עבור לתוכן

סט חדש! D: התחדשתי ב Microsoft Bluetooth elite desktop

Featured Replies

פורסם

בניגוד לקודם, הפעם זה גם עובד כמו שצריך.....

אוקיי, אז לחוות הדעת-

המקלדת-

מה שלא רואים בתמונות זה שהמקשים בצבע כחול שקוף, מאוד נחמד ויפה. המשקל של המקשים קל בהרבה מהמקלדות של לוג'יטק והם גם עושים קצת יותר רעש בלחיצות, אבל לא משהו רציני. מדובר בפלסטיק איכותי בכל מקרה

הדבר היחיד שמדאיג אותי זה שנראה לי שמדובר בהדפסת עברית ולא חריטה, אני מקווה שאני אתבדה בעניין הזה.....

המקלדת די גדולה (פחות מהקודמת, אבל עדיין)

ה Layout שלה רגיל לחלוטין, והיא לא מתיימרת להיות ארגונומית או משהו (למרות שגם פה יש פד גומי מוקשח להנחת פרק כף היד. לא רע.)

בנוסף אפשר למצוא פה-

5 מקשי פייבוריט, מקש Show favourites, מקשי מדיה סנטר, מקש לתמונות, למסמכים ולמוזיקה (3 נפרדים), מייל, אינטרנט, ומסנג'ר.

בצד- מקשי לוג אוף, מצב שינה, ומחשבון.

תוספת מבורכת מאוד שאני אשמח לראות בעוד מקלדות- גלגלת! גלגלת Tiltwheel, ומעליה מקשי back/Foward.

כאמור, לא מדובר ב layout חדשני או שונה, ולכן אין זמן הסתגלות, אפשרי להתחיל לחרוש באופן מיידי.

בשביל חיסכון בסוללה לא תמצאו פה לדים ל CAPS/NUM/SCROLL LOCK

אבל- יש חיווי בעדרת התוכנה המצורפת למחשב.

העכבר-

Microsoft IntelliMouse explorer for bluetooth

עכבר אופטי 800DPI. בהתחלה טיפה קירטע (תזוזה לא חלקה), אבל נכון לעכשיו הכל זז חלק מאוד. חיפוש קצר בגוגל העלה שכל פעם שהעכבר "מתעורר" ביחד עם המקלדת, יש איזו חצי דקה של תנועה קצת מקרטעת. לא רציני.

העכבר גם כן כחול כמו המקלדת, מאוד יפה, הרבה יותר נוח מה LX8 של לוג'יטק, יש מקום לאגודל ומגרעות לאצבעות.

גם פה יש Tiltwheel.

קצת מפריע לי שבגלגלות אין "קליקים" שאני רגיל אליהם אלא תנועה חלקה, אבל מצד שני, זה עושה את הגלילה בדפים ארוכים קצת נוחה יותר.

טווח- בניגוד ל WAVE של לוג'יטק, פה אין הפרש בין העכבר למקלדת. שניהם סיפקו אצלי מעל 6 מטר מעבר לקיר אחד, תנועת עכבר חלקה לגמרי, אין "פספוס" אותיות במקלדת, ובנקודה זו נגמר לי המקום לבדוק, ככה שקצת קשה לי לתת טווח מדויק. אבל בקיצור- הרבה.

הסט מגיע עם מתאם בלוטות' קטנטן (לפי מה שהבנתי זה Bluetooth 2.0), התיאום שלו עם העכבר נעשה בשניות, עם המקלדת קצת מעצבן (צריך להקליד קוד בן 10 ספרות בפחות מ 30 שניות על המקלדת, בלי שום חיווי שיראה לכם אם הקלדתם נכון או לא.)

אבל העסק הזה חד פעמי, גם אחרי ריסט המחשב מזהה מיידית את העכבר והמקלדת, הכל פועל חלק.

הערה- המקלדת צורכת -3- סוללות AA, לא 2.

זמן הסוללה המוצהר- 6 חודשים, גם למקלדת וגם לעכבר. ביקורות ברשת מעלות שהמקלדת באמת מחזיקה משהו כזה בשימוש כבד, העכבר 3-4 חודשים.

לסיכום:

סט נפלא, די יקר (500-550 שקל ברוב החנויות) אבל שווה כל אגורה.

תמונה-

http://images.digitalmedianet.com/2004/Week_42/cco8k9j3/story/bt_product_shot400_183.jpg

יש לציין שהסט נראה הרבה יותר יפה במציאות.

פורסם

תתחדש, מקווה שהפעם תיהיה מרוצה לאורך זמן

ולא יחזור המקרה של הסט הקודם. ;)

פורסם
  • מחבר

תודה

והפעם נתתי את הביקורת לאחר כמה שעות שימוש ולא אחרי פחות משעה.

עם הסט הקודם, זה היה בערך הזמן של הניתוק השלישי.

הסט הזה עובד שיגעון :xyxthumbs:

פורסם

תתחדש.. אבל הוא לא ישן כבר ?

אם אני לא טועה כבר יש אותו כמה שנים בשוק..והוא יחסית יקר ..

בכל זאת,תהנה איתו .. ;)

פורסם
  • מחבר

אכן הסט הזה כמעט שנתיים בשוק, לא "כמה שנים". ומצד שני, עד היום אין סט שנותן יחס מחיר/תמורה יותר טוב למי שמחפש טווח :\

ה 6000 של מייקרוסופט לא משהו, ולוג'יטק מרשים לעצמם לתמחר סטים ב 500 שקל ומעלה שהם בכלל 27MHZ......

ובכל מקרה, למרות גילו ה "מופלג", הטכנולוגיה שהוא משתמש בה היא עדיין העדכנית ביותר-

BLUETOOTH 2.0 והמתאם שמגיע איתו תומך ב EDR ובעד 7 מכשירים במקביל (בלוטות' 2.1 נכנס לשימוש רק בסוף 2007, ועדיין אין בכלל סטים שמשתמשים בו... וחבל)

אם תשווה אותו לסטים האחרים בשוק, תראה שכרגע אין סיבה לא לקנות אותו, גם במחיר הנוכחי.

מייקרוסופט אפילו לא הורידו אותו עדיין מייצור, מה שיש בחנויות זה מלאי "טרי"

פורסם

העכבר מעולה (מניסיון... יש לי אחד ליד המיטה כשאני משתמש במסך הגדול), תתחדש! :xyxthumbs:

פורסם

ה Layout שלה רגיל לחלוטין

חוץ מהעובדה שמקשי ה-Ins/Del/Home/End/Pgup/Pgdn מסודרים באופן שונה, אבל זה כבר כמעט סטנדרטי במקלדות של Microsoft וחלק מ-Logitech. כמו גם ה-F-Lock המעצבן.

קשה מאוד היום לקנות מקלדת עם layout ממש סטנדרטי. ובמקלדות המתקדמות, האלחוטיות ו"שוות" - כמעט בלתי אפשרי.

תתחדש.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה כולם ;D

ועכשיו לעוד קצת רשמים, אחרי שימוש קצת יותר כבד.

בנוגע לקרטוע של העכבר- נעלם כלא היה. מחקר מעמיק יותר חושף שרק מתי שיש ניתוק מוחלט וחיבור מחדש של העכבר למתאם בלוטות' כזה או אחר הוא טיפה יקרטע בהתחלה.

חיברתי את המקלדת למחשב הנייד שבו מתאם בלוטות' פנימי, עכבר לייזר בלוטות' לנייד כבר יש, וירדתי לשחק COD4 בסלון על ה LCD של ה 42".

אלוהי ;D

אני יושב בערך 3 מטר מהטלויזיה. אין לאגים, ניתוקים, קרטועים, פספוס לחיצות או משהו כזה. הכל מגיב מיידית.

העליתי את Guitar hero בשביל לבדוק כמה אפשר לסחוט מהמקלדת-

ושוב, אין פספוס מקשים או לאג מסוים בין הלחיצה לביצוע הפעולה (ואני משחק על Hard ו Expert)

למרות שהסט מוכרז כ ל "XP בלבד", הוא עובד מעולה עם ויסטה, המקשים פועלים עם המדיה סנטר, ועד עכשיו לא נתקלתי בשום בעיה גם על הויסטה.

שימו לב שחקני CS-

לקמפרים שביניכם, הסט הזה לא יתאים. הזמן עד שהמקלדת נכנסת למצב שינה הוא כדקה או 2, לא בדקתי במדויק. מי שמתקמפר יאכל אותה, כי לוקח למקלדת בערך חצי שניה "להתעורר", ובזמן הזה קאמפר אחר יכול לצלוף בכם.

בהקלדה, זמן ההתעוררות של המקלדת לא רלוונטי- המקלדת לא מפספסת מקשים שהוקלדו בחצי שניה הזו, ברגע שהיא מתעוררת כל האותיות פשוט יופיעו בבת אחת, אז אפשר להקליד כרגיל.

זמן ההתעוררות של העכבר הוא פחות מרבע שניה, ולא רלוונטי בכלל.

-עד היום לא הערכתי מספיק את הפוטנציאל של גלגלת במקלדת.

שאתם שרועים על המיטה, העכבר במרחק גדול מדי ותצטרכו להזיז את עצמכם בשביל להגיע אליו- אפשר לשכוח מזה, ולשבת לקרוא את הפוסטים האינטיליגנטיים ב HWZ בעזרת הגלגלת. במשחקים, אפשר להחליף נשק עם הזרת בזמן שהאצבע שלכם לא יורדת מכפתור האש בעכבר, ושאר האצבעות נשארות על ה WASD.

לא חוויתי שום ניתוק נכון לעכשיו, תיאמתי בקלות את ה W850 שלי למתאם הבלוטות' הכלול של מייקרוסופט, ויש לי הרגשה שאני לא יכול לעזוב את המקלדת ככה- המקשים השקופים האלו דורשים מוד למקלדת של כמה LEDים (עם סוללה נפרדת כמובן, יש בתחתית המקלדת שקע עם די והותר מקום) עם מתג כיבוי והדלקה.

QTTP- אני כבר לא בדיוק פוזל לעבר מקשיה PGUP/DN, משתמש רק בדליט, הום ואנד, וכולם ממוקמים פה בצורה טובה. ה F LOCK אי שם בקצה המקלדת, אני לא מתקרב אליו....

אכן לא layout סטנדרטי לגמרי, אבל גם לא רחוק מזה.

אז זהו, סה"כ. יופי של סט. עדכון הבא- שיגמרו הסוללות.

פורסם

ה F LOCK אי שם בקצה המקלדת, אני לא מתקרב אליו....

אתה צודק. בדיקה העלתה שבמקלדת הזאת, להבדיל מכל הקודמות, ה-F-LOCK הזוועתי שדופק את כל מקשי ה-F זוכר כשמבטלים אותו ולא משתחזר בכל הפעלה של המחשב. סוף-סוף הם קלטו ב-Microsoft, אין מה לומר. ;D

פורסם

תתחדש על הסט!

ד"א הקרטוע הזה שאתה מתאר לאחר הירדמות של המקלדת\עכבר זה משהו שתמיד קורה עם ציוד עם מוצרי BT כאלה?

פורסם
  • מחבר

הקרטוע לא קורה אחרי הירדמות, אלא אחרי ניתוק מוחלט (ביטול ה PAIRING) בין העכבר למחשב, וחיבורו מחדש.

בנוגע ללאג של המקלדת, היא מכבה את עצמה בשביל לחסוך בחשמל.

בעיקרון זה תלוי במוצר, אבל רובם המוחלט של מוצרים שמשתמשים ב BT עושים משהו דומה. גם לאוזניות BT לדוגמה לוקח שניה וחצי בערך לענות לשיחה ולעבור למצב פעיל ממצב ההמתנה שלהן.

פורסם

יש אפשרות למנוע את זה או לעשות משהו לפתור זאת?

פורסם
  • מחבר

חוץ מלדאוג ללחוץ על אחד המקשים מדי פעם, לא כ"כ.

אפשר לדעת אבל למה זה כ"כ מרתיע אותך? זה חסר חשיבות לגמרי :\

.....או שאתה קמפר כבד? :smile1:

פורסם

סליחה על הבורות,מה זה "קמפר"?

יש לי את ה-V470 עם הלפטופ שלי ואין ספק שמדובר בפיתרון אלחוטי מדהים,טווח ענק ומאוד משמעותי במיוחד לעבודה על נייד.רק לא הבנתי מדוע כשאני לא משתמש בעכבר גם לשנייה הוא פשוט "נרדם" וצריך להתעורר ואז מקרטע לאיזה חצי שנייה וחוזר לעבוד כרגיל,להבדיל לדוגמא מעכבר חוטי שתמיד "ער".

אם אתה אומר שככה זה בBT אז אני מקבל,חשבתי אולי שזו בעיה רק אצלי.

פורסם
  • מחבר

...בתכל'ס, זה לא אמור להיות בולט ברמה שזה אמור להפריע לך.

כמו שציינתי, לעכבר בקושי לוקח זמן להתעורר (פחות מרבע שניה) ולא שמים לזה לב בכלל

ככה זה גם בעכבר שלי לנייד (Microsoft laser mouse for bluetooth 5000)

יכול להיות שהזמן שלוקח לעכבר של לוג'יטק להתעורר פשוט ארוך יותר.

אם עכברים אלחוטיים היו "ערים" כל הזמן, זמן הסוללה היה רבע ממה שהוא כרגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים