עבור לתוכן

האם עבור משתמש "רב תכליתי" שדורש גם עברית, לינוקס מהווה תחליף ראוי?

Featured Replies

פורסם

אתה כן יכול להעביר קבצים מחלזונות ללינוקס ויותר מזה, אתה גם יכול להעביר מלינוקס לחלזונות מה שקשה להגיד על חלזונות שאתה אפילו לא יכול לראות את הכונן של הלינוקס אז תעשו לי טובה ותבדקו את מה שאתם אומרים לפני שאתם יוצאים בהצהרות חסרות בסיס

לצערי לינוקס עדיין לא מהווה תחליף לוינדוס

חוסר בתוכנות משחקים

ידע טכני בשביל להתקין תוכנות או להסירם שלא נדבר על התקנות של דרייברים

אך אולי בעוד שנה שנתיים המצב ישתנה

אולי יותר מדי תוכנות? יש כמעט כל תוכנה שאתה רוצה בלינוקס

ידע טכני? ללחוץ על התפריט -> synaptic ולהתקין.

בעוד שנה שנתים נראה לי יהיה יותר קשה להתקין חלונות [אם MS ימשיכו להשתמש בשם הזה] מאשר אובונטו :-X

• תגובות 44
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אתה כן יכול להעביר קבצים מחלזונות ללינוקס ויותר מזה, אתה גם יכול להעביר מלינוקס לחלזונות מה שקשה להגיד על חלזונות שאתה אפילו לא יכול לראות את הכונן של הלינוקס אז תעשו לי טובה ותבדקו את מה שאתם אומרים לפני שאתם יוצאים בהצהרות חסרות בסיס

בהפצה שאני משתמש זה לא אפשרי

אולי יש תוכנה ללינוקס שכן מאפשרת את זה אבל לא מהקופסה

ככה שאני צריך לצרוב או להטעין לדיסק און קי ואז להעביר

ותבין אני כן יכול להפעיל קבצים מהמחיצה של החלונות

אבל לא למחוק או להעביר קבצים

פורסם

ב-כל הפצה זה אפשרי, ע"ע NTFS-3G

פורסם

אתה כן יכול להעביר קבצים מחלזונות ללינוקס ויותר מזה, אתה גם יכול להעביר מלינוקס לחלזונות מה שקשה להגיד על חלזונות שאתה אפילו לא יכול לראות את הכונן של הלינוקס

http://www.fs-driver.org/

::)

פורסם

ברור שיש, לא אמרתי שאין, הכוונה היא שאין תמיכה מצד המערכת - פה זאת תכונה חיצונית, בלינוקס זה נמצא במאגר

פורסם

נמצא "במאגר" מילים מאוד יפות, אבל קשקוש אחד גדול, זה לא חלק מהקרנל של לינוקס, זה אפילו לא חלק ממשהו אינטגרלי יחסית כמו X.... זה פתרון צד שלישי לכל דבר...

8)

פורסם

;D

פורסם

אני לא חושב שלינקוס איי פעם תהווה מתחרה רציני לחלונות וזה מסיבה אחת

נכון יש מלא תוכנות חלופיות וכל זה

...אבל לך תסביר לבן אדם למה הוא לא יכול להתקין אופיס/פוטושופ/+מלא תוכנות כאלה ואחרות

תוכנות שהוא רגיל אליה והשתמש בהם

וזאת רק דוגמא קטנה

פורסם

אדם שלא יודע להתקין את זה בלינוקס לא יודע גם בוינדוס

כטכנאי אני מקבל אלףךפניות ביום על אנשים שפורמט מחשבם ושואלים אותי איך אני נכנס לאי סי קיו כשעוד אין להם אי סי קיו מותקן

או "למה אין לי וורד" ועוד ועוד

מי שיודע שפוטושופ זה תוכנה שצריך להוריד ולהתקין בוינדוס

יהיה מספיק חכם לדעת בלינוקס הוא יצטרך לרשום פקודה לחכות 5 דקות שהתוכנה תרד gimp והיא מותקנת לו במחשב והוא יכול להשתמש בה

פורסם

אני לא חושב שלינקוס איי פעם תהווה מתחרה רציני לחלונות וזה מסיבה אחת

נכון יש מלא תוכנות חלופיות וכל זה

...אבל לך תסביר לבן אדם למה הוא לא יכול להתקין אופיס/פוטושופ/+מלא תוכנות כאלה ואחרות

תוכנות שהוא רגיל אליה והשתמש בהם

וזאת רק דוגמא קטנה

אבל זה הדבר היפה

התכנות החלופיות זמינות גל לWIN

ככה שאנשים כמוני קודם כל לומדים להשתמש בתכנות החלופיות בWIN

ואז שהם עוברים ללינוקס אין להם בעיה להשתמש באותם תכנות

ויש לך המון דברים ללינוקס כמו

קליאנט ביטורנט\GIMP\אופן אופיס\פירפוקס\תכנות צריבה\

יש אפילו משחקים אבל בעיקר קזואל

יהיה מספיק חכם לדעת בלינוקס הוא יצטרך לרשום פקודה לחכות 5 דקות שתוכנה תרד gimp והיא מותקנת לו במחשב והוא יכול להשתמש בה

רוב התכנות היום זמינות במנהל ההורדה התקנה -ככה שחוץ מכמה לחיצות כפתור והכנסת ססמה הוא לא צריך לעשות כלום

וGIMP מגיעה מותקנת ישר בהרבה הפצות

פורסם

נמצא "במאגר" מילים מאוד יפות, אבל קשקוש אחד גדול, זה לא חלק מהקרנל של לינוקס, זה אפילו לא חלק ממשהו אינטגרלי יחסית כמו X.... זה פתרון צד שלישי לכל דבר...

8)

למה filesystem צריך להיות חלק מהקרנל של מערכת ההפעלה?

למה תצוגה גרפית צריכה להיות חלק מהקרנל של מערכת ההפעלה?

פורסם

לינוקס תומך מעולה בעברית..

אני השתמשתי בחצי שנה האחרונה ב-gutsy gibson של xubuntu וזה היה נהדר.. (למה X? כי אני עם לפטופ.. :( )

בכל מקרה, לגבי הטענה שיש הרגל לתוכניות של ווינדוס.. לא מסכים!

אני עובד כעת בווינדוס בגלל אתר לימודי (פסיכומטרי) שלא מותאם לפיירפוקס / לינוקס בעליל...

הרי מעל לשליש מהפורום הזה (אם לא חצי +) גולש בפיירפוקס..

ובכלל, כמה אתם משתמשים בוורד / אקסל / פאוור פוינט ??

השינויים הם קלילים, GUI זהה, ויכולות זהות.!

אני אישית משתמש ב-VLC לצפייה בסרטים (מאוד לינוקס מצידי)..

ובכלל, רבים מאיתנו משתמשים בכל מני תוכנות שמשנות את המראה של ה-Desktop ועוד..

כמו שאנשים התרגלו מהר מאוד ל-Vista, כך גם ההרגל ל-ubuntu. (וכן, דווקא אובונטו ולא אחרים, הוא מאד מאד ידידותי...)

מבחינת תמיכה.. אף אחד כאן לא התקשר למייקרוסופט וביקש תמיכה, השתמשנו בגוגל למצוא את הפיתרון.... בדיוק כמו בלינוקס...

הפחד האמיתי של המשתמשים לדעתי נמצא ב-Control Panel שלא באמת קיים כמו בווינדוס...

אני כבר מתחיל לחפור, אז... תתקין Ubuntu, לא תהיה מבסוט אחרי חודש, תחזיר.. או שבכלל תתקין במקביל (דורש 2 מחיצות..)

רק הכי חשוב לא להתייאש בשלב התקנת ה-Driver השונים, תמיד יהיו מעט טאקלים...

פורסם

הרבה מעללים את אבונטו

אבל לי היה בעיות בהתקנה שלו

אם כבר אני ממליץ על SUSE כהפצה למתחיל

פורסם

מסכים גם לגבי ה-suse..

תחושה מאוד ביתית למשתמשי וינדוס קבועים ( / מקובעים.. :) )

פורסם

קרירין, לך הייתה בעיה ובעצם לכל אחד עם חומרה חדשה תיהיה בעיה כי לא הספיקו להכניס את הדריברים ולכן, אם תעשה ניסיון להתקין את האובונטו החדש- אני כמעט בטוח שזה יעבוד לך בלי בעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים