עבור לתוכן

דרושים-לוח אם SLI למעבד Q9XX תקציב: 800-600 ש"ח וזיכרונות 4GB תקציב: עד 600 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני צריך לוח שיחזיק 2X9800GTX או 2X8800GTS, ומעבד Q9300/9450 לביצועים גבוהים במשחקים, ואם זה כדאי לעתיד גם DDR3.

אני לא מבין כל כך מה ההבדל בין הציפסטס השונים: P35, X38, X48, 750i, 780i. ורציתי לדעת מה הכי כדאי ולמה.

עכשיו, אני לא בטוח בזה, אבל אולי מתוכנן OC למעבד או לכרטיסי מסך בעתיד, ובכל מקרה עדיף שאני אקח לוח שיאפשר לי את אופציה כזו.

הבנתי שה-p5N-D לא מתאים ל-OCבגלל הציפסט שלו 750i.

עוד לוחות ששמעתי שהמליצו עליהם הם: Gigabyte GA-N650SLI-DS4L וה-ASUS P5N-E.

דרישות נוספות: כמה שיותר חיבורי PCI-E/יציאות USB, כל החיבורים ה"סטנדרטים".

זיכרון: אין דרישות מיוחדות.

תודה.

פורסם

אני צריך לוח שיחזיק 2X9800GTX או 2X8800GTS, ומעבד Q9300/9450 לביצועים גבוהים במשחקים, ואם זה כדאי לעתיד גם DDR3.

אני לא מבין כל כך מה ההבדל בין הציפסטס השונים: P35, X38, X48, 750i, 780i. ורציתי לדעת מה הכי כדאי ולמה.

עכשיו, אני לא בטוח בזה, אבל אולי מתוכנן OC למעבד או לכרטיסי מסך בעתיד, ובכל מקרה עדיף שאני אקח לוח שיאפשר לי את אופציה כזו.

הבנתי שה-p5N-D לא מתאים ל-OCבגלל הציפסט שלו 750i.

עוד לוחות ששמעתי שהמליצו עליהם הם: Gigabyte GA-N650SLI-DS4L וה-ASUS P5N-E.

דרישות נוספות: כמה שיותר חיבורי PCI-E/יציאות USB, כל החיבורים ה"סטנדרטים".

זיכרון: אין דרישות מיוחדות.

תודה.

קודם כל, אם מתוכנן SLI אז לוחות עם צ'יפסט של אינטל (X38 X48 P35) הם לא אופציה כי הם לא תומכים בSLI.

לוחות סטייל 650i תומכים ב-SLI אבל הם מיושנים כבר. בארץ משום מזה, ה-750i היחידי שזמין הוא של ASUS למרות שיש גירסאות נוספות של הלוח מ-MSI ו-ABIT אבל כאמור רק האסוס נמכר בארץ. לוחות חדשים יותר שמצויינים לOC ותומכים ב-DDR3 הם מסדרת 790i והם יקרים בטירוף שלא לדבר על ה-DDR3.

לוח כזה מתחיל מ-1300 ש"ח והוא מפלצת OC. אני ממליץ לך לקחת לוח כזה (790i) רק אם אתה מתוקצב היטב ובטוח שתבצע OC שכן זכרונות DDR3 עדיין יקרים מידי ולא דרושים ממש כמו גם הלוחות האלו למי שלא מתכנן המהרה.

פורסם
  • מחבר

יש לי תקציב ל-790i, אבל היחס עלות/תועלת שלו שווה את הכסף? השיפור לעומת ה-650i/750i כזה גדול שהוא משתלם לקנייה

או שעדיף לי לקחת לוח עם ציפסט פחות מתקדם שנותן ביצועים קרובים? יותר חשוב לי קודם שתהיה תמיכה ב-DDR3

מאשר יכולות OC.

אז איזה זיכרון/לוח עונים הכי טוב על הצרכים שלי? כי אני קצת בבילבול מכל הלוחות השונים. :)

תודה.

פורסם

ה 750i יספיק לך ב 99%. (עם תמיכה ב DDR3)

אלא, אם אתה מתכנן להריץ משחקים על מסכי ענק (24" ומעלה) ואז,

אם יש לך מספיק "תקציב" לכל הסיפור הזה ביחד (שיפור לא גדול במיוחד - לעומת תוספת גדולה במחיר).

פורסם
  • מחבר

ה 750i יספיק לך ב 99%. (עם תמיכה ב DDR3)

אלא, אם אתה מתכנן להריץ משחקים על מסכי ענק (24" ומעלה) ואז,

אם יש לך מספיק "תקציב" לכל הסיפור הזה ביחד (שיפור לא גדול במיוחד - לעומת תוספת גדולה במחיר).

תודה. אתה בטוח שה-P5N-D תומך DDR3?

זכרונות מתלבט בין: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=278 ל-http://tms.co.il/product/4754

מה כדאי?

פורסם
  • מחבר

תומך DDR2, למה לך DDR3?

אם זה נכנס בתקציב אז למה לא? אם ה-DDR3 הפוך רלוונטי בקרוב זה חוסך לי לקנות לוח חדש.

בכל מקרה נראה לי שה-P5N-D הכי משתלם, אז אני אשאר איתו.

תודה.

פורסם

אני לי יודע איפה אתה עומד מבחינת ידע ב-OC אבל לוח 790i מיועד לאנשים שמחפשים לשבור שיאים ולא מעוניינים ב-OC מתון.

ככה שאם אתה לא מתכוון/לא יודע (מחק את המיותר) להביא את הלוח לשיאים חדשים אז זה פשוט בזבוז כסף לקנות לוח כזה. במהירות סטוק הוא לא ייתן לך שום ייתרון על פני לוח שעולה חצי ממנו. לגבי DDR3, זה נראה ש-DDR2 הולכת להישאר איתנו גם לאורך 2008 תשלב את זה עם העובדה שהמחירים פשוט בזבל ותגיע למסקנה שעדיף לקנות DDR2. מה גם ש DDR3 לא יגרום לך למהפיכות מבחינת ביצועים במשחקים. עדיף כבר להשקיע את הכסף בדברים אחרים.

אם אתה קונה מחשב למטרת SLI אין לוח יותר מתאים/משתלם מבחינת ה-750i.

פורסם
  • מחבר

אני לי יודע איפה אתה עומד מבחינת ידע ב-OC אבל לוח 790i מיועד לאנשים שמחפשים לשבור שיאים ולא מעוניינים ב-OC מתון.

ככה שאם אתה לא מתכוון/לא יודע (מחק את המיותר) להביא את הלוח לשיאים חדשים אז זה פשוט בזבוז כסף לקנות לוח כזה. במהירות סטוק הוא לא ייתן לך שום ייתרון על פני לוח שעולה חצי ממנו. לגבי DDR3, זה נראה ש-DDR2 הולכת להישאר איתנו גם לאורך 2008 תשלב את זה עם העובדה שהמחירים פשוט בזבל ותגיע למסקנה שעדיף לקנות DDR2. מה גם ש DDR3 לא יגרום לך למהפיכות מבחינת ביצועים במשחקים. עדיף כבר להשקיע את הכסף בדברים אחרים.

אם אתה קונה מחשב למטרת SLI אין לוח יותר מתאים/משתלם מבחינת ה-750i.

תודה, אתה מחזק לי את הביטחון בהחלטה שלי.

אני גם קונה לוח ע"מ להחליף בעתידלכרטיס מסך מהדור הבא.

פורסם

אם זה נכנס בתקציב אז למה לא? אם ה-DDR3 הפוך רלוונטי בקרוב זה חוסך לי לקנות לוח חדש.

בכל מקרה נראה לי שה-P5N-D הכי משתלם, אז אני אשאר איתו.

תודה.

DDR3 שקיים היום נותן לרוב תוספת ביצועים זניחה. בהתחשב במחיר זה פשוט לא כלכלי.

קנה עכשיו הרבה DDR2, ולא תצטרך לשדרג ל-DDR3. השדרוג יבוא רק עם מחשב חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים