עבור לתוכן

הרכבת מאוורים בטור.. אפשרי?

Featured Replies

פורסם

נתקלתי היום בדבר הזה:

1TurbineMod9zs.jpg

מה שרואים פה זה בעצם הרכבה של שני מאווררים אחד על גבי השני בטור..

השאלה אם זה באמת נותן יתרון כלשהו? האם כמות האוויר בקצה המאוורר השני גדלה - או שיש נטרול הדדי?

פורסם

רצוי שהמאווררים יהיו זהים כדי ליעל את זרימת האוויר.

בת'כלס, אין צורך לשים מאוורר על מאוורר.

פורסם

דווקא מניסויים שלי שני מאווררים בטור מורידים כמה וכמה מעלות.

אני למשל משתמש במאוורר 80 מעל הקירור המקורי של המעבד שלי, וזה מוריד כמה מעלות בטמפ'.

וכשחיברתי שני מאווררים זהים, הרגשתי דחיפה חזקה יותר של אוויר (כדאי לבדוק טכנית מה היעילות של מערך כזה).

אגב, מערך של 3 מאווררים בטור לא היה טוב יותר ממערך של 2 מאווררים בטור, ולדעתי הוא היה אפילו פחות טוב.

פורסם

דווקא אני חושב שמאווררים בטור דווקא כן תורמים קצת

אני זוכר שנתקלתי פעם במאוורר בעובי של 8 CM, שהכיל 2 "קומות" של פרופלורים\מדחפים\כנפיים

אם מייצרים את זה, כנראה שזה טוב.. מבחינת רעש? צריך לבדוק.

פורסם

לרוב יש שיפור, אבל זה תלוי במערך הספציפי.

פורסם

למה שהם יבטלו אחד את השני ? רק אם תסים אותם אחד כנגד השני (בזרימת אוויר)

וברור שזה מוסיף, אני לפני כמה ימים שחקתי עם כמה מאווררים של 120, סמתי אחד על השני - פפפפפפ איזה רוח יצא מהם.

ד.א - זה היה מאוורר אחד חדש ואחד ישן, אז רציתי לחבר אותם באמת ביחד ולסים בדלת (מול הכרטיס מסך והגשר הצפוני), למאוורר השני היה חישן טמפ', אבל הוא לא נותן כלום, אז תלשתי אותו והמאוורר הפסיק לעבוד :-X - למה זה קרה ? מה הקשר בין המד טמפ' למאורר עצמו ? (אחר כך אם סתם הייתי סם את החותים של המד במקום המתאים זה היה חוזר ליפעול, אבל פעם אחת סמתי את אחד החותים על חוט אחר, והקצה של המד טמפ' התחיל להוציא עשן מרוב חום :o )

פורסם

חיבור כפי שתואר בתמונה יביא לשיפור מזערי.

המאוורר החיצוני לא יפעל במלוא התפוקה שלו.

לדעתי חבל. עדיף לשים אחד ליד או במרחק כמה סנטימטר ממנו.

פורסם

זה מה שאני עשיתי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הרכבת טור של 2 מאווררים עם מרווח בינהם מוריד את היעילות.

תשים לב שהמאוורר זורק גם אוויר לצדדים, ולא בדיוק באותו כיוון של המאוורר עצמו.

ולדעתי מדובר בכמות לא קטנה של אוויר.

אם תחסום את הקטע הזה שבין שני המאווררים תקבל תוצאות טובות כמו שני מאווררים צמודים ואולי אפילו שיפור קל.

מבחינת רעש זה פשוט שני מאווררים שעובדים..

פורסם

חולק על דעתך. המאוורר החיצוני מסתובב במהירות קבוע. אם האוויר דרכו יזרום באותה מהירות זה אומר שהמאוורר החיצוני בעצם עובד סתם.

פורסם

לפי מה שאתה אומר, גם מערך של 2 מאווררים צמודים הוא לא יעיל.. אבל זה לא נכון.

היתרון של מערך עם 2 מאווררים הוא דחיסת אוויר.

כלומר המאוורר החיצוני זורק אוויר לחלל שבין שני המאווררים. המאוורר הפנימי לוקח את האוויר הדחוס וזורק אותו הלאה.

כך אתה מקבל יותר אוויר בכל פעולה (=סיבוב) של המאוורר.

בגלל זה אמרתי מקודם שחשוב לאטום את המרווח בין המאווררים כדי ליצור כמה שיותר אוויר דחוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים