עבור לתוכן

עדשות ישנות מאוד של ניקון

Featured Replies

פורסם

אז ככה, חבר שלי בסין והוא אמור להביא לי PENTAX K100D וSUNPAK 383 כשהוא חוזר, דיברתי איתו והוא עוד לא קנה, וחשבתי במקום זה להביא איתו NIKON D40X מכיוון שלדוד שלי יש 2 עדשות מהפילם ריפלקס הישנה שלו של ניקון שהוא לא משתמש בה כבר, והוא אמר שאין לו כל צורך בעדשות האלו. אחת 28 משהו, והשנייה 80-200 ! יש לו את הציוד הזה כבר איזה 6 שנים, האם העדשות האלו שימושיות גם היום או שהרמה התקדמה יותר מדי מאז ?

תודה רבה.

פורסם

העדשות הנ"ל שימושיות, רק קח בחשבון שעל ה D40X הן לא יבצעו לך פיקוס אוטומאטי. אתה תיאלץ לפקס איתן אופן ידני וזה דבר שעשוי קצת להקשות ולתסכל אותך בתור צלם מתחיל.

פורסם
  • מחבר

אמממ ספציפית על הD40X או בגלל שהן ישנות מדי?

כמה מסובך זה כבר לפקס ידנית ?

פורסם

לך על הפנטקס,

מייצב יותר חשוב מ-2 עדשות ישנות.

פורסם
  • מחבר

מה עושים החבר'ה בלי המייצב? יש אפשרות לרכוש חיצוני ?

פורסם

קונים עדשות המכילות בתוכן מייצב (טינג* יותר כסף *טינג) :cool2:

פורסם

לפותח הדיון, לא ציינת איזו עדשה ביקשת מחבר של שייקנה ביחד עם פנטקס. ה-18-55? אם כן, אז כדאי שתבדוק כמה תעלה לך ה-D40X עם הגירסה המיוצבת (VR) של ה-18-55 של ניקון. זאת תהיה השוואה נכונה יותר.

לגבי העדשות הישנות, גם אם תוותר על הפוקוס הידני, אין הרבה טעם להתייחס לעדשה שמתחילה ב-28 מ"מ. אורך המוקד הזה הופך על DSLR (כמו ה-D40X) למקביל ל-42 מ"מ. וזה לא מספיק רחב, במיוחד אם קונים ממילא עדשה כמו עדשת הקיט שמתחילה באורך מוקד רחב יותר. ה-80-200 מעניינת יותר, אבל עדשות כאלה (זום ארוך פוקוס ידני מיד שניה) אפשר להשיג בזול גם לפנטקס. לא שאני ממליץ על זה, כי עוד יותר טוב לקנות עדשות אוטופוקוס חדשות כגון הטמרון 70-300 Di LD. המחיר של הטמרון הוא כ-1000 ש"ח - שליש מעדשה מיוצבת מקבילה בניקון.

פורסם

אם תקנה D40 או D40X ואפילו D60 לא תקבל פוקוס אוטומטי על עדשות ישנות.

אם אין פוקוס אוטומטי, הרי שבעזרת מתאם תוכל אפילו לחבר אותם לפנטקס (אם אינני טועה בעזרת מחבר, אורן, תקן אותי) ולקבל שוב מצלמה ללא פוקוס אוטומטי.

לגבי מדידת אור אני לא בטוח (אוף שיפתרו מהפריזמה יאללה, תאימות לכל העדשות בעולם).

בכל אופן, אין לניקון ברמת המחירים הזאת משהו שצריך להזיז אותך מההחלטה הראשונית שלך.

לגבי עבודה ללא מייצב, זה אפשרי.

אבל מייצב זה פיצ'ר שעוזר המון וחשוב מאוד לטעמי (אני היום לא הייתי רוכש שום מצלמה אשר לא מצויידת במייצב).

ולכן קנון / ניקון ישירות נפסלות אצלי למרות יתרונות אחרים שיש למערכות שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים