עבור לתוכן

האם לרכוש כונן חיצוני או לבנות אחד לבד? (אמינות היא מילת המפתח)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני שוקל לקנות אחד מהכוננים הללו:

Seagate FreeAgent Desktop ST305004FDA1E1-RK 500GB 7200 RPM USB 2.0 External Hard Drive

Western Digital My Book Essential 2.0 WDH1U5000N 500GB USB 2.0 External Hard Drive

אבל לפי התגובות של הגולשים שם, לפחות לחצי מהם היו קריסות של הכונן ואיבוד מידע.

ההבדלים/דמיון בינהם כמו שאני רואה הם:

הWD מגיע עם מאוורר אבל עם אחריות לשנה בלבד.

הSEAGATE מגיע ללא מאוורר אבל עם אחריות לחמש שנים.

עד כמה שאני יודע, רק לWD יש כפתור כיבוי.

המחיר כמעט זהה.

שניהם הם 7200RPM עם חיבור של USB2 בלבד.

האם למישהו פה יש נסיון עם המוצרים הללו והוא יכול לספר על האמינות שלהם? (בכל זאת, בערך 50% התלוננו על איבוד מידע)

אופציה שניה היא לקנות כונן פנימי ולהכניס אותו למעטפת.

סתם דוגמא:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148136

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817145009

המחיר הסופי גבוה יותר, אבל האם קומבינציה כזו אמינה יותר?

תודה לעוזרים.

פורסם

WOW שאלה קשה והתמודדתי איתה לפני חודשיים.

נראה לי שקריסות הדיסקים התכופות אצל הקוראים נובעת מ:

1) סחורה פגומה - הדיסק הפנימי מסדרות גרועות

2) שימוש לא נכון פיזי - הדיסק מזדעזע וחותף תזוזות בזמן השימוש או אחריו

מצד שני בנייה עצמית חושפת אותך לסכנות אחרות והאחריות לא יותר גדולה ולכן:

לך על הכונן שיש לו את הכי הרבה אחריות אבל(!!!) שבא מחנות שנותנת שירות כי יש עשרות יבואנים ולך ישירות הם לא יתנו אחריות.

בהצלחה, יהודה

פורסם
  • מחבר

הדיסק הפנימי בשתי האופציות הוא אותו כונן פנימי שנמכר בסדרה הבייתית.

חשבתי אולי לקנות מעטפת חיצונית עם דיסק פנימי מהסדרה של השרתים (Barracuda® ES)

המחיר הסופי גבוה יותר, אבל הכונן אמור להיות אמין הרבה יותר.

אשמח לשמוע עוד מאנשים בעלי נסיון עם כוננים חיצוניים.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני מתלבט בימים אלה בין 2 האופציות האלה בדיוק: כונן חיצוני או פנימי+מעטפת. אני נוטה יותר לאופציה השנייה בגלל הגמישות שלה. ואני גם מחפש אמינות ברמה גבוהה ככל שניתן.

לגבי כונן חיצוני:

אני לא מעוניין שהכונן יהיה ON כל הזמן, האם זה בטוח לנתק/לחבר כונן חיצוני מהחשמל לעיתים תכופות?

האם התוכנות/פיצ'רים (s.m.a.r.t, גיבוי אוטומטי) שמגיעות עם כוננים חיצוניים הן יתרון משמעותי לעומת כונן פנימי טוב עם מעטפת?

LazyBoy, החלטת כבר לגבי הכיוון שלך?

פורסם

קניתי לפני כ 3 שנים דיסק קשיח חיצוני 320GB של WD וגם הוא היה עם אחריות לשנה אחת

והתלבטתי קשות אם שווה להוציא סכום כה גבוה (מעל 1000 ש"ח בזמנו) ובסוף קניתי אותו.

הוא הגיע בתצורת USB2 ו FireWire ו 2 כוננים/חריצים לכרטיסי זיכרון והוא הגיע במארז כסוף עם מאוורר ו 3 כפתורים:

כיבוי / גיבוי / שמחזור

סה"כ היום, כחלוף 3 שנים זו הייתה רכישה מוצלחת מאוד אם כי לא ברור לי מדוע משך האחריות כה קצר.

היום הייתי הולך אולי עם אופציה דומה עם עדיפות ברורה ל 5 שנים כמו ה Segate.

לא ברור לי איך הדיסק שומר על קירור ללא מאוורור, אך כנראה שיש קירור פאסיבי יעיל (ולראיה 5 שנים אחריות).

פורסם

איזה דגם? Essential Edition?

אתה יכול להתייחס לשאלות שלי:

אני לא מעוניין שהכונן יהיה ON כל הזמן, האם זה בטוח לנתק/לחבר כונן חיצוני מהחשמל לעיתים תכופות?

האם התוכנות/פיצ'רים (s.m.a.r.t, גיבוי אוטומטי) שמגיעות עם כוננים חיצוניים הן יתרון משמעותי לעומת כונן פנימי טוב עם מעטפת?

תודה מראש.

פורסם

קנה קופסא ב 100 שקל דחוף שם את ההרד דיסק הכי יוקרתי וטוב שאתה יכול להרשות לעצמך וזהו תשמור עליו שלא יזוז הרבה כשהוא מחובר למחשב ,כי מקומו הטבעי של הדיסק זה בתוך המחשב תקוע היטב בין 4 ברגים ולא בתוך קופסא שמטיילת...

פורסם

גם אני ניצב בפני בעיה דומה אני ממש צריך HD חיצוני

בהתחלה חשבתי על 500G אבל הם יקרים מדי לכיס הסטודנטי הריק שלי

אז אני חשבתי על להרכיב לבד

יש לי מחשב ממש ממש ישן שעומד בלי שום שימוש אז אני חושב משאני אקח את המארז ישקיע איזה יום עבודה עם דיסק על המארז ואבנה לי "מעטפה" הבעיה היחישה היא איך אני יוצר יציא של usb או firwire עדיפות לשני וגם איך אני מחבר אותו לחשמל

והאפשרות האחרת היא לקנות נפח יותר קטן כמו שנמכר עכשיו בפנדה (נראה ממש משתלם)

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=19343

פורסם

היי

כלכלית - קנה מוכן

אני קניתי השבוע קופסא כדי לטפל בדיסק של חבר של ביתי ובסוף הטיפול אכניס לו דיסק גיבוי עבורי

בסיבוב הקודם (שהייה מוצלח ולא נפל) קניתי בדיוק כזה דיסק אצל פנדה וזה הכיוון המומלץ

בברכה, יהודה

פורסם

מכיוון שאף אחד לא עונה לשאלות שלי על כונן חיצוני אני כנראה אבחר בכונן פנימי טוב עם מעטפת. מישהו יודע אם משווקים את הWD Caviar Green Power בארץ?

פורסם

אני ממליץ על דיסק קשיח חיצוני Seagate 500GB עם חיבור eSATA. הדיסק הקשיח מגיע עם בקר eSATA עם שתי יציאות, והוא הרבה יותר מהיר מדיסק קשיח USB (מהירות כמו SATA פנימי).

פורסם

כן, רק שאין לי במחשב בקר eSATA. אבל רק לידע כללי: דיסק קשיח צריך להיות עם בקר מיוחד כדי לתמוך בeSATA?

פורסם

הדיסק הקשיח מגיע עם בקר eSATA (זה כרטיס PCI).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים