עבור לתוכן

לינוקס בפעם הראשונה

Featured Replies

פורסם

שלום רציתי לדעת:

א) על איזו הפצה\גירסה של לינוקס יהי לי הכי קל ונח להתחיל בהנחה שאני מעולם לא נגעתי ואפילו עבדתי על לינוקס?

ב) ידוע למישהוא על קורס לינוקס לאנשים שממש לא יודעים כלום בזה וצריכים ללמוד מאפס שהוא ממש איכות ומכיף בכמות החומר הנילמדת בו?

ג) יש תעודה רישמית ללינוקס כמו למשל שיש לסיסקו CCNA וכו'

פורסם

א)אני ממליץ על opensuse או ubuntu - אלה הפצות ממש קלות למתחילים .. וגם אתה יכול לקרוא קצת בסטיקי ..

ב)אפשר למצוא מדריכים ברשת , קורס עושים במכללה או באוניברסיטה וזה בדר"כ ביחד עם תיכנות (שהתיכנות הוא העיקר). אפשר גם לחפש בגוגל למשל "קורס לינוקס" :) תמצא כמה טובים בקישורים הממומנים ...

ג)אני חושב שמה שעניתי למעלה עונה על השאלה , אחרי הלימודים מקבלים תעודה ;D

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על תושובה א רציתי לדעת מה אתה אומר על UBUNTU?

בנוגע לתעודה כנראה לא הסברתי את עצמי טוב התכוותי עם יש תעודת הסמכה נגיד מ "רד הט" או שזה תואר אונברסיטאי או בכלל זה תעודת הנדסאי ממרכז ללימודים גבוהים?

וככה על הדרך ההפצות האלו תומכות בעיברית?

פורסם

הייתי רוצה שיעזבו קצת את אובונטו xD אני לא נגד אובונטו פשוט זה עוד מעט יהיה כ"כ דומה לווינדווס,עם זאת ההפצה הכי קלה למשתמשים חדשים ...

אבל גם opensuse , ו-mandriva , ואולי גם fedora אבל לא הייתי ממליץ לחדשים .

בקשר לתעודה,תבחר לבד לאן אתה רוצה ללכת .. יש תעודות הסמכה של redhat , יש את האוניברסיטאות והמכללות ששם תקבל תואר כלשהו (הנדסאי,מהנדס,ראשון וכו') וזה יכלול למידה של שפות תיכנות + מערכות הפעלה ונושאים אחרים כמו רשתות או בסיס של אלקטרוניקה למשל..

ההפצות תומכות בעברית , אם לא אהבת פונטים ברור שאפשר להוריד :)

פורסם

אני ממליץ ומשתמש בopensuse וגם אני די מתחיל

הבעיות בהתחלה זה להתקין דריבר לכרטיס מסך ולהתרגל למנהל הורדות והתקנות

וגם להשתמש בתוכנות חלופיות

אבל אחרי שמתרגלים זה יותר נוח מי WIN

פורסם
  • מחבר

ועם אתה מעוניין לשחק זה בעיתי בלינוקס או יש משהוא שיכול לגרום לתוכנות\קוד וכו' שנכתב לוינדוס לרוץ על לינוקס

עם כן מה מומלץ?

פורסם

אפשר לשחק בלינוקס את המשחקים בגירסאות לינוקס ..

אי אפשר להפעיל בצורה פשוטה משחקים של ווינדווס , אתה צריך אמולציה כמו wine או cedega, התוכנה wine היא חינמית וגם מריצה הרבה תוכנות של ווינדווס ..

cedega לא חינמית ומריצה כמעט כל משחק של ווינדווס בלי בעיות , יש גירסה חינמית אבל היא לא יציבה והיא מיועדת למפתחים (כמו כל גירסאות alpha או לפני זה אפילו :)).

הנה רשימה של wine מ"עובד בצורה מושלמת" לדברים שלא עובדים :

http://appdb.winehq.org/

פורסם

יפה , רק חבל שאין שם עוד פרטים xD ואני חושב שעדיף קורסים על הפצות יותר עם התאמה אישית ולא על הפצות כאלה .. אבל תלוי מה לומדים :)

פורסם

זה תלוי מאוד בך ובאופי שלך

אני התחלתי בלינוקס בתחילת 2005 אם gentoo כהפצה הראשונה

פורסם

יפה , בטח למדת מלא דברים בפעם הראשונה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים