עבור לתוכן

ידיעות על היקף הקונסולות הפרוצות בארץ

Featured Replies

פורסם

שטויות קרירין - אם לא היתה לך אופציה לצרוב משחקים לWII - היית קונה חלק מהם גם אם לא את כולם - ככה שאתה חד וחלק הפסד.

דבר נוסף - באירופה - 50 יורו משחק חדש - תרגום זריז - סביבות ה280 ש"ח - עדיין כזה יקר?

משחקי DS עולים סביבות ה200 ואולי קצת יותר , כנ"ל PS3 , בטח לא 300 +

בקיצור , אני לא מבין את ההתבכיינות.

כשקניתם את הקונסולה לא ידעתם כמה עולים הדברים? ידעתם.

חלק מהאנשים פשוט בוחרים (לא נאלצים ולא שום סיפור על קיבוץ נדבות ברחוב עקב אי אפשרות כלכלית לשלם חשבון חשמל ואת המחיר של זלדה לWII) לצפצף על אחרים ולהנות על חשבונם בלי להבין שהם פשוט פוגעים בתעשיית המשחקים.

אז כמו שנאמר - אל תקנו כל משחק , קנו לפחות חצי , אל תקנו בארץ - תזמינו מPLAY ASIA - אבל תתמכו בתעשייה הנפלאה הזאת שבזכותה אנחנו נהנים כ"כ.

(דעתי ד"א זהה לגמרי לאותו הנושא בתעשיית המוסיקה)

בקשר לכתבה - נראית לי מגמתית ומוגזמת.

בא נגיד שכבר כל הPS3ים שנמכרו לא נפרצו? ואלא אם סופרים את כל הקונסולות מאז האטרי בארץ יש לי תחושה (במיוחד אם סופרים את השנה שנתיים האחרונות רק - שזה תכלס רוב מה שרלוונטי) שיש יותר מ4% PS3 בקרב הקונסולות הנייחות.

ליביו

פורסם

אני חייב להגיד לך שאם לא הייתה לי אפשרות להזמין מחו"ל והייתי תקוע עם המחירים של הארץ, חד וחלק לא הייתי קונה ווי (או למעשה כל קונסולה אחרת)

330 שקל למשחק, זה לא שפוי.

אתה גם לא יכול להשוות את אירופה לפה, שם זה 50 יורו למשחק חדש עם הייפ (GOW או SSBB למשל) וסביבות ה 40 לרוב המשחקים. אחרי חודשיים שלושה זה צונח לסביבות ה 30.

אבל זו לא הנקודה-

בשביל אירופאי מצרפת/גרמניה וכו', להוציא 50 יורו זה כמו בשבילך להוציא 100 שקל. השכר הממוצע גבוה בהרבה, אתה שוכח את זה...

אז להם יש אפשרות לעמוד במחירים כאלו, לנו לא.

פורסם

כמו שאמרתי קודם. אותי רק מעצבן ה Regions האלו...

את זה תפרצו כעוות נפשכם...

פורסם
שטויות קרירין - אם לא היתה לך אופציה לצרוב משחקים לWII - היית קונה חלק מהם גם אם לא את כולם - ככה שאתה חד וחלק הפסד.

דבר נוסף - באירופה - 50 יורו משחק חדש - תרגום זריז - סביבות ה280 ש"ח - עדיין כזה יקר?

משחקי DS עולים סביבות ה200 ואולי קצת יותר , כנ"ל PS3 , בטח לא 300 +

אם לא הייתה לי אפשרות או לצרוב או לקנות בזול לא הייתי קונה WII מהתחלה

וגם לא מחשב למשחקים או כל קונסולה אחרת -לפחות עד שהמצב הכלכלי שלי היה הרבה יותר טוב מהיום

ובכלל אני מעדיף שוק משומשים והשכרות מפותח בארץ מאשר פריצות

וחוץ מזה רוב המשחקים שאני משחק היום לא נמצאים גם ככה על המדפים

כי רובם משחקי גימקיוב ככה שזה לא פוגע בשיט בנינטנדו

ותכננתי לקנות SSBB מקורי שהוא יצא לPAL אבל אם אני לא יוכל להפעיל אותו אז אני לא יקנה פשוט

וזה כן גורם לנינטנדו הפסדים במיוחד שזה לא חסם באמת פירטיות

אני חושב שכל הRDMים לסוגיהם כמו החסימה של LIVE זהב לקונסולות פרוצות

העניין אם SSBB ועוד רק גורמים נזקים לחברות ולא עוזרים

כי הם דוחקים אנשים שכן היו קונים משחק פה ושם ל100% פירטיות

אם המלחמה הייתה אם ירידת מחיר אז אני הייתי מברך על זה

וכמו שאמרתי אני בטח יקנה כמה משחקים מהשרות הורדות החדש שהוא יצא באירופה

לדוגמה דוקטור מאריו אמור לצאת ואני מאוד אהבתי אותו בSNES וזה משחק מצוין להעביר את הזמן

אבל לקנות משחקים בחנויות בארץ במחיר הזה

או לחפור ברשת ודואר רק להשיג משחק בזול זה אידיוטי מבחינתי

פורסם

קשה לי להבין איך כל המגיבים לכתבה מצדיקים את העובדה שהם עוברים על החוק בכך שהמחירים הם גבוהים מדי, הרי גם אם המחיר של משחק יהיה 50 ש"ח הם לא יקנו אותו כי הם יכולים להוריד אותו בחינם ובנוסף לכך הם מאשימים אנשים אחרים במקום להודות שהם עוברים על החוק ולשמור על פרופיל נמוך. חבל גם שהם לא רואים את ההשפעה ההרסנית של המעשים שלהם:

1. בשנים האחרונות אני זוכר על יד אחת את מספר המשחקים שתורגמו לעברית כאשר בשנות ה-90 היו עשרות משחקים שתורגמו לעברית באופן מלא ועוד כמה עשרות שתורגמו מבחינת המדריך והתפריט הראשי.

2. אין אף חברה רצינית לפיתוח משחקים בארץ למרות שקיימים בישראל אלפי מתכנתים ברמה גבוהה במיוחד, מבחינה כלכלית אין אפשרות לחברת משחקים לשרוד בשוק ישראלי כאשר הם ימכרו כמה עותקים מפרי פיתוחם והשאר יועתקו על ידי אנשים.

3. רוב הקונסולות שמשווקות בחו"ל לא משווקות בארץ ועקב כך אין שום פיתוח של משחק כלשהו לקהל הישראלי. ואני לא מדבר דווקא על ה-XBOX 360 וה-WII אלא בעיקר על ה-GBA (ששיווקו כבר הפסיק) וה-DS, עלות הפיתוח לקונסולה ניידת היא נמוכה ובמידה והייתה הצדקה כלכלית היו בהחלט חושבים על פיתוח משחק בעל אופי ישראלי.

אם משחק היה עולה 50 שקל הייתי רץ לקנות.

אבל כאשר משחק עולה באותו מחיר כמו של פריצה אז מה הקטע? פריצה ל360 עולה 400 ומשחק עולה 400 ולפעמים גם יותר :screwy:

ואם כל חסידי עומות עולם רוצים לכעוס כאן על אלה ש"גונבים" אין להם מה להתלונן על אלה שמורידים את המשחקים אלה על אלה שקונים את המשחק ושמים את הדיסק במחשב והופכים אותו לקובץ ISO ואחר כך משתפים את זה בביטרונט שכולם יורידו.

פורסם

העידן הנוכחי של אינטרנט מהיר בכל מקום וזמינות מאוד גבוהה וקלה לדברי "חינם" שאפשר להוריד מהאינטרנט שינה את חוקי המשחק.

אם נחזור מספר שנים לאחור, לימים שהאינטרנט רק התחיל לחלחל לבית של כל אחד מאיתנו, נוכל לראות שגם אז היו הורדות לא חוקיות של משחקים/תוכנות/סרטים/שירים וכדומה, רק שבימים ההם היה מאוד קשה למצוא מאיפה להוריד ורק "מומחי" האינטרנט יכלו למצוא מקומות ולהוריד. ושלא נזכיר את העובדה שלהוריד שיר אחד היה לוקח בערך שעתיים. ומאז הדברים השתכללו, הטכנולוגיה השתדרגה, ונכון להיום גם האחיינית שלי בת העשר, שיודעת לתפעל מחשב ברמה הבסיסית ביותר, מורידה שירים וסרטים בקלות מדהימה.

לא ניתן להילחם, בנוחות, בקלות ובמהירות שניתן כיום להוריד מוצרים מהאינטרנט, על ידי הורדת מחירים.

גם אם משחק (לדוגמא) יעלה 50 שקל, עדיין יהיה לאנשים הרבה יותר קל לשבת בתחתונים מול המחשב ולהוריד את המשחק ותוך מספר שעות לשחק אותו בלי שהם היו צריכים לבזבז אפילו שקל אחד קטן. אבל אני ער לעובדה שהתעשייה עדיין צריכה להרוויח כסף מהמוצרים שלה (משחקים, סרטים, שירים, ....) אחרת התעשייה פשוט תגווע.

לכן, ביחד עם השדרוג הטכנולוגי המדהים שהאינטרנט עבר בשנים האחרונות (ועם העתיד הכל כך מגרה שהאינטרנט טומן בחובו) גם התעשייה צריכה להשתנות ולהבין שהרגלי הצריכה של הלקוחות השתנו. התעשייה צריכה להתחיל להשיג את כספנו בדרכים אחרות.

תעשיית המשחקים יכולה לדוגמא להשיג כסף באמצעות פרסומות בתוך המשחקים (פרסומת של נייק בתוך metal solid gear יכולה להיות שווה הרבה מליונים לדוגמא).

תעשיית הסרטים יכולה לדוגמא... (אין לי רעיון כרגע בראש, אבל בשביל זה יש אנשים יצירתיים שמשלמים להם מליונים ;) )

תעשיית המוזיקה יכולה לדוגמא לאפשר הורדות שירים ולהשיג את הכסף שלנו דרך כרטיסים להופעות דיגיטליות ברחבי העולם.

לסיכומו של דבר, צרכנים, כמו כל דר אחר בעולם, משתנים והתעשייה צריכה להשתנות גם. לא ייתכן שהמודל העסקי יישאר קבוע לאורך עשרות שנים כשממול כל העולם הטכנולוגי השתנה.

ואני מניח שכבר הבנתם שלי אין שום בעיה עם ההורדות האלה :xyxthumbs:

נ.ב:

אני ממש ממש ממש לא תומך ולא מועדד מכירה של אותם הסרטים/משחקים/שירים שהורדנו בחינם מהאינטרנט. כמו שאני רואה בהרבה מקומות דוכנים של עבריינים.

פורסם

למכור פרוצים זה כבר מגעיל

אין לזה אף הצדקה מוסרית

יש הבדל ענק בין לצרוך באופן פרטי

לבין לעשות כסף מיצירות של אחרים

פורסם

תמיד מחייך אתה טועה

אני לא מסכים שאם משחק היה עולה 50 שקל אנשים לא היו קונים

אני בהחלט כן

אני עדיין קונה משחקים

יש לי ויי מיום ההשקה ויש לי 2 זלדות,ועוד 3 משחקים

ועכשיו קניתי את SSBB

לפני כמה שנים טובות קניתי את הגיימקיוב עם מאריו קראט ועוד כמה שלטים באיזה 1800 שקל

שגיימקיוב עם שלט ומשחק עלה בארהב 100 דולר!!!!

ההבדל עצום! ולא הגיוני...כי אין יבוא רשמי של נינטנדו אבל זה לא מצדיק את המחיר של PS3 שיש יבוא רשמי...לדבי XBOX אני לא יודע

המחירים מגוחכים ואני אישית לא יכול לעמוד בהם אבל אני בכל מקרה מאד ספציפי

פורסם

אם משחקי קונסולות היו עומדים בארץ על מחיר של 200 שקל

שלדעתי זה מחיר צודק מאוד

ומשחקי קונסולות נידות על 120 שקל

הייתי קונה את הקונסולות בלי ציפ או פריצה כל שהיא

וכן הייתי קונה משחק פעם בחודש חודשים

אבל זה לא המצב בכלל וחבל שככה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים