עבור לתוכן

כתבה חדשה ולדעתי הרבה יותר נכונה על הפירטיות בארץ

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3524953,00.html

ציטוט של טוקבקיסט שאני מסכים איתו לגמרי

. הגיע הזמן להחליף כאן דיסק

לגבי משחקי וידיאו - המחירים זה לא העניין. כלומר הם חלק ממנו, אבל לא הכל. בארה"ב המשחקים זולים בהרבה ומשחקי וידיאו הם חלק מהתרבות. נוצר מצב שבו חלק גדול מהאנשים יכול להרשות לעצמו לקנות משחקים. לרוב לאחר שמישהו מסיים את המשחק הוא מוכר אותו בחזרה לחנות, שלאחר מכן מוכרת אותו במחיר זול בהרבה ללקוח הבא. לשם הדגמה רכשתי לאחרונה בארה"ב את המשחק new super mario bros לds ב10 דולר - 35 שקלים!

לשם השוואה, חנות ישראלית כמו גמאגיים שגם מאפשרת קניית משחקים משומשים יורדת במקרה הטוב לאיזור ה150 שקל למשחק לDS.

מעבר לכך כל ספריית וידיאו שמכבדת את עצמה מאפשרת ללקוחותיה להשכיר משחקים לכל הקונסולות ומעבר לכך לעשות מנוי חודשי במחיר סביר (50 דולר לחודש) המאפשר ללקוח להשכיר משחק לכמה זמן שהוא רוצה. אמנם בארץ הבלוק באסטר משכיר משחקים לפלייסטיישן 2 אולם ההיצע מאד נמוך.

לגבי הצ'יפים - אין כאן ייבוא רשמי לאף קונסולה (ישפאר לא נחשבים כי ייבוא המשחקים שלהם שווה לחלק מסויים בגוף שלי), והדרך היחידה שלי להנות מכך שמפעם לפעם חברים, הורים וקרובי משפחה טסים לארה"ב ומביאים לי משחקים היא צ'יפ. מה לעשות?

לסיכום - זה טוב ויפה מצד המפיצים ומספר מגיבים יפי נפש כאן לגלגל את האחריות אל הצרכנים אבל זה לא חכם. אנחנו קהל היעד שלכם.

תרצו אותנו.

חוץ מזה לפי הטוקבקיסטים המון אנשים בארץ מכירים את הWII

דבר כזה לא היה לקונסולות נייחות של נינטנדו בארץ מאז הSNES וכחובב זה מאוד משמח שאנשים חזרו להכיר את נינטנדו

פורסם

אני לא יכול עם האחוזים האלה:

80% מהקונסולות בישראל פרוצות, 94% מהמשחקים מועתקים

אכן SURPRISE SURPRISE...

האמת אני לא מתפלא , לא רבים האנשים שיכולים להרשות לעצמם לקנות כמה משחקים ל360 בחודש וממש מעטים אלה שאשכרה עושים את זה.

כאילו אממ אני אנסה להסביר את זה בדרך הכי פשוטה שלא תעבור על שום חוק:

אני בעל 360 SE (גרסא מיוחדת שאני לא יכול לספר מה מיוחד בה)

בקיצור יש לי כרגע כ 8 משחקים שרכשתי במשך חודשיים. הקונסילה עצמה עלתה לי 1800 , 8 משחקים שכול אחד בממוצע 400 - חשבון פשוט יוצא שרק המשחקים עלו לי 3200 - פי שניים מהקונסולה עצמה וביחד עם הקונסולה 5000 שקל בסך הכול.

שזה סכום עצום! במיוחד לנערים / חיילים / סטודנטים או סתם אנשים שעובדים ומקבלים משכורת סבירה.

עכשיו אני מתכנן על רכישה של עוד כמה משחקים , מה לעשות ככה זה.

LOL בדיוק בנושא הזה זאת ההודעה מספר 360 שלי.

פורסם

משחק עולה 400-450 שקל ופריצה לא יותר מאשר 450 גם כן. :nixweiss:

:screwy: :screwy: :screwy: :screwy: :screwy: :screwy:

פורסם

לפי דעתי אי אפשר לשכנע אנשים לא לגנוב משחקים הם צריכים להגיע להחלטה הזאת לבד . אנשים צריכים להיות צרכנים חכמים ולהיות מודעים שהם יכולים להזמין משחקים מחשב מחול שלרוב מקבלים פתור ממכס/מע"מ במחיר הרבה יותר זול מבארץ גם אחרי שמוסיפים את מחיר המשלוח.

ברכבת בהולנד קנינו כרטיסים ושמנו לב שאין אף אחד שבודק אם עלינו לרכבת עם כרטיס או לא (לפי מה שהבנתי יש כאילו אנשים שנותנים גם קנסות כבדים) . אם בארץ זה היה ככה ולא היו כרטיסנים ברכבת (היו סומכים על אנשים לשלם על הנסיעה שלהם) אז 90%+ מהאנשים לא היו קונים כרטיס. בשביל מה לקנות כרטיס אם אף אחד לא בודק? הרי עובדי הרכבת צריכים לעבוד בחינם ובארץ הגשם עשוי מסולר במקום ממים. :lol:

פורסם

הגונב מגנב פטור... מי שבא לגנוב ממך 3000 על קונסוליה ו 400 שקל על משחק אתה חייב לגנוב ממנו

למעשה כל הפיראטים צדיקים בני צדיקים! ניתן רק לקנאות בהם.

פורסם

אני לא הכי מעודד פיראטיות אבל במקרה הזה אין הרבה ברירות באמת ואני מאמין שכל אחד ואחד פה נוגע איפשהו בפריצות וכו'..... :-X

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי אי אפשר לשכנע אנשים לא לגנוב משחקים הם צריכים להגיע להחלטה הזאת לבד . אנשים צריכים להיות צרכנים חכמים ולהיות מודעים שהם יכולים להזמין משחקים מחשב מחול שלרוב מקבלים פתור ממכס/מע"מ במחיר הרבה יותר זול מבארץ גם אחרי שמוסיפים את מחיר המשלוח.

ברכבת בהולנד קנינו כרטיסים ושמנו לב שאין אף אחד שבודק אם עלינו לרכבת עם כרטיס או לא (לפי מה שהבנתי יש כאילו אנשים שנותנים גם קנסות כבדים) . אם בארץ זה היה ככה ולא היו כרטיסנים ברכבת (היו סומכים על אנשים לשלם על הנסיעה שלהם) אז 90%+ מהאנשים לא היו קונים כרטיס. בשביל מה לקנות כרטיס אם אף אחד לא בודק? הרי עובדי הרכבת צריכים לעבוד בחינם ובארץ הגשם עשוי מסולר במקום ממים. :lol:

כן אבל פה זה משחקי קונסולות

וחוץ ממשחקים מסוימים שאתה יכול לקנות דרך הקונסולה ויצא לי לקנות משחק אחד כזה לWII

רוב המשחקים הגדולים אתה לא יכול לקנות דרך האינטרנט וזה בעיה

אפשר אומנם להזמין מחול אבל אז יש את כל הפרוצדורה לחכות למשלוח ואז ללכת לדואר

וזה גם לא זול כמו בחנות מחול

בקיצור כותב הכתבה צודק בהחלט לדעתי

פורסם

חברות המשחקים פשוט לא יודעות לעשות חשבון. אם הם היו מתמחרים כל משחק ב-100 ש"ח (מחיר סופי ללקוח, כולל דיסקים וחוברת ואריזה מושקעת), אז הם היו מרוויחים הרבה יותר כסף, מכיוון שהמכירות של המשחקים היו קופצות במאות ואפילו באלפי אחוזים.

פורסם

אפשר אומנם להזמין מחול אבל אז יש את כל הפרוצדורה לחכות למשלוח ואז ללכת לדואר

וזה גם לא זול כמו בחנות מחול

SSBB חדש באריזה

46$ + 8$ משלוח = 54$ .

המע"מ בארה"ב הוא בערך 8 אחוז ובלי מע"מ 50$ . לרוב לא משלמים מכס רוב האנשים רושמים 20$ אל החבילה (מניסיון) כי הם רוצים שתחזור לקנות אצלהם. גם אם יכתבו 40$ על החבילה לא תשלם. אם קונים את המשחק בחנות כמו vgp.ca זה יעלה 14 שקל יותר (אם הדולר יעלה חזרה ל4 שקל ) .

וזה שקנית PAL בעיה שלך :) יש freeloarder עכשיו לא יודע עד מתי הוא יעבוד .

אז אתה טוען הגנתך שלשלם 14 שקל יותר מארה"ב זה יותר מדי והדואר יותר רחוק לך מהחנות משחקי מחשב....

במקרה שלי הדואר באמת רחוק יותר כי הסניף דואר שלי נמצא כ700 מטר מהבית.ויש באג בקניון בערך 200- 300 מטר מהבית שלי אבל הם יקרנים רצח,המבחר שלהם די גרוע ואין להם NTSC לWII . אז אני הולך 500 מטר יותר לכל כיוון אבל חוסך 200 שקל .

חברות המשחקים פשוט לא יודעות לעשות חשבון. אם הם היו מתמחרים כל משחק ב-100 ש"ח (מחיר סופי ללקוח, כולל דיסקים וחוברת ואריזה מושקעת), אז הם היו מרוויחים הרבה יותר כסף, מכיוון שהמכירות של המשחקים היו קופצות במאות ואפילו באלפי אחוזים.

הם יודעים לעשות חשבון טוב מאוד . אתה אולי לא תקנה משחק ב 200 שקל אבל גיימר באירופה יחשוב שזה זיל הזול ובארה"ב יחשוב שהמחיר סביר למשחק חדש ויש גם כאילו שמשלמים 70$ לחבילת האספנים. מתי שהמכירות של המשחק יורדות מורידים את המחיר שלו. אם הוציאו הרחבה אחרי כמה זמן מוציאים גרסת gold של המשחק + הרחבה. האנשים שמפתחים משחקים רוצים להרוויח כסף והם יודעים טוב מאוד שעל ישראלים, סינים ורוסים קשה לעשות כסף. אין לחברת משחקים סיבה להשקיע 50 -100 שנות אדם במשחק אם היא לא יכולה לקבל תמורה הוגנת עבורו.

עוד עריכה:

הגונב מגנב פטור... מי שבא לגנוב ממך 3000 על קונסוליה ו 400 שקל על משחק אתה חייב לגנוב ממנו

למעשה כל הפיראטים צדיקים בני צדיקים! ניתן רק לקנאות בהם.

:screwy: אז אתה אומר שאם אני רוצה מרצדס והיא עולה חצי מיליון שקל אז מותר לי לגנוב אחת?

פורסם
  • מחבר

רוב החנויות בארץ מוכרות PAL

זה בעיה מפני עצמה

אבל אתה שוכח גם שלוקח זמן למשלוח מחול להגיע לארץ

פורסם

אבל אתה שוכח גם שלוקח זמן למשלוח מחול להגיע לארץ

סבלנות חוסכת כסף :lol: והנה הוכחה : גיליתי את סדרת fallout מאוחר וקניתי את שלושתם ב100 שקל במקום 600 ...

כנ"ל לגבי JA2 שקניתי באיזה 50 שקל חסך לי 150 שקל בטווח הארוך.

וחוץ מזה גם לחנויות לוקח זמן להביא דברים אבל אני לא יודע איך מדיהגיים הביא את SSBB כלכך מהר. עדיין אני מעדיף לחכות עוד 5 ימים ולחסוך 100 שקל.

פורסם

הם יודעים לעשות חשבון טוב מאוד . אתה אולי לא תקנה משחק ב 200 שקל אבל גיימר באירופה יחשוב שזה זיל הזול ובארה"ב יחשוב שהמחיר סביר למשחק חדש ויש גם כאילו שמשלמים 70$ לחבילת האספנים. מתי שהמכירות של המשחק יורדות מורידים את המחיר שלו. אם הוציאו הרחבה אחרי כמה זמן מוציאים גרסת gold של המשחק + הרחבה. האנשים שמפתחים משחקים רוצים להרוויח כסף והם יודעים טוב מאוד שעל ישראלים, סינים ורוסים קשה לעשות כסף. אין לחברת משחקים סיבה להשקיע 50 -100 שנות אדם במשחק אם היא לא יכולה לקבל תמורה הוגנת עבורו.

בוא נעשה חשבון ביחד. אם משחק עולה 300 ש"ח ו-10 מליון אנשים קונים אותו, אז החברה הרוויחה 3 מיליארד ש"ח. במידה ואותו משחק יעלה 100 ש"ח ו-60 מליון אנשים היו קונים אותו, אז החברה היתה מרוויחה 6 מליארד ש"ח. אם 120 מליון אנשים היו קונים את המשחק ב-100 ש"ח, אז החברה כבר היתה מרוויחה 12 מליארד ש"ח. עכשיו תגיד לי אם הם יודעים לעשות חשבון או לא.

דרך אגב, אני לא זורק את המספרים האלה באוויר. המון (אבל ממש המון) אנשים היו מעדיפים לקנות משחק בחנות במחיר סביר ולקבל אותו עם דיסקים מקוריים וחוברת ואריזה מושקעת, מאשר להוריד אותו באופן פיראטי מהאינטרנט ולצרוב אותו. כמובן שעדיין תהיה פיראטיות ויהיו אנשים שיעדיפו לשלם אפס ש"ח למשחק במקום 100 ש"ח, אבל מימדי תופעת הפיראטיות יהיו ממש מינוריים.

פורסם
  • מחבר

זה גם יחסוך מאנשים התעסקות אם ציפים ופריצות והורדות מהרשת

סך הכל פריצות זה לא פתרון קסם ובמיוחד היום שלכל קונסולה יש עדכוני תוכנה

הפריצות זה רק פתרון לאנשים שחים במדינות כמו שלנו שלא יכולים להרשות לעצמם סכומים מופקעים על משחקים

פורסם

לא יודע מאיפה אתה ממציא את המספרים האילו תבדוק פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games

לשבור את מחסום השתי מיליון זה לא קל. מה גם שלא נראה לי שהחברה שמפיצה את המשחק מקבלת יותר מ40% כי צריך להאכיל הרבה אנשים בדרך.

יש משחקים שאם לא מוכרים חצי מליון עותקים אפילו לא מקבלים רווח עליהם...

פורסם

אוקיי, אז 10 מליון עותקים חוקיים זה מספר קצת מוגזם. אבל, אם המחיר של המשחקים יהיה סביר, אז כל משחק שנמכר כיום במליון עותקים ימכר ב-10 מליון עותקים ואפילו ב-20 מליון עותקים ויותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים