עבור לתוכן

לגבי לוח אם וזכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בחרתי בינתיים את לוח האם Gigabyte GA-P35-DS3L למפרט מחשב שאני מרכיב שיהיה בו את המעבד Q9450.

איך הלוח אם הזה בכלליות?הוא תואם את הדרישות שלי(DDR2 800MHZ Dual Channel,PCI-E x16,Q9450 FSB 1333Mhz והשאר.....)

הלוח אם הזה הוא איכותי וכדאי?או שהוא סתם ועדיף לי לבחור לוח אם מתחרה כמו Asus P5K?(שיקר ממנו ב100 ש"ח,ואני לא רואה הבדל מהותי ביניהם,הוא עולה 455 ש"ח והP5K עולה 565 ש"ח)

ולגבי הזכרונות,באתר של ג'יגהבייט יש את הרשימה הזאתי שמראה איזה זכרונות תואמים ללוח אם:

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-p35-ds3l_2.0.pdf

אני מעוניין בDDR2,800Mhz,2x2GB שיעבדו בDUAL CHANNEL וככה אני אקבל ביצועים טובים יותר,

ואני לא רואה שום זכרון שמופיע שם בטבלה של ה800MHZ שיש לו 2GB,איך זה?

וגם איזה CL מומלץ לי לקחת בזכרונות?אני מעדיף לקחת זכרונות של חברות מוכרות וכנראה גם איכותיות כמו:

Kingstone,OCZ,Crosiar וכאלה.

מישהו יכול להמליץ לי על זכרונות כאלה?ואיך יודעים אם הם תואמים ללוח?

מצטער על החפירה,פשוט יש לי כל כך הרבה שאלות...

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

מצטער אם זה ספאם,אבל אף אחד לא ענה...

מישהו?

פורסם

NTT, הודעות פרטיות אינן הדרך המקובלת כאן (ובפורומים בכלל) לבקשות סיוע.

לעומת זאת, ניסוח קצר וממוקד של שאלותיך (ורצוי לאחר שכבר ניסית וכשלת בהשגת התשובה באמצעות חיפוש ברשת), הוא הדרך העדיפה לקבלת תשובה הולמת. רק מתי מעט יהיו מעוניינים לסייע לאלו שאינם משקיעים מאמץ סביר בנסיון לסייע לעצמם, ובסיוע לאחרים לסייע להם.

פורסם
  • מחבר

NTT, הודעות פרטיות אינן הדרך המקובלת כאן (ובפורומים בכלל) לבקשות סיוע.

לעומת זאת, ניסוח קצר וממוקד של שאלותיך (ורצוי לאחר שכבר ניסית וכשלת בהשגת התשובה באמצעות חיפוש ברשת), הוא הדרך העדיפה לקבלת תשובה הולמת. רק מתי מעט יהיו מעוניינים לסייע לאלו שאינם משקיעים מאמץ סביר בנסיון לסייע לעצמם, ובסיוע לאחרים לסייע להם.

אני שואל כאן רק אם אני לא מצליח למצוא באינטרנט...

ובכן,יש מישהו שיודע?

פורסם

הלוח הזה בסדר גמור, ההבדל בינו לבין האסוס נובע מהעובדה שרשום אסוס על האריזה והלוח.

ובקשר לזכרונות, זה מאד תלוי באיפה אתה קונה, לדוגמה בTMS יש את הOCZ 2GB DDR2-800 Platinum Rev 2 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-15

http://tms.co.il/product/4687

המחיר דיי משתלם והזכרונות טובים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני אקח את הלוח הזה(Gigabyte GA-P35-DS3L)

Dual Bios זה דבר חשוב?כי יש לו את זה רק וירטואלית(ללוח של ג'יגהבייט).

אבא שלי אמר לי שOCZ היא חברה טובה לזכרונות ומצאתי זיכרון שלהם בזאפ של:

OCZ 2GB 800Mhz CL4 שאני מתכנן לקנות שתיים כאלה ולהפעיל אותם על Dual Channel(עולים 534 שתיהם ביחד),

עכשיו אני לא ממש בטוח אם הם מתאימים ללוח אם,באתר של ג'יגהבייט רשמו על כמה דגמים אבל לא על דגמים של 2GB.

אז הזכרון הזה יעבוד לי על הלוח אם?הנה לינק למוצר בזאפ:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=484797

ד"א זה מצחיק,אבל זכרון אחד של ה2GB עולה 30 ש"ח פחות מה1GB שלך :D.

פורסם

מה שהבאתי זה 1X2 זאת אומרת 2GB והבאתי זכרונות איכותיים, בכל אופן הלוח תומך בכל הזכרונות מה שרשום באתר שלהם זה סתם שטויות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,אממ אני עכשיו עובר לשלב שבו אני בוחר כרטיס גרפי,

ראיתי פעם מאמר בHWZONE אני חושב,על "איך לבחור כרטיס גרפי",

חיפשתי במנוע חיפוש של האתר ולא מצאתי את המאמר,וגם חיפשתי בגוגל כל מיני צירופים כמו"איך לבחור כרטיס מסך hwzone" וכאלה,וזה גם לא מצא(זה מצא לי מאמר על איך לבחור ספק כוח :D)

אז מישהו יודע איפה המאמר הזה נמצא?

פורסם

באילו רזולוציות אתה משחק?

1280X1024 = 9600GT = 800NIS

1600X1200~= 8800GT = 1000NIS

1920X1200~ = 9600 SLI = 1500NIS

בקיצור רק 8800GT ו 9600GT משתלמים לקנייה.

פורסם
  • מחבר

באילו רזולוציות אתה משחק?

1280X1024 = 9600GT = 800NIS

1600X1200~= 8800GT = 1000NIS

1920X1200~ = 9600 SLI = 1500NIS

בקיצור רק 8800GT ו 9600GT משתלמים לקנייה.

כרגע יש לי LCD עם פאנל TFT של סמסונג שיש לו רזולוציה של 1280x1024,שאני רוצה להחליף אותו לDELL 2007WFP(למרות ששמעתי שיצא מסך שאמור להיות היורש שלו אז אולי אני אקנה אותו)

אבל באמת,הדבר שהכי משנה בכרטיסי מסך זה הרזולוציה?הכרטיסי מסך לא אמורים להתאים את עצמם לרזולוציה של המסך?

ובדקתי והרזולוציה הטבעית של המסך DELL היא 1680x1050,זה מתאים ל8800GT?(כלומר כדאי להשתמש בכרטיס 8800GT עד לרזולוציה שהזכרת?)

אני לא ממש בטוח אם אני אחליף את המסך,אז איזה כרטיס כדאי לי?

בינתיים התקציב של המפרט שלי הוא עד 6000 ש"ח,ועד כה בזבזתי בערך 3300 ש"ח על: מעבד,לוח אם,זכרונות,צורב DVD,כונן קשיח.

אז באמת כדאי לי לקחת כרטיסים כל כך יקרים?(אלה הם כרטיסי HIGH-END נכון?)

פורסם

אלו הם כרטיסי Mid-High לא ממש היי אנד אבל הם הכי משתלמים, לרזולוציות של הדל אכן עדיף לקנות את ה8800GT בכ1000 ש"ח ואם אתה מחליט לא להחליף מסך(החלטה שלדעתי תתחרט עליה) אז 9600GT יספיק.

פורסם
  • מחבר

אלו הם כרטיסי Mid-High לא ממש היי אנד אבל הם הכי משתלמים, לרזולוציות של הדל אכן עדיף לקנות את ה8800GT בכ1000 ש"ח ואם אתה מחליט לא להחליף מסך(החלטה שלדעתי תתחרט עליה) אז 9600GT יספיק.

אני לא יודע אם אני אחליף מסך בקרוב,כמובן לא באותה תקופה שאני אקנה את המחשב אלא בזמן מאוחר יותר.....

אז אם אני נשאר עם המסך הזה,ה8800GT יהיה גם טוב נכון?

אבל 1000 ש"ח לכרטיס זה דיי הרבה לפי דעתי.....

יש אולי מתחרים ל8800GT מחברת ATI?או שהיא יצאה לגמרי מהשוק בשנים האחרונות?(דבר שממש לא נראה לי סביר להניח,אבל מי יודע חח...)

עריכה:

עכשיו קראתי עליו ביקורת והשוואה בינו לבין כרטיסים אחרים וזה באמת נראה כרטיס אחלה.....

אז נכנסתי לזאפ וחיפשתי אותו שם,עם 512MB,

והשני הכי זול ב1049 ש"ח היה של GIGABYTE,איך הם?איכותיים?

הנה השוואה בין המחירים של החברות האחרות:

http://www.zap.co.il/zapnewmodels.asp?Sog=C-GraphicCard&DB68784=152019&DB112601=730248&orderby=price

איזה כדאי לי לקחת?ומה ההבדל בין החברות?

פורסם

ההבדל בין החברות הוא מינורי, תנסה לחפש אחד שהוא זול ויש לו קירור מיוחד.

פורסם
  • מחבר

ההבדל בין החברות הוא מינורי, תנסה לחפש אחד שהוא זול ויש לו קירור מיוחד.

אני חושב שאני אלך על הGIGABYTE,להודעה זו היו בערך 4 גירסאות,כי כל הזמן חיפשתי וחיפשתי והוספתי להודעה עד שגיליתי משהו.....

אממ הצלחתי למצוא שלLeadtek 8800GT יש קירור של זלמן,שחיפשתי על זלמן וגיליתי שזאתי חברה קוריאנית שמספקת פתרונות טכנולוגיים,

וראיתי כתבה שרשמה שLEADTEK הוציאה 8800GT עם 20 מעלות פחות מהקירור הבסיסי של NVIDIA,והם הגיעו לטמפרטורות של 56 מעלות,

כשלGIGABYTE יש גם קירור זלמן והוא מגיע בחלק הכי חם שלו ל48 מעלות.

48 מעלות זה הרבה או מעט?כדאי לי גם לקנות קירור לכרטיס גרפי?(אני לא מתכנן OC).

פורסם

אתה לא באמת צריך קירור מיוחד, אבל זה נחמד לקבל קירור טוב יותר כמעט באותו המחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים