עבור לתוכן

אף אחד לא שוקל לקחת 9800GX2 ובעתיד לחשוב על SLI איתו ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא לגמרי מסכים איתך.

הרבה GAMERS כן קונים מסכי 24, לרוב מסכי 24 "זולים" יחס על בסיס TN שאפשר להשיג גם בפחות מ 3 אלף.

ומי שGAMER, לעיתים כרטיס מסך חשוב לו יותר מכול רכיב אחר במחשב, ולכן כן משקיע בו הרבה כסף.

פורסם

תגידו אנשים מה הדעה שלכם על ג'יפורס 9800GTX כרטיס מפלצתי?

פורסם

לא לגמרי מסכים איתך.

הרבה GAMERS כן קונים מסכי 24, לרוב מסכי 24 "זולים" יחס על בסיס TN שאפשר להשיג גם בפחות מ 3 אלף.

ומי שGAMER, לעיתים כרטיס מסך חשוב לו יותר מכול רכיב אחר במחשב, ולכן כן משקיע בו הרבה כסף.

קצת offtopic, אבל לטובת הפרופורציות המשכורת החציונית למשק בית בישראל היא בערך 7000-8000 ש"ח ברוטו, זה אומר שחצי מהמשפחות בישראל מרוויחות פחות מזה. כמובן שמזה צריך להוריד מיסים, ארנונה, מזון, דלק, שכ"ד/משכנתא ולא נשאר יותר מדי (או שלא נשאר כלום). גם רוב אנשים שמרוויחים יותר מהחציון, או אפילו יותר מהממוצע (שהוא כ-11-12 אלף ברוטו למשק בית ומייצג את 2-3 העשירונים העליונים בישראל), כמוני לדוגמא, מתייחסים למסך 24 "זול" כמותרות. שלא לדבר על כרטיס מסך ב-1000 ש"ח או יותר!

האם כל אותם מיליוני "אביונים" לא משחקים במשחקי מחשב? אז זהו שהם כן (גם אני חוטא בחטא ה-FSX כשאשתי לא רואה), הם למעשה מהווים את רוב הגיימרים בארץ, הם פשוט מסתפקים במסך 17/19 ובכרטיס מסך ב-300-400 ש"ח שמספיק להריץ את רוב המשחקים על medium עד medium-high בקצב סביר (30 פריימים לשניה זה קצב סביר).

כרטיסי סדרת 9800 נכון לעכשיו הם על תקן של אקזוטיקה, מוצרים שהערך המוסף שלהם בטל לעומת מחירם הגבוה. הם מיועדים רק למספר מאוד מצומצם של אנשים שחייבים את הכי-הכי ואין להם שום בעיה לבזבז את הכסף שלהם או של ההורים.

פורסם
  • מחבר

קצת offtopic, אבל לטובת הפרופורציות המשכורת החציונית למשק בית בישראל היא בערך 7000-8000 ש"ח ברוטו, זה אומר שחצי מהמשפחות בישראל מרוויחות פחות מזה. כמובן שמזה צריך להוריד מיסים, ארנונה, מזון, דלק, שכ"ד/משכנתא ולא נשאר יותר מדי (או שלא נשאר כלום). גם רוב אנשים שמרוויחים יותר מהחציון, או אפילו יותר מהממוצע (שהוא כ-11-12 אלף ברוטו למשק בית ומייצג את 2-3 העשירונים העליונים בישראל), כמוני לדוגמא, מתייחסים למסך 24 "זול" כמותרות. שלא לדבר על כרטיס מסך ב-1000 ש"ח או יותר!

האם כל אותם מיליוני "אביונים" לא משחקים במשחקי מחשב? אז זהו שהם כן (גם אני חוטא בחטא ה-FSX כשאשתי לא רואה), הם למעשה מהווים את רוב הגיימרים בארץ, הם פשוט מסתפקים במסך 17/19 ובכרטיס מסך ב-300-400 ש"ח שמספיק להריץ את רוב המשחקים על medium עד medium-high בקצב סביר (30 פריימים לשניה זה קצב סביר).

כרטיסי סדרת 9800 נכון לעכשיו הם על תקן של אקזוטיקה, מוצרים שהערך המוסף שלהם בטל לעומת מחירם הגבוה. הם מיועדים רק למספר מאוד מצומצם של אנשים שחייבים את הכי-הכי ואין להם שום בעיה לבזבז את הכסף שלהם או של ההורים.

טוב אני מכיר את שתי הקצוות של מה שאתה מדבר, ועדיין לדעתי לא מדובר בכרטיס מסך כמו שאמרת "לעניים" אלא כנראה לאנשים שמעריכים את היכולות שלו, ומוכנים להוציא בהתאם.

ברור שמבחינת יחס עלות ביצועים הוא לא שווה את המחיר.

פורסם

אני יכול להבטיח לך שמי שקונה פרארי מעריך את הביצועים שלו, זה לא אומר שפרארי אינה מוכנית אקזוטית.

פורסם
  • מחבר

תראה

אם בן אדם לוקח ספק כוח של 2000W כשאין מצב שהוא צריך יותר מ500W אז בהחלט זה בזבוז.

אבל, אם למישהו יש בבית מסך רציני שקנה ומאפשר לו להגיע לרזולציה גבוהה של 1080P, והוא רוצה לנצל את זה ולהריץ משחקים כמו CRYSIS ברזולציה כזאתי ושיזוז טוב, למה לא?

לקנות מכונית שמגיעה ל200 קמ"ש ויותר בשעה שבחיים לא תעבור את ה120 זה מפגר, אבל במחשבים אין כזה דבר גבול עליון לביצועים (אולי רק תאורטית יש ואנחנו רחוקים אלפי שנות אור משם), אז למה לא?

פורסם

אנחנו מדברים על בזבוז לא פרופורציונלי, לא על מה אפשרי.

פורסם

אני חושב דבר כזה... מי שיכול ואוהב שיקנה כרטיס הייאנד אבל לעשות אופציית גישור לעתיד, למשל לקנות לוח SLI ונגיד אחרי שנה + לקנות עוד אחד בגרושים, עד שאתה קונה את הכרטיס השני בדרך כלל יש כבר דרייבים יותר בשלים והכול חמאה.

אני מרוצה מהקנייה שעשיתי (8800GTX) ואני אפילו לא מרגיש פראייר (נשבע לכם), יש לי מסך 17' (אני יודע מה אתם תגידו "מה 17' ואתה לא מנצל את הכרטיס שלך ובלה בלה), המסך שלי תומך ב1080P וטיפה מעבר. (2058X1536) אתם לא יודעים איזה תענוג זה לשחק COD 4 על רזולוצייה כזאות.. כבר לא צריך AA שבדרך כלל זולל יותר משאבים מאשר עלייה ברזולוצייה. כיום אין משחק שאני לא מריץ ברזולוצייה הזאות על 60-80FPS בלי לקחת בחשבון את CRYSIS כמובן, עוד חצי שנה אפשר להוריד את הרזולוצייה טיפה ועדיין להנות מכרטיס מאוד חזק... או להוסיף עוד אחד.

פורסם

http://www.guru3d.com/article/Videocards/515/

תעיפו מבט שם, תשימו לב לביצועים במשחקים כמו CALL OF DUTY 4, FEAR,CRSIS וכו'

שימו לב במיוחד לCALL OF DUTY 4, גם בהגדרות הכי גבוהות שקיימות, בעזרת SLI, הם משיגים פי שתיים יותר פריימים לשניה ;D

הם מריצים אותו ברזולציה של 2560 על 1600 ועדיין בלי מאמץ עוברים 100 פריימים לשניה :jump:

i'm speechless

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים