עבור לתוכן

עריכה: בסוף הגיע ה-E8400 ואני כבר לא אקח Xeon, איזה פאדיחה..

Featured Replies

פורסם

היי כולם!

בסופו של דבר אחרי שרציתי לרכוש E8400 הוא עדיין לא היה במלאי בחנות שממנה אני קונה.

אני יודע שהמעבד זמין בחנויות מסויימות באינטרנט אך מטעמי נוחות אישיים בחרתי בחנות הקרובה לביתי במרחק הליכה

כך שגם אוכל לממש אחריות בלב שקט ולא אצטרך לשלוח את המוצר בדואר..

כמו כן הוא "זיכה" אותי בסכום נחמד על הציוד מהמערכת הישנה שלי.

לאחר שקראתי פוסטים נרחבים באינטרנט בנושא (בגוגל - Xeon E3100 vs. E8400)

נוכחתי לדעת שהוא אותו מעבד, אחד לאחד, בעל אותה ליבת Wolfdale עם ייצור של 45nm אותה מהירות ואותן תכונות בדיוק.

לכן, אני יכול להציע לאלה שרוצים E8400 ולא יכולים להשיגו ללכת על המעבד. ההבדל היחידי ביניהם הוא מה שרשום על המעבד עצמו ועל הקופסא..

סיבות נוספת ומעניינות שנתקלתי בהן אלה שאינטל כנראה שומרת את פיסות הסיליקון "האיכותיות" יותר עבור מעבדי השרתים שלה

ואחד מהם הוא ה-Xeon וכמו כן, מאחד שהוא מיועד לשרתים כביכול, המעבד יכול להיות עמיד יותר לחום ויכול לסבול טמפטורות גבוהות יותר

ממעבד שמיועד לשוק המשתמשים.

גם היו מקרים בעבר שאנשים רכשו מעבדי אופטרון זולים של AMD שנועדו בעצם לשרתים, למטרת משחקים וכד'.

רק אני מציע לעדכן את הביוס של הלוח להכי אחרון, אצלי לדוגמא ביוס F2 של הלוח תומך במעבד הנ"ל.

המפרט הלוח שלי נמצא ב"מפרט" בצד.

בסופו של דבר המעבד שרציתי מלכתחילה הגיע ואני כבר אקח אותו במקום ה-Xeon אבל עדיין האחרון מומלץ

כאלטרנטיבה לחוסר במלאי של ה-8400

תודה לכולם על עזרתכם. :xyxthumbs:

פורסם

תתחדש :xyxthumbs:

כמה עלה לך המעבד?

פורסם
  • מחבר

תתחדש :xyxthumbs:

כמה עלה לך המעבד?

די פחות מה-Q6600 אבל יותר מהE8400..

פורסם

ואתה לא מוגבל ל-ECC או משהו?

יש לך את כל הסט פקודות של ה-8400?סטים נוספים?

כי אם הם באמת זהים, זה נשמע חתיכת עסקה ל-OC כמו האופטרונים בזמנו

פורסם

זה אותה ליבה ואותה תושובת, למה שיהיה שוני.

פורסם
  • מחבר

ואתה לא מוגבל ל-ECC או משהו?

יש לך את כל הסט פקודות של ה-8400?סטים נוספים?

כי אם הם באמת זהים, זה נשמע חתיכת עסקה ל-OC כמו האופטרונים בזמנו

לפי מה שקראתי (וחרשתי המון באינטרנט לפני שרכשתי אותו) זה אותו מעבד, אחד לאחד כמו ה-E8400 וגם ב-OC הוא השיג אותן תוצאות.

יש לו את כל סט הפקודות כמו ב-E8400.. כולל SSE4.

פשוט אולי כאן בארץ לא כל כך מכירים את המעבד אז לא ממליצים עליו כתחליף, אך תראה בחו"ל

בהרבה פורומים ראיתי אנשים מרוצים והוא עובד להם בלי שום בעיות בלוחות החדשים של P35 ומעלה..

ה-Specs של ה-Xeon E3110:

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPM

ה-Specs של ה-E8400:

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPL

פורסם

השאלה למה עדיף למשתמש ביתי ה-Xeon E3110 מול ה-E8400 ?

פורסם

זה מוצר זהה, למה שיהיה עדיף ? (חוץ מהטענה הלא מוכחת שהפיסות סיליקון יותר איכותיות בכזה מעבד).

פורסם

השאלה למה עדיף למשתמש ביתי ה-Xeon E3110 מול ה-E8400 ?

לא עדיף, זהה.

העיניין הוא שגם פה וגם בחו"ל יש בעיות מלאי עכשיו עם E8400, וE3110 זמין, אז הרבה לוקחים אותו עכשיו כי לא רוצים לחכות.

פורסם
  • מחבר

שאלה:

האם רצוי לפרמט את המחשב לאחר החלפת לוח אם + מעבד?

העלתי את ה-XP עם כל הדרייברים של המערכת הקודמת במערכת החדשה והוא לא מזהה לי את המקלדת והעכבר (בביוס ודוס הם עובדים)..

כנראה ישנה איזו התנגשות בין הדרייברים של הלוח אם הקודם (הם לא מזהים את החומרה החדשה)..

פורסם

רצוי אבל לא חובה, אם הם לא עובדים, נסה למחוק דריברים כמו של ה USB HUB וכו' ולהתקין את הדריברים של הלוח אם החדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים