עבור לתוכן

עזרה בנוגע להתקנה ופיצול הארדיסק במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום!

הזמנתי מחשב חדש מ-SkyPc, ובימים הקרובים אני אקבל אותו, כשהחנות תרכיב לי אותו.

הצלחתי להשיג דיסק של XP Pro מקורי, ורציתי לשאול לגבי אופן ההתקנה מבחינת ההארדיסק, ועוד כל מני.

הבנתי בכלליות שאני פשוט מדליק את המחשב, משנה איזו הגדרה בביוס (לכך שהמחשב ייטען מה-CD-ROM אם אני לא טועה), מכניס את הדיסק ומתקין כמו כל תוכנה.

עכשיו, באיזה שלב של ההתקנה אני צריך יוכל לפצל את ההארדיסק, וכיצד?

בקשר לכמות. הארדיסק בנפח 320GB ותכננתי לפצל ל-20GB רק למערכת ההפעלה וכל השאר (300GB) לתוכנות, משחקים, סרטים, כל השטויות שלי.

הדבר השני הוא שהמחשב ישמש אותי ואת אחי הקטן, שכל מה שהוא עושה במחשב זה ICQ ובדיחות ב-Walla. מה שחשבתי עליו זה לקחת את ההארדיסק מהמחשב הישן (40GB, חיבור IDE, דגם WD400BB) והוא כולו יהיה של אחי (יספיק לו מעל ומעבר). אני לא אתקין מערכת הפעלה נפרדת והוא יעבוד על אותה מערכת שתותקן ב-C.

באיזה שלב עליי לפרמט את ההארדיסק הישן? מה שאני חשבתי זה שלאחר התקנת ה-XP אני אחבר את ההארדיסק, אקח משם את מה שאני צריך למחשב החדש ואפרמט אותו מחדש (האמת שאין לי מושג איך לעשות את זה, אבל זו לא הבעיה עכשיו).

מה שיקרה בסוף זה שיהיה לי 20GB בכונן C שעליו תשב מערכת ההפעלה בלבד, 300GB נוספים בכונן D שיהיו שלי לתוכנות והדברים שלי כולל הכל, ועוד 40GB מהארדיסק חיצוני בכונן E שיהיה כל כולו של אחי.

זה מה שאני חשבתי שצריך לעשות.. מה דעתכם?

תודה :)

פורסם
  • מחבר

מישהו..? עזרה?

פורסם

אני הייתי נותן 30 ל C עוד איזה 100 (או פחות, תלוי כמה אתה מתקין) לתוכנות וכל מני דברים ב D והשאר למולטימדיה ב E.

תכניס את הדיסק, תעשה BOOT ממנו, כאשר תבחר להתקין את מערכת ההפעלה הוא ישאל אותך איך לחלק את ההארד דיסק.

אפשר לחבר את הדיסק הנוסף אחרי זה ולפרמט אותו.

פורסם
  • מחבר

למה 30GB? רק מערכת ההפעלה הולכת להיות שמה, וכמה כבר שוקלת XP..

ואין לי בעיה לפצל עוד 100 לD, ככה שיישאר לי 200 למולטימדיה. זה רעיון טוב אבל הוא הכרחי?

פורסם

כלום לא הכרחי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אבל זה דווקא רעיון נחמד ליצור מחיצה לתוכנות!

ומה לגבי ההארדיסק הנוסף? כרגע מותקנת עליו מערכת הפעלה, מה יקרה כאשר אני אחבר אותו למחשב החדש?

אני מעוניין להעביר משם קצת מידע ולפרמט אותו כולו (כולל מערכת ההפעלה שמותקנת).

פורסם

תחבר אותו למחשב, תראה אותו ככונן/ים במערכת ההפעלה החדשה ותעתיק את מה שאתה רוצה. לאחר החיבור יתכן וב BIOS תצטרך להגדיר את הסדר של ה boot מהדיסקים (שלא יעלה מהישן).

פורסם
  • מחבר

הבנתי, לא כל כך מסובך.

תודה רבה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים