני הולך לקבל ולהעביר הרבה קבצים ממשתמשי PC)

הבנתי שלא ניתן לקרוא מה - OS את החלק של ה WINDOWS בדיסק הקשיח (יש צורך לבצע PARTITIONלדיסק

קשיח - חלק לחלונות - NTFS, וחלק למק... ) האם יש דרך לפרוץ את המיגבלה הזאת ? ואיך ?

ג. בפורום מישהו רשם שלא יהיה לי שני לחצנים בעכבר.. מצטער על הבורות, אבל האם יש למק רק לחצן אחד לעכבר ?

תודה רבה !!!!

פורסם

למה לא לחסוך ופשוט לקנות PC נורמלי 13" ?

פורסם

למה לא לחסוך ופשוט לקנות PC נורמלי 13" ?

צודק, אם אתה קונה אותו בשביל ללכת איתו ללימודים אז אל תעשה את זה (מניסיון אישי ,אני סטודנט),

פשוט תקנה לך אחד לבית, אין צורך בלפטופ.

פורסם

כמובן שהתכוונתי לנייד PC..

פורסם
  • מחבר

יש לי הזדמנות לקנות מארה"ב.. פשוט יוצא משתלם שהדולר נמוך..

ולא עדיף ''15 ? 13 זה לא ממש מעייף את העיניים ?

פורסם

חברה אתם מקשקשים ומדברים ממש לא מניסיון.

בתור משהו שהוא סטודנט עם מקבוק:

א. לסטודנט שמסתובב עם הלפטופ עדיף 13" בבירור - מחשב קל יותר ונוח יותר לסחוב - אתה ממש לא צריך 15" לשיעורים (או בכלל לדעתי , לקנות DESKTOP REPLACEMENT בגודל 15" כדי להסתובב איתו זה דבר מאוד מיותר , גם זה מניסיון של מחשבים ניידים בגדולים שונים)

ב. איזה בעיה בדיוק יש לMAC OS לקרא NTFS? אני אקצר את זה - אין לו בעיה. יש לו בעיה לכתוב על NTFS (גם את זה אפשר לפתור) ואפשר להתקין FAT32 ואז בכלל לא קיימת בעיה כלשהיא , גם בכיוון השני - תוכנה קטנה ואתה פותר את המגבלה לצד השני ורואה גם את מערכת הקבצים של MAC.

ג. - נכון יש בTRACKPAD רק לחצן אחד.

ואתה צודק - לקנות מארה"ב יוצא מאוד משתלם.

אם תרד מענין המק (קצת חסר טעם אם אתה לא הולך להשתמש בMACOS בכלל) - תעיף מבט על הדל XPS 1330 - דגם מצוין , דומה בפיצ'רים (עם אחלה אפשרויות שדרוג מפרט) פחות או יותר באותם מחירים.

פורסם

בטוח שעדיף 13? אני די נהנה לקרוא מסמכים ארוכים או בכלל לעבוד עם ה T43 של אבא [15.4] מה גם שהוא נותן לי תחושה פחות קלאסטרופובית לעומת המק ששם הכל קטן וצריך לגלול די הרבה. מעבר לזה, העיניין של הגודל זה כבר די תלוי בך, אין לי בעיה לדחוף את המחשב של אבא לתיק וללכת, הוא לא שוקל כל כך הרבה לעומת המק [וגם לא נשרט]

[לפותח הדיון -] אם אתה גם ככה תתקין וינדוס [וזה די חובה כי אתה תשתמש הרבה באופיס] אז אין טעם ללכת על המק, זה די מיותר - לחצן אחד ולהיות תלוי באפל [כל הדריברים שלהם], עדיף לך באמת ללכת על ה XPS

פורסם
  • מחבר

אז ראשית כל תודה רבה על העזרה..

מישהו יכול להסביר לי בדיוק איך השימוש בכפתור אחד של "העכבר" מתבצע ה WINDOWS..

איך הוא מתפקד ? האם זה נוח בכלל להשתמש בחלונות עם לחצן אחד ?

אתם מתייחסים לעיניין הנשיאה של המחשב.. העיניין הוא שיש להתחשב בכל שעות העבודה מול המחשב,

אין לי נסיון עם מחשבי ''13 לכן אני פונה למי שבעל נסיון במחשבים בגודל כזה, ורצוה לדעת אם אחרי שימוש של שעות במחשב אין תחושת עייפות ותשישות בגלל גודל המסך...

תודה רבה חבר'ה !!! ו..שבת שלום

פורסם

אם באמת אי אפשר לעשות אימולציה לעוד כפתור [כמו שעכשיו אני שם 2 אצבעות על הטארקפד ולוחץ על הלחצן] אז זה בלתי אפשרי להשתמש בוינדוס.

הגודל הוא בסדר, לטעמי קטן מדי אבל לא מעייף

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע אם אפשר לעשות את זה ?

פורסם

אפשר - 2 אצבעות על הטרקפד ולחיצה http://docs.info.apple.com/article.html?path=BootCamp/2.0/en/bc1142.html

שוב, אם אתה משתמש רק בוינדוס כדאי לך מאד מאד ללכת על הXPS או לפחות לשקול אותו כי אני לא חושב שהמקבוק יתאים לך

פורסם

כמו שהבחור מעלי העלה - אין שום בעיה.

בקשר לעבודה עם 15" וגדלים דומים - זה נחמד אכן כשאתה לא מזיז את המחשב , אבל ברגע שכל שעה אתה צריך לעבור כיתה ולהתחיל להתעסק עם זה - תגלה שהרבה יותר נח 13".

מעייף ?

קטן מדי?

לא ממש

עברתי מ15" ל12" (X40 של IBM) היה לי נח מאוד - אין כמו מחשב ששוקל 1.3 קילו

ומשם עליתי ל13" של המקבוק

באף מחשב לא הרגשתי עייפות או מתרד בגלל גודל המסך.

גם כשעבדתי עליהם בבית , למרות שעכשיו הכנתי לי עמדת עבודה עם מקלדת ועכבר אלחוטיים ומסך 17" , גם כשעבדתי בבית על הלפטופ זה לא התריד אותי במיוחד.

בקיצור - סטודנט ? לוקח את המחשב לכל השיעורים ? 13" זה גודל מצוין.

בקשר ל"דרייברים" שלהם , על מה אתה בדיוק מדבר?

חוץ מהכרטיס קול והכרטיס רשת האלחוטי - הכל שם סטנדרטי לגמרי (נו טוב , גם הדרייבר לוח אם).

מניסיון - הכל עובד עם ויסטה מצוין עוד לפני שהכנסתי את הדיסק של לאופרד.

בנוסף , כמובן - יש דרייברים נוספים וכל הUTILITIES של המק שמגיעים עם המחשב גם לWINDOWS ככה שבאמת מבחינת התקנת WINDOWS על מק - בא נגיד שהיא יותר יעילה מזאת של רוב הוונדורים של PC.

מה שכן , אני שוב מחזק - רוצה רק WINDOWS ? קנה XPS.

ליביו

פורסם

בתור סטודנט הייתי שוקל לקנות Asus Eee. זול, פצפון, זמן סוללה ארוך... נשמע לי מושלם.

פורסם
  • מחבר

תשמעו אתם גדולים.. האמת שאתם ממש עוזרים לי לעשות סדר בראש..

יש לי הזדמנות לקנות מחשב MACBOOK מהארץ (חבר שהחליט למכור כי קיבל מהעבודה)

4 RAM

160 HD

2.2MHZ

כל השאר די סטנדרטי... ב 8000 ש"ח, אחריות בארץ וכו'.. התקין עליו XP ו-OS

או XPS 1330:

NVIDIA 8400

4 RAM

160 HD

T8300 , 2.4MHZ..

בהנחה שאני מחליט ללכת על עיניין ה ''13 במקום ''15, למרות שהבנתי שיהיה לי קצת בעייתי עניין תוכנות ההנדסה שאצטרך להתקין עליו בעתיד..

לא נורא.. מקסימום אקנה מסך ואחבר את המחשב אליו..

מה אתם כאנשים שיש להם מקינטוש ומודעים לבעיות שיש (לחצן אחד בעכבר, כל מיני התאמות שיש לעשות, עבודה עם שני מערכות הפעלה במקביל ועוד...)

מה הייתם עושים ? הולכים על ה DELL ופותרים את שיברת הראש לעתיד.. או שנשבים בקסמי APPLE ?

פורסם

המחיר שח"חבר" שלך מציע לך לקנות הוא ביזיון כי זה דגם קודם וגם עם השדרוגים לא שווה את המחיר הנ"ל.

בארץ אפשר לקנות את הדגם החדש והחזק יותר עם אותו מפרט (נו טוב - שדרוג זיכרון עצמי) במחיר זול יותר!

זה שהמחשב עלה יותר כשהוא היה חדש ממש לא אמור לעניין אותך.

המפרט של הXPS מצוין (4 גיגה זיכרון - ביזבוז ומחיר גבוהה לשדרוג הזה מהחברה - תשאר עם 2)

בקשר לתוכנות "הנדסה" - אתה מתכוון לסוליד וחברותיה? אם כן , ככה או ככה לא נוח לעבוד עליהן על מחשב נייד (גם TRACKPAD וגם המסך, בלי קשר לגודלו) אז אם זה משהו מעבר לקורס סירטוט של תואר ראשון - קנה מסך , אם לא - ההבדלים מינורים.

אני אישית גם התקנתי ויסטה כשקיבלתי את המחשב , כמות הפעמים שהשתמשתי בה היתה אפסית ואני כמעט לא נוגע בה ומשתמש רק בMACOS (למי שתוהה - זה נכתב מהמחשב השולחני <--- ולכן הויסטה) , אבל חוץ מהעכבר לא היו שום התאמות.

אם תשתמש במק בתור מק גם מדי פעם ואתה עם ראש פתוח - אז המקבוק , אחרת , הדל.

מה שכן , את ה"דיל" של החבר תשאיר לו, המחשב שלו שווה משמעותית פחות.

לסבר את האוזן , הדגם החדש:

2GB RAM

160 GB HD

2.4 GH מעבד

(כלומר עדיף במעבד , קצת חלש יותר בזיכרון שלא משמעותי כמעט) עולה 7200 - חדש מאי דיגיטל!

מחשבה נוספת שנזכרתי רק עכשיו - זמן סוללה , במערכת ההפעלה MACOS - הזמן סוללה של המקבוק הוא פשוט מדהים - אפשר להגיע ל6 שעות די בקלות אם מוותרים על אינטרנט וטיפה בהירות מסך או 4+ שעות עבודה אמיתיות עם הכל.

בWINDOWS המצב זהה לXPS

ליביו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים