עבור לתוכן

דרושה מצלמת ריפלקס בתקציב של עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

תקציב: 3000 ש"ח שיהיה כולל עדשה

המטרה: צילום אירועים\מסיבות בעיקר ומדי פעם גם קצת טבע. בתנאי תאורה על הפנים (מסיבות במועדונים לדוגמא). רזולוציות לא נראה לי שאני יעבור את ה1600X1200 למרות שהיה יכול להיות נחמד להכין פוסטרים מדי פעם מהצילומים.

שתהיה לי אופציית שדרוג לעתיד אם אני ירצה להתקדם קצת...

מצאתי את אלו בינתיים כאופציות:

http://zap.co.il/zapnewmodels.asp?Sog=E-Camera&DB3331=3334&DB4588=4589&orderby=price

** סתם שאלה **

עד כמה חשוב המייצב שראיתי שיש בפנטקס אבל אין בניקון ובקנון בטווח מחירים הזה ?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

מה אם אני ירצה לשדרג את העדשה? אין לה מגוון כמו של ניקון\קודק וכו'..

פורסם

תזכור שיש עדשות של חברות צד שלישי, כמו סיגמא, שמציירות אחלה עדשות גם לפנטקס.

האפשרות האחרת היא רק ה400d. הd40 של ניקון פחות מומלצת.

סך הכל אני הייתי בוחר בפנטקס.

פורסם

הם באותו מחיר, שתי העדשות 18-55, זה אומר שזה אותה עדשה או פשוט אותו גודל עדשה ?

לא מדובר באותה עדשה. הקנון מימין, הפנטקס משמאל:

18-55.png

הקנון 18-55 שמגיעה עם הקיט שציינת לא כוללת מייצב (לפנטקס יש ייצוב מובנה בגוף שעובד עם כל עדשה שתקנה), האיכות האופטית של הקנון פחות טובה עד הרבה-פחות-טובה (בצד הרחב בפינות), אין לה אפשרות לפוקוס ידני מהיר מיד לאחר ה-AF, אין לה מגן שמש (מסומן בספרה 1 בתמונה למעלה), אין לה סקאלת מרחקים שקיימת בפנטקס (2), הביונט שלה מפלסטיק בניגוד למתכת בפנטקס (3) וטבעת הפוקוס הידני שלה מאוד קטנה ולא נוחה. חוץ מהדברים האלה, אין שום בעיה ;)

צריך גם פלאש חיצוני או שהמובנה מספיק ?

לא חייבים, אבל בהחלט מומלץ. הבעיה היא שאין לך מקום בתקציב לפלאש חיצוני.

פורסם

למצבים כאלה אתה צריך מייצב וצריך איזו גבוה איכותי.

אין טובה מאלה מה- K100D של פנטקס.

רק הזדרז לפני שייגמר.

פורסם
  • מחבר

אני צריך בכלל SLR בשביל השימושים האלו? חבר שלי המליץ לי על דמוי SLR של קנון S5, ואמר שההבדל היחיד זה שבדמוי אני לא יכול להרכיב עדשות, זה נראה לי אבסורד כי זה בכלל לא אותה טכנולוגיה, לא ?

טוב שכנעתם אותי לגבי הפנטקס במידה ואני לוקח SLR, רק כמה שאלות לפני,

כמה היא אמורה לעלות בסין והאם יש מכס\מע"מ על זה? חבר נוסע בעוד שבוע

איזה פלאש אתם ממליצים לדגם הזה? אם כבר אני קונה בסין אז נתפרע, ואם לא, לפחות יהיה לי דגם בראש שאני יוכל לחסוך אליו..

פורסם

אני צריך בכלל SLR בשביל השימושים האלו? חבר שלי המליץ לי על דמוי SLR של קנון S5, ואמר שההבדל היחיד זה שבדמוי אני לא יכול להרכיב עדשות, זה נראה לי אבסורד כי זה בכלל לא אותה טכנולוגיה, לא ?

טוב שכנעתם אותי לגבי הפנטקס במידה ואני לוקח SLR, רק כמה שאלות לפני,

כמה היא אמורה לעלות בסין והאם יש מכס\מע"מ על זה? חבר נוסע בעוד שבוע

איזה פלאש אתם ממליצים לדגם הזה? אם כבר אני קונה בסין אז נתפרע, ואם לא, לפחות יהיה לי דגם בראש שאני יוכל לחסוך אליו..

חבר שלך ממש טועה.

אין ל- S5 שום יכולת אמיתית בתאורה קשה.

כמה לשלם? בארה"ב המחיר אמור להיות בסביבות 600 דולר.

אז אני מניח שבסין אל תשלם משהו מעבר ל- 2500 ש"ח.

אבל זו סתם הערכה.

פורסם
  • מחבר

בסין יותר יקר מארה"ב ?!

פורסם
  • מחבר

חבר שלך ממש טועה.

אין ל- S5 שום יכולת אמיתית בתאורה קשה.

כמה לשלם? בארה"ב המחיר אמור להיות בסביבות 600 דולר.

אז אני מניח שבסין אל תשלם משהו מעבר ל- 2500 ש"ח.

אבל זו סתם הערכה.

תגדיר אמיתית?

אני רגיל לתמונות ממצלמות קומפקטיות, שגם בחושך מוחלט התמונות שלה נראות לי סבבה לגמרי :smile1:

עריכה:

קראתי את הת'רד באתר על ההבדלים בין הSLR לקומפקטית, ולא נראה לי בכלל שאני זקוק לSLR, רק דבר אחד מרתיע אותי, מה זה העומק שדה הרדוד הזה וכמה הוא משמעותי לצרכים שלי ?

פורסם

תגדיר אמיתית?

אני רגיל לתמונות ממצלמות קומפקטיות, שגם בחושך מוחלט התמונות שלה נראות לי סבבה לגמרי :smile1:

עריכה:

קראתי את הת'רד באתר על ההבדלים בין הSLR לקומפקטית, ולא נראה לי בכלל שאני זקוק לSLR, רק דבר אחד מרתיע אותי, מה זה העומק שדה הרדוד הזה וכמה הוא משמעותי לצרכים שלי ?

אמיתי זה להוציא תמונה איכותית מתנאי תאורה קשה.

אין ל- S5 כישורים לכך (לא יכולת איזו גבוה, לא עדשה מהירה).

בטח לא בהשוואה ל- DSLR.

פורסם

אני חייב להגיד שברשותי ה S5, מחיר המצלמה 1700 ש"ח. (כולל תיק, כרטיס זכרון וחצובה קטנה)

+ פלאש חיצוני מסוג 220EX (תוצרת Canon) במחיר של 700 ש"ח. בשילוב הזה, אני מצלם בתנאי תאורה קשים במיוחד,

ומקבל תמונות באיכות גבוהה ללא מאמץ כלל. במחיר של חצי מ-DSLR ללא פלאש חיצוני. (שעושה את רב העבודה בעצם)

אם תרצה, אשלח לך תמונות לדוגמא.

פורסם

אני חייב להגיד שברשותי ה S5, מחיר המצלמה 1700 ש"ח. (כולל תיק, כרטיס זכרון וחצובה קטנה)

+ פלאש חיצוני מסוג 220EX (תוצרת Canon) במחיר של 700 ש"ח. בשילוב הזה, אני מצלם בתנאי תאורה קשים במיוחד,

ומקבל תמונות באיכות גבוהה ללא מאמץ כלל. במחיר של חצי מ-DSLR ללא פלאש חיצוני. (שעושה את רב העבודה בעצם)

1. לא באיכות של DSLR.

2. לא בגמישות של DSLR (עבודה באיזו גבוה בשביל רקע וכו').

3. בעייה במקומות בהן אין יכולת להחזיר או ממשטח מסויים, ואז הפלאש ישר וחזק. לעומת DSLR (איזו גבוה ועוצמות נמוכות בהרבה).

אבל אין ספק, בשיקול עלות תועלת, לטעמי עדיין ה- K100D עדיפה.

מחירה בחו"ל כ- 600 דולר, זה לא הרבה יותר מה- S5 שלך, לא? אבל הרבה יותר מצלמה, בפער עצום.

פורסם

+ פלאש חיצוני מסוג 220EX (תוצרת Canon) במחיר של 700 ש"ח.

לא חבל על הכסף? מה בדיוק אתה מצפה לקבל מפלאש שלא כולל אפשרות הקפצה? כדי להבין על מה אני מדבר תסתכל על התמונה השניה בדף הזה ותשווה אותה לשלישית ולרביעית.

בשילוב הזה, אני מצלם בתנאי תאורה קשים במיוחד,

ומקבל תמונות באיכות גבוהה ללא מאמץ כלל.

אין מצב. גם EOS 1DS MkIII לא תוציא תמונות "באיכות גבוהה" כשמקור האור הראשי הוא פלאש כזה. אבל אתה מוזמן להעלות תמונות ולהדגים את הטענה שלך.

במחיר של חצי מ-DSLR ללא פלאש חיצוני. (שעושה את רב העבודה בעצם)

אם את רוב העבודה עושה פלאש ישיר, התמונות שלך נידונו להיות מלאכותיות, לא טבעיות ולא מחמיאות. זה מה שאתה רוצה לקבל?

אין צורך לשלוח. אפשר (ומומלץ) להעלות אותן לפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים