עבור לתוכן

האם חייבים לבצע ריסטרט בכל הסרה של תוכנה?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

סוף סוף לאחר שקיבלתי את הרישיון הנוסף ל-YOUR UNINSTALLER 2008 ,אני מתכוון להתחיל לעשות קצת סדר במחשב.

אבל לפני זה רציתי לשאול- האם בכל הסרה של תוכנה/מקודד/פילטר ,חייבים לאתחל את המחשב, או שרק לגבי תוכנות מסוימות?

איך אני בעצם אמור לדעת, מתי צריך ריסטרט, ומתי לא חייב?

תודה

פורסם

אם לאחר ההסרה של התוכנה אתה מתכוון להתקין אותה מחדש (גירסא חדשה) עדיף לעשות ריסטרט גם אם אין דרישה מהתוכנה. כמו כן בתוכנות בעיתיות שיורדות רק באמצעות הUNINSTALLER הייתי עושה ריסטרט.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אז רק עוד שאלה אחת להבהרה:

נניח שאני מעוניין להסיר מספר תוכנות שלחלקן רצוי לעשות ריסטרט, וחלקן לא.

אז האם חשוב לבצע ריסטרט מיד אחרי כל הסרה, או שניתן להסיר את כל התוכנות ברצף אחת אחרי השנייה, ורק בסוף לבצע ריסטרט כללי?

פורסם

רק בסוף לבצע ריסטרט , אין צורך לכל תוכנה בנפרד ^^

פורסם

רק בסוף לבצע ריסטרט , אין צורך לכל תוכנה בנפרד ^^

ב-99% מהמקרים זה נכון, למרות שאני מסוגל לחשוב על תסריטים הזויים שבהן זוג תוכנות אשר תלויות זו בזו ידרוש הסרה בסדר מסוים והפעלה מחדש של המחשב באמצע, כחלק מהתהליך.

פורסם

^^

כמו האנטיוירוס ושרות העדכונים של Norton Antivirus. נתקלתי בזה בעבודה... פשוט גאונים :nixweiss:

פורסם

חחח רק הם עשו את זה בנפרד או שיש עוד ?

פורסם
  • מחבר

ב-99% מהמקרים זה נכון, למרות שאני מסוגל לחשוב על תסריטים הזויים שבהן זוג תוכנות אשר תלויות זו בזו ידרוש הסרה בסדר מסוים והפעלה מחדש של המחשב באמצע, כחלק מהתהליך.

והיה כאשר האחוז הזה יתרחש, האם אמורה להופיע הודעה של התוכנה שיש לבצע ריסטרט, או שזה משהו שאני אמור להחליט עליו על סמך אינטואיציה? :)

פורסם

אם תנסה להיות חכם ולהסיר כמה תוכנות פשוט תקבל איזה הערה ש"היישום XX שייך לחלק מחבילת בלה בלה" או משהו בסגנון.

וזה בעצם יחייב אותך לבצע ריסטרט כדי להשלים את ההסרה של התוכנה הבסיסית.

למשל במקרה של Norton, קודם מסירים את האנטיוירוס ורק אחרי ריסטרט אפשר גם את ה-Live update שלהם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה חברים.

:xyxthumbs:

פורסם

במילים אחרות מה שהם אמרו לך, והם צודקים גם מהניסיון שלי, זה שאתה יכול בביטחה להסיר כמה וכמה תוכנות ולהגיד לכל אחת "restart later". לא יגרם שום נזק וכל התוכנות יסירו את כל השאריות שהן אמורות להסיר בפעם הבאה שתאתחל.

אני, אגב, גם לא מתייחס ברצינות כאשר תוכנה אומרת לי בסוף ההתקנה שלה "אתה חייב לאתחל" - ברוב המקרים, אין שום הכרח... וגם שם מהניסיון שלי אין שום נזק אם ניסית להריץ משהו ואכן היה דרוש איתחול. התוכנה פשוט לא תעבוד עד האתחול, אך לא תינזק...

פורסם
  • מחבר

במילים אחרות מה שהם אמרו לך, והם צודקים גם מהניסיון שלי, זה שאתה יכול בביטחה להסיר כמה וכמה תוכנות ולהגיד לכל אחת "restart later". לא יגרם שום נזק וכל התוכנות יסירו את כל השאריות שהן אמורות להסיר בפעם הבאה שתאתחל.

אני, אגב, גם לא מתייחס ברצינות כאשר תוכנה אומרת לי בסוף ההתקנה שלה "אתה חייב לאתחל" - ברוב המקרים, אין שום הכרח... וגם שם מהניסיון שלי אין שום נזק אם ניסית להריץ משהו ואכן היה דרוש איתחול. התוכנה פשוט לא תעבוד עד האתחול, אך לא תינזק...

אני דווקא התכוונתי לתוכנות שבהם לא מופיעה הודעה שיש צורך באיתחול.

כאשר מופיעה הודעה של "אתה חייב לאתחל" , כאן אין לי שום התלבטות. אני מבצע ריסטרט מיד, כמו יקה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים