עבור לתוכן

מה הקשר ללוח אם ב OC ?

Featured Replies

פורסם

הבנתי למה המהירות של הזכרונות עולה - גם למעבד וגם לזכרונות יש את אותו ה FSB, ברגע שמעלים את ה FSB - שניהם עולים (ותלוי מה היחס לזכרונות)

עכשיו, מה הקשר ללוח אם, למה הלוח אם עובר OC ?

פורסם

הFSB הוא הבאס שמקשר בין המעבד לזיכרונות. זה בעצם תפקידו של הגשר הצפוני בלוח האם.

פורסם

אם אתה הולך מגישה אחרת של "איך הלוח אם מגביל אותי בזמן OC" אז הוא בעצם מגדיר את התחום העליון של הFSB

פורסם
  • מחבר

שניכם לא עזרתם :'(

1. למה הלוח אם עובר OC - מה הקשר בינו לבין המעבד ? ה FSB - לא הבנתי

2. OC ללוח זה כשאני עובר את מה שהלוח תומך (1333) ? בכל OC יוצא גם OC ללוח ? זה לא יוצר בעיה של התחממות ?

אפשר דוגמאות עם מספרים ?

פורסם

לכל לוח אם יש את הגבול שהוא מגיע אליו בFSB

למשל בלוח שלי אם אתה מצליח לעבור את ה300 FSB אתה מזליסט לא מהעולם הזה

יש מבין?

פורסם
  • מחבר

לכל לוח אם יש את הגבול שהוא מגיע אליו בFSB

למשל בלוח שלי אם אתה מצליח לעבור את ה300 FSB אתה מזליסט לא מהעולם הזה

יש מבין?

לא, כי שוב לא הסברת לי מה בכלל הקשר בין העלת FSB במעבד לבין הלוח !!! ללוח גם יש FSB ? וזה מקושר ביחס מסוים ל FSB של המעבד ?

משהו יכול להסביר בקצרה ולעניין - זה לא כל כך קשה למי שיודע.

זה כמו שאם האיתי שואל מה הקשר ב OC בין המעבד לזכרון, אז הייתם עונים (אני מכווה) שה FSB של המעבד זה גם ה FSB של הזכרון ויש בינהם יחס, ברגע שמעלים את FSB העמבד גם FSB הזכרון עולה בהאתם ליחס בינהם.

אז אותה תשובה אני רוצה לשאלה שלי.

תודה.

פורסם

מה אתה חושב שזה הFSB?

איפה אתה חושב שזה?

זה על הלוח אם זה כל המעבר בין כל החלקים

אם הלוח שלך לא עומד ביותר מ300 FSB לא יעזור שום דבר אתה לא הולך לעלות מעל 300

פורסם
  • מחבר

מה אתה חושב שזה הFSB?

איפה אתה חושב שזה?

זה על הלוח אם זה כל המעבר בין כל החלקים

אם הלוח שלך לא עומד ביותר מ300 FSB לא יעזור שום דבר אתה לא הולך לעלות מעל 300

:s07: :s07: :s07:

אתה מדבר כאילו זה מובן מאליו, בגלל שאתה מבין, אבל אתה לא עומר לי את העיקר.

טוב אתה יודע מה אם אתה לא מסוגל לסביר בוא פשוט תיתן לי דוגמא:

למשל עם המעבד Q6600 שלי ולוח ה DS3L -

הבאס ההתחלתי של הלוח זה 267 שהאפקטיבי של זה זה 1066 - אז שאלה ראשונה - מה היחס/אחוז/נוסחה בין ה real clocl ל effective clock ?

ממשיכים - אני מבין מעצמי שבעצם גם פה זה אתו FSB, גם הזכרון גם הלוח וגם המעבד כולם מקושרים באתו FSB, אז נגיד אני מתחיל ב OC, אני מעלה ב 20MHZ את ה FSB כתוצאה מכך מהירות המעבד גדלה בגלל המכפלה,, מהירות הזכרון גדלה בהתאם ליחס ומהירות הלוח גדלה (רק לפי איזה יחס?).

עכשיו, מה קורה בשלב שאני מהעלתי את ה FSB כך שבאפקטיבי הוא עובר את ה 1333 (מה שלוח תומך) ? מרגע זה, זה OC ללוח ? מה קורה בקשר לחום, זה עולה ?

פורסם

עזוב את ה1333

יש לך לוח

אתה יודע כעובדה שהוא לא יכול לעבור יותר מ300FSB... מובן? אין שום דרך בעולם לעבור 300 FSB

אתה שם 301 זה לא יעשה POST לעולם

לא משנה אם אפשר לעלות עוד במעבד

לא משנה אם אפשר לעלות עוד בזיכרון

הFSB המקסימלי שלך מוגבל ע"י הלוח אם בצורה סופית

פורסם
  • מחבר

עזוב את ה1333

יש לך לוח

אתה יודע כעובדה שהוא לא יכול לעבור יותר מ300FSB... מובן? אין שום דרך בעולם לעבור 300 FSB

אתה שם 301 זה לא יעשה POST לעולם

לא משנה אם אפשר לעלות עוד במעבד

לא משנה אם אפשר לעלות עוד בזיכרון

הFSB המקסימלי שלך מוגבל ע"י הלוח אם בצורה סופית

מה !?!?! סתכל בתמונה:

zamlwvtd5y0o.jpg

הינה OC קטן של 3GHZ וכבר ה FSB ב 333.

אני מכווה שאתה לא מתכוון לזה, קיצר תסביר את עצמך.

פורסם

300 זה מספר שרירותי שלקחתי

וזו ההודעה האחרונה שלי בנושא אני אתן למישהו עם יותר סבלנות להסביר

פורסם
  • מחבר

300 זה מספר שרירותי שלקחתי

וזו ההודעה האחרונה שלי בנושא אני אתן למישהו עם יותר סבלנות להסביר

אה נופי, אז מה אתה אומר: "תחשוב שאתה לא יכול לעבור את ה 300 וזהו" מלא אם זאת היתה דוגמא להסבר, אבל בסוף לא נתת שום הסבר, את מה שהנבתי הבנתי לבד.

אז אם אתה אומר שיש מגבלה, ב DS3L עד כמה FSB אפשר להגיע ?

פורסם

תקשיב, אם אתה באמת רוצה ללמוד על זה לעומק, תקרא בWIKI. אני אסביר לך על קצה המזלג:

מהירות המעבד נקבעת ע"י המכפלה שלו ותדר הFSB שלו- FSB= Front Side Bus .

הBUS של אינטל הוא מסוג QDR, משמע QUAD DATA RATE - פי ארבע מהערך הנתון, לדוגמא תדר באס של 266 למעבד משמעו FSB אפקטיבי של 1066MHZ. אותו עיקרון כמו זיכרון DDR.

אם תיקח Q6600 לדוגמא, המכפלה שלו היא 9 ותדר הבאס שלו הוא 266. בשביל לחשב את מהירות המעבד, מכפילים את הבאס במכפלה - 9*266 ומקבלים 2400 שזה 2.4GHZ . עד כאן יש מבין?

נניח שאנחנו רוצים להעלות את תדר השעון של המעבד ל3GHZ : את המכפלה אי אפשר לשנות כי היא נעולה (חוץ מבגרסאות הEXTREME של אינטל) אז מה שנשאר זה לשנות את הFSB. בחישוב פשוט, תדר של 3000MHZ לחלק במכפלה(9) יוצא 333MHZ - זה התדר של הFSB שאנחנו צריכים בשביל להאיץ את המעבד ל3GHZ.

את השליטה על הFSB מבצעים דרך הלוח כי הוא זה שקובע (בגשר הצפוני) את תדר הFSB ואותו אתה מאיץ בשביל להאיץ את המעבד.

פורסם
  • מחבר

תקשיב, אם אתה באמת רוצה ללמוד על זה לעומק, תקרא בWIKI. אני אסביר לך על קצה המזלג:

מהירות המעבד נקבעת ע"י המכפלה שלו ותדר הFSB שלו- FSB= Front Side Bus .

הBUS של אינטל הוא מסוג QDR, משמע QUAD DATA RATE - פי ארבע מהערך הנתון, לדוגמא תדר באס של 266 למעבד משמעו FSB אפקטיבי של 1066MHZ. אותו עיקרון כמו זיכרון DDR.

אם תיקח Q6600 לדוגמא, המכפלה שלו היא 9 ותדר הבאס שלו הוא 266. בשביל לחשב את מהירות המעבד, מכפילים את הבאס במכפלה - 9*266 ומקבלים 2400 שזה 2.4GHZ . עד כאן יש מבין?

נניח שאנחנו רוצים להעלות את תדר השעון של המעבד ל3GHZ : את המכפלה אי אפשר לשנות כי היא נעולה (חוץ מבגרסאות הEXTREME של אינטל) אז מה שנשאר זה לשנות את הFSB. בחישוב פשוט, תדר של 3000MHZ לחלק במכפלה(9) יוצא 333MHZ - זה התדר של הFSB שאנחנו צריכים בשביל להאיץ את המעבד ל3GHZ.

את השליטה על הFSB מבצעים דרך הלוח כי הוא זה שקובע (בגשר הצפוני) את תדר הFSB ואותו אתה מאיץ בשביל להאיץ את המעבד.

טוב אני לא עד כדי כך מטומטם, דווקה את כלזה ידעתי, חוץ מה QUAD DATA RATE שעכשיו אני יודע איך מחשבים את האפקטיבי.

ומה ששאלתי בהתחלה הבנתי כבר בעצמי.

רק שוב, OC ללוח זה מרגע שאני עובר את מה שלוח שלי תומך בוא (במקרה שלי 1333 אפקטיבי) ? עכב ה OC חום הלוח עולה ?

ו... גשר צפוני - זה משהוא פיסי בלוח (מקום) או .... מה ?

פורסם

כן זה משהו פיזי בלוח

וOC ללוח זה לא בדיוק דבר קיים אין שיפור בביצועים מזה (חוץ מהעלייה במהירות של המעבד והזיכרון)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים