עבור לתוכן

בהתחשב במחירים בשוק היום, מעבד 9650 וDDR3 שווים את המחיר ?

Featured Replies

פורסם

מעבד Q9650 עולה כ5 אלף.

DDR 3 בכמות של 4 ג'יגה עולה כ3 אלף

סה"כ כ8000 שקל (לא כולל לוח אם מתאים לDD3 וכו')

ולעומת זאתי, Q9300 עולה 1500 (וגם פחות)

וזכרון DDR2 (אפילו עם תזמונים טובים ומהירות של 1000 או 800) בכמות של 4 ג'יגה עולה בין 500-900 שקל

סה"כ

3000 שקל (בהגזמה)

השאלה אם יש לכם כסף, ואתם יודעים שתשימו מסך 24 אינץ (או לפחות 22), האם שווה את תוספת המחיר הביצועים שתקבלו? והאם הביצועים כאלו מורגשים, לדוגמא אם תשקחו משחק כמו CALL OF DUTY ברזולציה של 1900 על 1200 או תקמפלו דברים כבדים במחשב, או תריצו תוכנות המרה של HD וכו' ??

מצטער עם הנושא קצת טחון, אבל מעניינת אותי דעתכם, כי לפחות על הנייר שבודקים מחיר מול מחיר, נראה כאילו מדובר בעולם אחר לחלוטין מבחינת ביצועים (שוב אני מדבר על הנייר)

פורסם

בזבוז בזבוז בזבוז....

Q6600, לוח אם טוב, 4 גיגה של זיכרון DDR 2 1066 (גם 800 מספיק) ואת כל השאר תשקיע בכרטיס/י מסך אם אתה משחק (ה8800GTX שלי מתמודד יפה עם הדל 24" על 1920X1200, במשחק COD4 אני משחק ברזולוציה זו עם X16 AF וX2 AA, הFPS לרוב תקוע על 60 - הVSYNC עובד). כל זה יעלה לך (כולל קרור ומארז איכותי) הרבה פחות. אתה יכול לבחור במערך CF או SLI וזה ייתן לך תמורה יותר טובה למחיר (למרות שבכללי מערך SLI/CF לא משתלם כלכלית, מנסיון). אגב, שני 9600GT לרוב יותר חזקים/שווים לGTX.

אגב, הכוונה היא להמהיר את הQ6600 ל3.6GHZ ... הוא יאכל את הQX9650 בלי מלח (כשהוא ללא OC כמובן).

פורסם

אם יהיה לי מכונית רולס רויס אני יגיע יותר מהר הביתה ?

אם יהיה לי שעון רולקס אני ידע יותר טוב מה השעה ?

אם יהיה לי עט שעולה 200,000 דולר אני יכתוב יותר יפה ?

פורסם
  • מחבר

השאלה, האם הביצועים כשמדובר ברזולציות גבוהות כן שווה את זה?

נניח אם הייתי עכשו עם מסך של 17 אינץ ויודע שלא משחק יותר מ1024 על 768 זה משהו אחד.

אבל

אם יש לך מסך 24 אינץ בכול זאת הדרישות גבוהות יותר, לא?

אני מסתכל בעיקר לכיוון של משחק כמו CRYSIS ולפי איך שזה נראה גם עם מחשב מאוד חזק כמו הQ9650, עדיין הוא לא רץ חלק ב1900 על 1200 (אם כי כבר מתחיל לרוץ לא רע בכלל)

השאלה האם בכלל משחקים ירוצו בצורה מקרטעת ברזולציות כאלו?

ומה לגבי לראות ולקודד סרטים של HD (1080P) ודומיהים?

ברור שיש שיקול של כסף (כמו כול דבר בחיים), אך השאלה האם הכסף שווה את הביצועים שמקבלים פה ומצדיק את המחיר?

(בוא נניח לצורך העניין שיש לי יכולת כספית לקנות גם אפשרות A שהצעתי וגם אפשרות B אך ברצוני לא "לזרוק" כסף סתם)

פורסם

אז עניתי לך על זה כבר....

אגב, CRYSIS לא רץ טוב על שום מכונה ב1920X1200....

פורסם

לקנות דברים במחיר לא פופרצינלי זה לא שווה פשוט כי תוך שנה גם הטכנולוגיה לא תהיה שווה כלום וגם כי המחיר של מוצר יותר טוב ויותר מהר בעוד שנה יהיה חצי מהמחיר של מה שקנית עכשיו במחיר מופקע.

פורסם
  • מחבר

לקנות דברים במחיר לא פופרצינלי זה לא שווה פשוט כי תוך שנה גם הטכנולוגיה לא תהיה שווה כלום וגם כי המחיר של מוצר יותר טוב ויותר מהר בעוד שנה יהיה חצי מהמחיר של מה שקנית עכשיו במחיר מופקע.

באמת?

גם אם נניח אשים כרטיס מסך 9800GTX2 והמעבד הזה, וזכרון DDR3 מהיר, וRAID 0 וכו'?

לא ירוץ מהר?

פורסם

הסתכלת על המפרט שלי?

המשחקים רצים אצלי מRAID 0 של שני RAPTOR ומערכת ההפעלה מRAPTOR נפרד. המעבד רץ על 3.83GHZ (Q6600 וה8800GTX מומהר מעבר למהירות של ULTRA ... ב1680X1050 בויסטה הייתי צריך לשחק כשהרוב על Medium ...

פורסם

לא אמרתי שזה לא ירוץ מהר, אמרתי שזה אידיוטי כי בעוד שנה תוכל בהרבה פחות כסף לקנות משהו זהה או אפילו יותר טוב. אם אתה מישהו שממש חשוב לו לחיות על הקצה (באופן יחסי ושקול) עדיף לך לשדרג את המערכת אחת לכמה זמן במחירים סבירים מאשר לקנות בפעם אחת משהו יקר מאוד שבכל מקרה יתיישן.

פורסם

גם אם היה לי כסף לזרוק לא הייתי משקיע במחשב כזה

מפרט B שנתת כולל שידרוגי חומרה כל חצי שנה עדיף

וזה בעיקרון מה שאני עושה

פסח שנה שעברה החלפתי את כל המחשב ראש השנה שידרוג

ועוד מעט פסח באמת צריך לשדרג שוב

בכל מקרה עדיף להתקדם עם החומרה פעם בכמה זמן מאשר להשקיע סכום קצת לא שפוי על משהו שגם ככה עוד חצי שנה יהיה דור אחד אחורה

ועוד שנה יהיה "חלש" יחסית למה שיש בשוק ועדין לא משתלם למכור אותו או לשדרג כי הוא יהיה שווה רבע מחיר

לסיכום עלות מול תועלת לא משתלמת בכלל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים