עבור לתוכן

בעיית איטיות בגלל הראד דיסק נוסף

Featured Replies

פורסם

שלום חיברתי היום עוד הארד דיסק של 80 גיגה למחשב עכשיו הוא מחובר ביחד אם הכבל של הצורב וכשאני נכנס לתיקיות של ההארד דיסק הוא לפעמים נתקע לאיזה 10 שניות ואז עובד ההארד דיסק השני שיש לי מחובר בחיבור הקטן הזה ולא הפס הזה כמו של הצורב

איך אני יכול לעשות שהוא לא יאט לי את המחשב

פורסם

האם הצורב שעל הכבל מחובר כראשי (MASTER) או משני(SLAVE)?נסה לגמפר את הHD כראשי ועדיף אף לשים אותו על כבל לבד (אם ישנה אפשרות כזו).מה אתה יודע על הדיסק שחיברת?האם אתה בטוח שהוא תקין ולא הוא זה ש"תוקע".אולי יש בעיה בכבל או בחיבור.

פורסם
  • מחבר

ההאד דיסק היה של המחשב הישן שלי הארד דיסק של חברת HITACHI

עכשיו על הלוח אם יש לי רק חיבור אחד לכבל כזה שדרכו היה מחובר הצורב עכשיו הכבל עצמו יש לו שתי חיבורים אחד באמצע ואחד בסוף זה שבסוף מחובר לצורב וזה שבאמצע להארד דיסק

עכשיו בגלל שההארד די ישן והמחשב חדש בגלל זה בלוח אם יש כבר יציאות חדשות להארד דיסק וההאר דיסק שבא אם המחשב מחובר דרך כבל כזה

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_1992&products_id=14303

לא בצבע כחול כבל רגיל

אז יכול להיות שהבעיה בגלל ששני הארד דיסקים מחוברים אבל בחיבורים שונים

דרך אגב בהארד דיסק שהיה במחשב אין בעיית איטיות

ויש לי עוד שאלה במחשב בישן היו לי שתי כוננים C וD וכמובן במחשב הזה זה גם שתי כוננים יש אפשרות לחבר אותם לכונן אחד מבלי לפרמט ?

סליחה על הבורות פשוט אין לי מושג בכול העניין של אמצעי אחסון וגם אני לא יוד עאת השמות של הכבלים

פורסם

הדיסק בקשיח שחיברת בנוסף הוא הגורם לצוואר הבקבוק.

מדובר בדיסק ישן ואיטי (ויתכן שיש לו כבר בעיית בלאי) בפרט לעומת הדיסקים החדישים של היום.

אגב, מהו הדגם של הדיסק הראשי שלך במחשב ?

בכל מקרה, מערכת ההפעלה מנהלת קבצים על כל דיסק (קריאה/כתיבה) וה 80GB הוא צוואר הבקבוק.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת צוואר בקבוק ?

זהו ההארד דיסק הראשי

http://zap.co.il/model.asp?model_id=580060

ככה מחובר ההארד דיסק השני

[attachment deleted by admin]

פורסם

אל תדאג הבנו איך הם מחוברים.הישן מחובר בחיבור IDE (PARALEL ATA והחדש סאטה אך כאן אין בעיה (גם אצלי ככה שתרגע :xyxthumbs: )

יתכן והבעיה כמו שציין קודמי במהירות סיבוב של הדיסק הישן.עכשיו הדיסקים הפשוטים הם 7200 סל"ד ויתכן ושלך עיטי יותר.אם זאת לדעתי זה לא נורא כל עוד אתה משתמש בו ככונן איחסון בלבד.(לא מתקין עליו מערכת הפעלה תוכנות משחקים וכ"ו).אתה בטוח שגימפרת נכון שחיברת את הדיסק לכבל?מאחורי הדיסק והצורב שאני מניח שגם מחובר עליו יש צובציק קטן שנקרא גמפר.צריך לשים אותו במצב נכון לפני שמחברים.יתכן ושני ההתקנים מחוברים בכMASTER.איך עובד הצורב לאחר שהוספת דיסק לאותו כבל?הרגשת בשינוי כלשהו?

פורסם
  • מחבר

חחחח פשוט אני לא טוב בניסוח אז שלא תשברו את הראש שמתי תמונה

לאיזה צופציק אתה מתכוון לאיפה שמחברים את הכבל יש מין ריבוע אם 6 או 8 פינים והצופציק מחבר בין 2 לזה אתה מתכוון ?

וכמובן שאני לא מתכוון להתקין שום מערכת הפעלה על ההארד דיסק הזה זה רק בשביל שירים וכל זה

וכן כשאני מכניס דיסק לצורב עד שאני לא לוחץ על הכונן הוא חא מראה לי את השם של הדיסק והצורב לא שומעים אותו עובד

פורסם

תראה, בכבל שמחובר לצורב אפשר לחבר שני דברים - אחד מהם נקרא MASTER והשני SLAVE

נסה - רק לצורך הבדיקה לנתק את הצורב - ולהשאיר רק את הדיסק ה"חדש"

אם זה יפתור את הבעיה - אתה תצטרך לסדר שהצורב יהיה SLAVE

אחרי שתבדוק, נסביר איך

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על התגובות עכשיו יש לי שאלה אחרת

לפני כ10 דקות נתקע המחשב וההארד דיסק התחיל לתקתק בלי סוף ואז שהוצאתי אותו הוא היה רותח ועכשיו ניתקתי אותו מישהו יודע למה זה קרה

העיקר שהוצאתי ממנו את הדברים החשובים זה יותר חשוב לי מההארד דיסק (תמונות וסרטונים משפחתיים שהיו עליו )

פורסם

התיקתוק זה סימן מאוד גרוע.כנראה בהוא בשלבי גסיסה.מזל שלך שהספקת לגבות את מה שחשוב לך.גם אם הוא עדיין עובד לא הייתי משאיר אותו מחובר למחשב.בטח אם הוא נורא מתחמם.פשוט תוותר עליו.80 גיגה לא שווים הרבה כיום.העיקר זה המידע והבנתי שאין לך עוד בעיה אם זה.

פורסם
  • מחבר

לא אין לי בעיה אם זה אני ניסיתי לחבר אותו בשביל בתמונות הסרטונים כי פשוט כי פשוט כל התמונות והסרטונים היו על ההארד דיסק ולא היה לי גבוי במקום אחר

אז בגלל זה ההארד דיסק עצמו לא חשוב

בכל זאת תודה רבה לכם על העזרה שלכם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים