עבור לתוכן

התחדשתי לי היום ב X540 מאופיס דיפו ב 40% הנחה , אבל מה ה MP3 באיכות חרא ממש,עזרה

Featured Replies

פורסם

היי,

אז קודם כל למי שמתעניין עד מחר יש 40% הנחה על כל מוצרי לוג'יטק באפיס דיפו.

התחדשתי לי ב X540 ואני ממש מרוצה , כרגע עם הכרטיס ON-BOARD של הלוח שלי (מפרט בצד)

ואני חייב לציין שמרגישים את ההבדל בין כל ה MP3 שיש לי שהם 128 - 192 KBPS ולעומת זאת יש לי רק דיסק אחד שהוא OGG באיכות של ~180 וההבדל הוא מהותי מאוד.

אז השאלות שלי הם מה המקודד הכי איכותי נתחיל לעשות RIP לדיסיקים,מחיפוש בפורום מצאתי שזה הכי מומלץ Exact Audio Copy האם נכון או שיש יותר טובים?

והאם יש מקורות למוזיקה ברמה גבוה מבחינת KBPS וגם מבחינת KHZ , היה לי פעם הופעה של METTALICA שהיא הייתה ב 92KHZ או יותר , אני אנסה להשיג אותה שוב .

בכול אופן אודה לעוזרים ..

פורסם

אחי אני הורדתי מלא שירים מהאימיול ב MP3 קצב דגימה 320KBPS...

פשוט תחפש את שם האלבום(אה כן רק אלבומים ודיסקוגרפיות... שירים נפרדים קשה למצוא)

ותצרף לו 320KBPS

גם הורדתי מביטורנט דיסקוגרפיה של מטאליקה 320...

סוס, ירד תוך איזה יומיים...

פורסם

כמה עלו לך?

ד"א השלט אלחוטי?

פורסם

כמה עלו לו תבדוק באתר של אופיס דיפו ותעשה 40% פחות מה הבעיה?

והשלט חוטי...

פורסם

כמה עלו לו תבדוק באתר של אופיס דיפו ותעשה 40% פחות מה הבעיה?

והשלט חוטי...

סבבה תודה,

יש מערכת 5.1 באותו טווח מחירים עם שלט אלחוטי?

פורסם

מיקרולאב X23 אחת המערכות הסוסות...

לא לקחתי אותה כי לא היה לי תקציב...

תהיה בטוח שהיא לוקחת את X540 בזחילה...

ואם אין תקציב יש גם את M960 של מיקרולאב שיותר טובה מ X530 אך טיפה(טיפטיפה) פחות טובה מ X540...

למרות שאני אהבתי את הM960 הרבה יותר מ X540...

יש לה צליל יותר אקוסטי ומלטף...

אבל זה הכל עניין של טעם!

וד"א יתרון ענק של ה X23 על כל המערכות 5.1 האחרות בתקציב זה-

המגבר שלה בא בנפרד מהסאב !

ככה שאין בעיה לשים את הבאס על הריצפה ויהייה ממש נוח להשתמש!

ואפשר להשתמש ברסיבר שלה לאיז מחערכת שבא לך

פורסם

אחלה תודה רבה

אני אעבוד קצת ואבדוק תעניין;)

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה לקדד אחר כך לMP3 באיכות טובה, תשתמש ב LAME

http://lame.sourceforge.net/index.php

יותר טוב מ FLAC?

פורסם

לא, אבל כמובן שתופס הרבה פחות מקום - ולא בהכרח מורגש לרוב האוכלוסיה האנושית.

שלא לדבר על כך שזה לא יהיה מורגש ברוב מערכות הסאונד שאנשים שומעים בהם.

אל תשכח שמדובר כאן ב X540, ולא באיזה מערכת HIEND שמורכבת ממגבר נורות איטלקי בעבודת יד ורמקולים בעלות של 150.000שח...

חוצמזה, סייגתי את מה שאמרתי וכתבתי בפירוש "אם אתה רוצה לקודד ל MP3"

פורסם

מערכת הסאונד שלך מראש לא יכולה להפיק רמות פירוט ודיוק גבוהות מאוד לכן אין לך כלכך מה לחשוש לגבי הניואנסים של האיכות. מה שכן, יש מינימום מסויים שמתחתיו השיר ממש נפגע וזה תלוי בסוג המקודד, המקודד עצמו, ופרמטרי הקידוד.

FLAC היא שיטת קידוד ללא איבוד נתונים מה שאומר 1:1 מול הדיסק המקורי. החסרון הגדול הוא שהקובץ תופס בממוצע קצת יותר מחצי מהשיר הלא דחוס, זה אומר שזה תופס די הרבה מקום אבל לפחות אתה נשאר בלב שלם שלא איבדת כלום.

הרוב הגדול של האנשים לא יבחינו בהבדלים על רוב רובם של קטעי המזיקה (תמיד יש מה שנקרא KILLER SAMPLE שהוא תמיד קשה לדחיסה - אבל לא אופייני).

אם אתה דוחס בעצמך ומעוניין במקיסימום איכות, היום כדאי לדחוס בעזרת AAC (שנקרא גם MP4) עם הדוחס NERO AAC ENCODER, פרמטרי דחיסה של VBR. לגבי הקצב, לדעתי תסתדר מצויין עם 150 KBPS (ממוצע) שנשמע נהדר. יותר היתי ממליץ ללכת על איזור ה 200, קצב שידע להתמודד גם עם קטעים קשים ועמוסים ויתן בכלל איכות מעולה גם לציוד טוב.

אם אתה רוצה גם להיות יותר פרקטי ולהבטיח תאימות יש דוחס MP3 יחיד שהוא ממש ממש טוב שנקרא LAME (מה שהציעו לך). מורידים גירסה אחרונה. משתמשים בדחיסת VBR. קובץ עם קצב ממוצע של 190 KBPS יתן לך איכות טובה שגם מתאימה לציוד טוב יותר, לא היתי ממליץ לרדת פחות מזה (בהנחה שבעתיד יהיה לך ציוד טוב). יש לLAME פריסט מיוחד עם אופטמיזציות למצב כזה שנקרא PRESET STANDARD, מומלץ להשתמש בו, הוא עושה את כל ההגדרות ורוב האנשים לא מבחינים בין המצב הזה למקור. אם אתה רוצה לב שקט יותר ומחשבה על ציוד עתידי היתי עולה עם הדוחס הזה לאיזור ה225-250 מה שיותר מקפיד על הניואנסים כשמאזינים עם ציוד טוב ועדיין רוצים לשמור על נפח סביר.

כדאי לציין שבקצבים האלו ההבדלים בין הMP3 של LAME (שדחוס נכון) ל AAC מצטמצמים מאוד אך עדיין קיימים, לכן אם אין לך בעיית תאימות של נגן כלשהו או משהו דומה - מומלץ יותר לדחוס עם AAC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים