עבור לתוכן

הצעת חוק: יוטל מס על צורבים ומדיות לצריבה/כרטיסי זיכרון. כמה אפשר?%!@%%!%

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=//1249831

די די די די די מדינה מפגרת! כל הצעת חוק שעולה היא בשביל לגזול כסף בלי סוף, מספיק כבר!

שתתפוצץ המדינה הזו, אי אפשר לחיות פה כבר! על כל הא ודא מטילים מס!

אני בטוח שהצעת החוק הזו לא תעבור ותגיע להיות חוק (לפחות לא במתכונת הזו), אבל עצם הקיום שלה מרתיח אותי.

• תגובות 33
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ציטוט:"...המס שיוטל על צורבי וידאו יהיה 57 שקלים, ואילו על צורבי מוזיקה יוטל מס של 17 שקלים."

בד"כ ווידאו כולל גם מוזיקהת לא? כאילו דהההה.....

ולהלן הצעה לאתגר:

למצוא איזה ח"כ חכם (מצרך מאוד נדיר) שינסח הצעת חוק נגד הגשת הצעות חוק מטומטמות כנ"ל!

פורסם

מדובר שם על מס על הצורבים, לא על המדיות. אם זה ישמש לפיצוי בעלי זכויות היוצרים, יש כאן אישור להעתיק, הרי כבר שילמתם.

פורסם
  • מחבר

קרא שוב את הכותרת- על צורבים ועל תקליטורים. נחכה לפירוט של ההצעה בשביל לברר בדיוק מה.

דבר שני- רשום במפורט גם על כרטיסי זיכרון.

דבר שלישי-

באמת נראה לך שזה ישולם כפיצויים לבעלי זכויות היוצרים?

אם כן, אני חציל. זו עוד דרך של המדינה לסחוט כספים על כלום.

פורסם

בטח לוביסטים של אקו"ם ואמ"י. המטרה היא לדעתי שבעקבות המס (שיגולגל כמובן על הצרכנים, כי הוא יוטל הרי על היבואנים) המכירות של הצורבים ירדו (מה שיקרה כמובן) וכתוצאה מכך יהיו פחות אנשים עם צורבים ויצרבו פחות דיסקים של מוזיקה, סרטים וכו'..

המס הזה לא יכול להכניס הרבה למדינה כי הוא מאוד ספציפי. והספציפיות של המוצרים גורמת לחשוד שיש מישהו עם אינטרס מאחורי זה. הרי למה צורבים נגיד ולא מסכי LCD? או מצלמות דיגיטליות? או מעבדים? ברור שיש פה אינטרסנטיות של מישהו. גם העובדה שזה שר התרבות מחזקת את זה. הכסף לא ילך למשרד שלו כמובן, אלא לקופת האוצר. אז מה אכפת לו? מה זה יזיז לו שתקציב המדינה יגדל באופן כללי בעוד כמה מיליוני שקלים? זה מהלך שקוף.

פורסם

אבא?

מה?

מה עם הדרכון האירופאי? תתחיל להזיז תתחת שלך כבר!!

פורסם

שיעשו, בקנדה יש מס על כל מכשירי הMP3, ולכן חברות המוזיקה לא מצליחות לבנות תביעות.

המס זה כמו מס על קלטות, הולך להכניס את הכסף רק לאקום אמי וחברות התקליטים, האומנים לא יראו אגורה שחוקה מהכסף.

פורסם

לדעתי, להטיל מס נוסף על מדיות לצריבה זה רעיון טוב, בלי קשר ליעד אליו ינותב הכסף.

בכלל, כל הדברים הקטנים שלא עולים הרבה כסף וכולם קונים אותם, זה יכול להיות מאוד יעיל להטיל עליהם מס. לדעתי זה לא יגרום לפחות רכישות של מדיות צריבה, ולכן אפשר לגייס עם זה לא מעט כסף.

לאן הכסף הזה ינותב? זאת כבר בעיה אחרת... ;)

פורסם
למצוא איזה ח"כ חכם (מצרך מאוד נדיר) שינסח הצעת חוק נגד הגשת הצעות חוק מטומטמות כנ"ל!
פורסם

כבר יש מס על דיסקים לצריבה, משהו כמו 10 אגורות על כל דיסק.

המס הזה אמור ללכת לטובות היוצרים/ חברות התקליטים.

מה שחדש עכשיו הוא שנשלם מס גם על כרטיסי זיכרון וצורבים.

פורסם

17 שקל מס על צורב? הצחקתם אותי. מרגיז ותו לא.

כשבמדינה יש מס של 100% או 200% על מכוניות, ולכן מכונית שמוכרים בארה"ב ב-$20000 מוכרים פה ב-200,000 שקל, זו בעיה. בהשוואה לזה, המס החדש שאולי יהיה, אולי לא, הוא פחות מפרוטה.

פורסם

קרא שוב את הכותרת- על צורבים ועל תקליטורים. נחכה לפירוט של ההצעה בשביל לברר בדיוק מה.

דבר שני- רשום במפורט גם על כרטיסי זיכרון.

וואלה צודק. הגיע הזמן שאלך לבדיקת עיניים ;D.

דבר שלישי-

באמת נראה לך שזה ישולם כפיצויים לבעלי זכויות היוצרים?

אם כן, אני חציל. זו עוד דרך של המדינה לסחוט כספים על כלום.

אתה חציל. בחייך, איך בדיוק הולכים להצדיק את המס הזה? הרי כבר מזמן לא מדובר על מוצרי מותרות ויש עליהם מע"מ כמו על כמעט כל מוצר אחר במדינה. אז איזה נימוק יש להטלת המס החדש? שהם משמשים במידה רבה להפרת זכויות יוצרים ושיש לפצות את בעלי הזכויות שנפגעים מהם. כאמור יש מס דומה על קסטות.

פורסם
  • מחבר

כשבמדינה יש מס של 100% או 200% על מכוניות, ולכן מכונית שמוכרים בארה"ב ב-$20000 מוכרים פה ב-200,000 שקל, זו בעיה. בהשוואה לזה, המס החדש שאולי יהיה, אולי לא, הוא פחות מפרוטה.

17? תקרא שוב בבקשה

כל עוד הצורב מסוגל לצרוב וידאו- 57 (תראה לי צורב שלא מסוגל.....)

פורסם

ההפרדה הזאת בין אודיו לוידאו רק מוכיחה כמה שאותו ח"כ לא מבין בתחום, בלשון המעטה..

פורסם

זה לא רק זה. זה גם זה שעכשיו אם החוק יעבור יתחילו לחוקקים חוקים דומים והתחילו בצורב ומחר בכפית ולא יהיה סוף לזה. למה יש את המע"מ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים