עבור לתוכן

מחשב לעיצוב גרפי+משחקים עד 3500 ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום,

המחשב ישמש לעיצוב גרפי - בתוכנות ArtRage, Flash, Fireworks, Photoshop, וכן לתלת בתחום המידול שימוש ב- ZBrush, Mudbox, Poser, Maya. הדגש הוא בעיקר על עיצוב ואנימציה בדו, והמידול הינו מזדמן.

המשחקים זה לשימוש מזדמן, אך אני רוצה ליהנות מהם ברזולוציה 1280x1024.

התקציב כפי שניתן מעט דוחק. לא נדרש מסך או ציוד היקפי, ולא מתוכנן OC.

השקט חשוב, אך בהחלט מובן שהתקציב לא מותיר הרבה לתחום זה.

אני מעונין במארז Mid-Tower, אין לי מקום ל- Full-Tower (המימדים של 6a19 למשל זה המקסימום עבורי).

לאור ההמלצות השונות בפורום, ולאור התקציב, חשבתי על הרכיבים הבאים, אשמח אם תכוונו אותי במה להשקיע יותר:

מעבד - e8200 (האם להשקיע 300 ש"ח נוספים ב- quad? אם כן, על חשבון איזה רכיב)

לוח אם - Gigabyte P35-DS3L

זכרון - 1024x2 GB DDR2 800 CL4 (האם להשקיע ב- 4GB, זה משמעותי?)

דיסק - wd 3200aaks (ובעתיד אוסיף עוד אחד)

צורב - samsung s203b

כ. מסך - אני מבין שהמשתלם היום זה 9600GT בסביבות 800 ש"ח.

ספק - Liberty 400w, לא חושב שיש ספק זול יותר שהוא גם מודולרי וגם איכותי כמוהו.

מארז - אני חושב שאלך על 6a19b + קיט השתקה של Thermaltake + מאווררים שקטים - יעלה כ- 300 ש"ח ביחד.

יוצא בערך 3,600 ש"ח. אשמח לתגובות והמלצות קונקרטיות.

פורסם
  • מחבר

הקפצה!

בגלל התקציב המוגבל, לא ברור לי היכן כדאי יותר לקצץ והיכן יותר להשקיע, אשמח לעזרה.

הקניה מתוכננת לקראת אמצע אפריל (עוד שבועיים).

פורסם

בבקשה - מפרט ראשוני :

מארז : CompuCase 6A19B-NPS (מאווררים : תומך ב-2x120mm, כולל 1x120mm) - כ-190ש"ח

מארז - ערכת השקטה : ThermalTake Noise Dampening Kit A2384 - כ-70ש"ח

מארז - מאווררים נוספים : 1x Arctic Cooling 120mm Fan AC-AF-Fan-120 - כ-40ש"ח

ספק-כוח : FSP 400-PNR 400W - כ-180ש"ח

לוח-ראשי - אפשרות 1 : Gigabyte GA-P31-DS3L P31/ICH7-Based - כ-370ש"ח

לוח-ראשי - אפשרות 2 : Asus P5KR P35/ICH9R-Based - כ-620ש"ח (כולל תמיכה חומרתית ב-RAID ; כולל חיבורי Firewire בעבור לכידת-וידאו)

מעבד-ראשי - אפשרות 1 : Intel Core 2 Duo 3.0GHz 6MB-Cache 1.33GHz-Bus 65W-TDP OEM E8400 - כ-1000ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 2 : Intel Core 2 Quad 2.5GHz 6MB-Cache 1.33GHz-Bus 95W-TDP OEM/Box Q9300 - כ-1370ש"ח (עדיף בהרבה לעומת ה-Q6600)

פתרון-קירור למעבד : GlacialTech Igloo 5600 w/ PWM Fan - כ-90ש"ח

זיכרון-ראשי : 2x OCZ 2GB 800MHz CL5 - כ-500ש"ח

כרטיס-תצוגה : Palit nVidia GeForce 9600GT 512MB-GDDR3 - כ-800ש"ח (איננו מיועד לשימושים מקצועיים, אך צפוי להספיק לשימושי דו-מימד ותלת-מימד מקצועיים בסיסיים)

כוננים-קשיחים - אפשרות 1 : 1x WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-350ש"ח

כוננים-קשיחים - אפשרות 2 : 2x WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-700ש"ח (בחירה באפשרות זו מחייבת גם בחירה בלוח-הראשי מאפשרות #2 ; מיועדים לחלוקה למערכי RAID באמצעות מערכת ה-Intel Matrix Storage - ובתצורה זו : איזור RAID-1 בעבור מערכת-ההפעלה ונתונים-קבועים, ואיזור RAID-0 בעבור נתונים-זמניים)

כונן-תקליטורים : LG GSA-H6xNK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA או Pioneer DVR-21xBK S-ATA - כ-150ש"ח

וסה"כ : החל מכ-3740ש"ח (כולל הרכבה ובדיקה - בחלק מהחנויות בלבד).

פורסם
  • מחבר

תודה hw_joe !

כמה שאלות:

1) אני רואה שהמלצת על ה- q9300 - הוא יהיה זמין לרכישה בעוד שבועיים?

2) האם לא נכון יותר לרכוש את ה- Liberty 400 ? יש לי אותו היום במערכת הנוכחית שלי (מפרט בצד, עברה לאחי) ואני מאוד מרוצה.

3) לאור התקציב והשימושים, היכן היית משקיע יותר, במעבד או בזכרון?

4) בהנחה ואני מעדיף שלא להשקיע ב- RAID עכשיו, למה לרכוש P31 ולא P35? האם סוגיית הזכרונות לא תגביל אותי במעבד q9300, או שעבור זכרונות 800 אני לא ארגיש כלל בהבבדל (אני מתייחס להערה של גיגהבייט לגבי ה- downclock באפיק הזכרונות כשמשתמשים במעבדים החדשים עם זכרונות של two-side או כשממלאים את כל ארבעת אפיקי הזכרון).

פורסם

1. ה-Q9300 זמין כבר לרכישה בארץ.

2. כעיקרון, לא.

3. אם ממש אין ברירה, שנמך הזיכרון לנפח 2GB, והשקע במעבד מרובע-ליבות מסדרת ה-Q9000.

4. אם תתקין בלוח-ראשי כלשהו זיכרון-ראשי בתצורת 2x2GB, אז לא תהיה צפוי להיתקל בבעיה של שינמוך מהירות אוטומטי של הזיכרון ע"י ערכת-השבבים. וזאת בניגוד, למשל, לתצורת 4x1GB (אשר ממנה גם עדיף לתכנן להימנע).

פורסם
  • מחבר

OK, תודה.

לגבי ה- FSP, קראתי עליו קצת, ואני חושש שהוא לא יתאים לי - הוא P-PFC, ואני חושב שזאת תהיה טעות שלא להשקיע בספק טוב למערכת.

אני מבין שברמת המחיר שלו הוא בהחלט המומלץ היום בארץ, ואני מבין למה אתה ממליץ עליו, אבל אני אשאר עם ה- Liberty 400.

אם אתה חושב שההתעקשות על Active PFC היא מיותרת, אשמח לשמוע דעתך.

בכל מקרה, עזרת לי מאוד. המון תודה על התגובות ועל הנכונות.

פורסם

מבחינתך, כצרכן זעיר בכלל, וכצרכן ביתי בפרט (אשר מחוייב רק על ההספק-האמיתי - ולא על ההספק-לכאורה שבו מחוייבים (החל מ-PF 0.92 ומטה), למשל, צרכנים תעשייתיים), אין כל סיבה טובה להתעקש על ספק-כוח הכולל מערכת PFC כלשהי - וקל וחומר מערכת Active PFC. למידע מפורט בנושא ה-Power Factor, ר' כאן.

כך או כך, טרם הצלחתי להבין מדוע מתעקשים כאן לפעמים להתקין את הביטוי "לא איכותי" שלא במקומו - שהרי אין קשר כלשהו בין תצורת ספק-הכוח לבין איכות התכנון, הרכיבים, ועבודת-ההרכבה שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים