עבור לתוכן

אי הבנה בקשר לפריצה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש לי מודם של סמסונג AHT E300 ושמעתי שאפשר לפרוץ אותו. עכשיו, אם אני פורץ אוות אז מה זה נותן לי? חיבור טוב יותר? הופך אותו לראוטר? מה? תודה על העזרה. ולמי שיש אולי מקום שאפשר לפרוץ בו את המודם אני אודה מאוד.

פורסם

הופך אותו לראוטר

פורסם
  • מחבר

אבל יש לי חבר שאמר לי שזה גם מרחיב את המהירות (אבל לו יש אלקטל) ועושה שזה יהיה מחובר כל הזמן

פורסם

בקשר למהירות אני לא בטוח ובעיקרון לא אמור להיות קשר.

בקשר לעושה שיהיה מחובר כל הזמן: זאת אחת התכונות של ראוטר. מגדירים בראוטר חייגן והוא מתחבר לבד לאינטרנט, בלי תלות במחשב. ככה הראוטר מחובר כל הזמן, וכל מחשב ברשת יוכל לגשת לאינטרנט באופן חופשי.

פורסם

בקשר למהירות אני לא בטוח ובעיקרון לא אמור להיות קשר.

בקשר לעושה שיהיה מחובר כל הזמן: זאת אחת התכונות של ראוטר. מגדירים בראוטר חייגן והוא מתחבר לבד לאינטרנט, בלי תלות במחשב. ככה הראוטר מחובר כל הזמן, וכל מחשב ברשת יוכל לגשת לאינטרנט באופן חופשי.

הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

ברצוני להוסיף, שידרוג מודם לנתב הוא לא מושג כ-"פרצה" או מהפועל "פרץ". כשמשווקים מוצר תקשורת בחו"ל,בד"כ הפי'צר הזה נועד להיות מופעל כאשר הלקוח חפץ בו. כאן בארץ מצניעים תרתי משמע את הפי'צרים של מוצרי התקשורת (אין לי מושג למה. אני מרגיש שיש כאן זילזול בלקוח, שקונה מכספו מוצר ומקבל מוצר נטול פי'צרים), ואוסרים על הלקוחות להשתמש בפ'צר הזה.

ובכן לדעתי, שידרוג מודם לנתב אינו עבירה.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה

פורסם

הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

ברצוני להוסיף, שידרוג מודם לנתב הוא לא מושג כ-"פרצה" או מהפועל "פרץ". כשמשווקים מוצר תקשורת בחו"ל,בד"כ הפי'צר הזה נועד להיות מופעל כאשר הלקוח חפץ בו. כאן בארץ מצניעים תרתי משמע את הפי'צרים של מוצרי התקשורת (אין לי מושג למה. אני מרגיש שיש כאן זילזול בלקוח, שקונה מכספו מוצר ומקבל מוצר נטול פי'צרים), ואוסרים על הלקוחות להשתמש בפ'צר הזה.

ובכן לדעתי, שידרוג מודם לנתב אינו עבירה.

לא מדויק... לחברת ALCATEL יש כמה גרסאות למודמים: PRO ו-HOME(יכול להיות שיש עוד - לא יודע).

גרסאת PRO מיועדת לשמש כראוטר וגסאת HOME לא. באמצעות פרצה שמצאו בגרסאת HOME אפשר להעלות למודם את תוכנת ההפעלה של גרסאת PRO וכך להשתמש בו כראוטר.

זה לא כאילו בארץ "קיצצו" את אפשרות הראוטר במודמים, הוא לא אמור להיות ראוטר מלכתחילה.

פורסם

הוא כן אמור להיות ראוטר מתלכתחילה.

ובארץ פשוט ניסו להעלים את הנקודה הזאת מעייני המשתמשים.

אם הוא לא היה אמור להיות ראוטר מלכתחילה, לא היו שמים עליו את שתי התוכנות, גם של ה-Home וגם של ה-Pro. הוא היה בא עם התוכנה שבה הוא אמור לעבוד וזהו.

אבל לא עשו זאת. שמו עליו את שתי התוכנות, בשביל לתת לנו את האפשרות להפוך אותו לראוטר.

פורסם

הוא לא אמור להיות ראוטר הסיבה שיש עליו גם את התוכנה זה בגלל שזה יותר זול מלייצר שתי גרסאות וככה הם יכולים לדרוש עוד כסף על הגרסת PRO

פורסם

אין עליו את שתי התוכנות כשהוא יוצא מהמפעל... אתה מוריד את התוכנה מהאינטרנט טמעלה אותה למודם...

פורסם

לא צריך להעלות לאלקטל שום תוכנה בשביל להפוך אותו לפרו

פורסם

צודק.. התבלבלתי קצת ::)

אבל בכל אופן, גרסאת ה-HOME לא אמורה לשמש כראוטר...

אם היא כן, מעניין שהמילה ROUTER לא מוזכרת בהסבר על גרסאת ה-HOME ובהסבר על גרסאת הפרו דווקא כן החליטו להזכיר את זה

פורסם

נכון שהוא לא אמור לשמש כראוטר

אבל גם מעבדי AMD שמגיעים עם מכפלה נעולה לא מיועדים לפתיחת מכפלה

לכן ל"פרוץ" את המודם היא אותה פעולה כמו פתיחת מכפלה של מעבדי AMD

לדעתי אם קנית את המוצר זכותך לעשות איתו מה שאתה רוצה

פורסם

אני אמרתי משהו נגד פריצת המודם? המודם שלי אפילו פרוץ... ;D

אבל UDI טוען שגרסאת ה-HOME אמורה לשמש כראוטר ובזק/הספקים בארץ דווקא מורידים לנו את הפיצ'ר הזה...

פורסם

כמה הבהרות -

מודם הALCATEL HOME אכן לא נועד להיות ראוטר והסיבה ששתי התוכנות נמצאות בו היא שיקולי עלות ופישוט יצור בלבד.

אלקטל העולמית אפילו הגיבה בזמנו על ה"פרצה" שגילו אך עשתה זאת מבחינה טכנית בלבד ובחרה לא להתייחס לצד המשפטי של העניין.

(כנראה בגלל שאין לה יותר מדי מה לעשות עם זה - אנשים קנו את המודם איך שהוא ועם כל מה שבתוכו)

מודם הSAMSUNG שמבוסס על הConexant CX82310 כן נועד לעבוד בPPP ובעצם להיות ראוטר אך SAMSUNG מספקת עם הAHT-e310 גרסת תוכנה מיוחדת עבור BEZEQ שאינה כוללת את הPPP :2gunsfiring_v1:

(איך אחרת הם יגבו מחירים שערוריתים לאינטרנט משותף כשזה בעצם בא בחינם? ::))

לסמסונג ניתן להוריד כל מערכת הפעלה של הCX82310 (בעצם כולן מבוססות על המקורית מבית CONEXANT) להתקין אותה דרך הממשק הרגיל של המודם וואללה יש לכם ראוטר... (אפילו יותר פשוט מהאלקטל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים